SAMHÄLLET BEHÖVER EN PENICILLINKUR

Idag var det feministiska manifestationer runt om i vårat avlånga land, uppsatt och engagerat av kvinnor som har fått nog i och med den brutala hashtagen och som fick varje individ i Sverige att vakna upp. Det känns lite som att dom flesta runt om oss har levt och bott under en sten och att det inte var förrns i veckan som de plötsligt skedde ett uppvak hos både politiker, nyheter och allmänna personer. Det var förrns i veckan som dessa män blev av med sina jobb eftersom offret denna vecka tog mod till sig för att tala. Bara för att i och med denna hashtag blev det tydligen mer acceptabelt. & jag säger inte emot alla starka ageranden men lite sinnes må det vara att en jävla hashtag ska få hela samhället att fatta. - Om inte #metoo hade funnits, hade då Timell förlorat sitt jobb och hade Virtanen då tagit en timeout? Jag är rädd för tanken på hur många det faktiskt finns runt om oss som är någon vi egentligen kanske inte alls känner till. Jag menar, alla känner någon som har blivit utsatt men ingen känner gärningsmannen?

Frågan är bara hur det nu ska bli? Ska vi för en gångs skull inse att lagarna behöver ändras? Att polisen måste få högre löner för att stanna kvar i sitt yrke och på så sätt kunna jobba effektivare mot våldtäktskulturen? Ska män säga till män nu att sluta trakassera istället för att stå på sidan och sedan säga "det var inte jag". Frågan är vad som nu ska ske härnäst? Kommer killgängen dämpa sin machokultur? Kommer det kämpas vidare med att få bort det äckliga patriarkatet från alla håll i vårt land, i vår värld, för att få ett slut på detta och en ny början, på en ny generation fylld med jämställdhet? Har samhället vaknat upp på heltid nu? Lovar samhället oss att vi ska inom en snar framtid känna oss trygga och säkra. Kommer jag kunna plocka ur min hårspray i väskan och skippa tanken om att skaffa ett överfallsalarm?

För jag vill inte bli sviken av samhället igen så som jag som kvinna alltid har blivit. Lovad och sedan sviken. Hörd men sedan bortglömd. Sedd som viktig men sedan oviktig. Jag är 17 år och strävar fortfarande för ett icke kvinnoförtryckt samhälle precis lika starkt som kvinnor före min tid och längre tillbaks också gjorde, men ändå så våldtas 100 kvinnor dagligen i Sverige och fortfarande så döms bara 8 % av detta antal. Jag vägrar se min framtida dotter stå på Uppsalas innerstad och sträva efter samma rättighet som jag idag gjorde tillsammans med alla andra kvinnor. Jag vägrar att se på ett ickejämställt samhälle nu och denna förändring skulle redan ha skett igår, förra månaden och till och med för flera hundra år sedan. Det räcker nu. 2017 leder snart till ett 2018, kom igen?

Män måste ge fan i att inte ge fan. - Män måste agera, bli mer aktiva, säga stopp och nej. Män måste ge fan i att inte ge fan och det är något som är lika viktigt som allting annat. Det är inte jag som kvinna som har skapat hatet mot er, det är ni som skapat det själva genom att låta detta ske. Genom att låta oss bli förtryckta, förminskade och objektifierade. Därför är det er skyldighet också, för just nu kommer jag som kvinna att anta att alla män är på ett eller annat sätt en kapabel våldtäktsman som skulle kunna på något sätt sexuellt förgripa sig på mig. Det är tack vare er män att jag känner så. Ert fel, det är inte jag som är en äcklig manshatare det är ni som är vidriga män. Jag råkar bara vara en förtryckt kvinna SOM HAR FÅTT NOG nu.

Patriarkatet gör samhället infekterat och nu behövs en stor jävla dos av penicillin.

Gillar

Kommentarer

emilialunner
emilialunner,
missmoa
missmoa,
Men åh tack!!
nouw.com/missmoa
alicemalmstrom
alicemalmstrom,
missmoa
missmoa,
Tack!! Kram
nouw.com/missmoa