800 personer.

Igår tog jag ett beslut i att rensa min instagram. Jag insåg att 800 personer inte är nyttigt att följa exakt varje dag. Tänk er dessa intryck, minst 10 ggr om dagen, bland 800 olika personer mer eller mindre. Inte konstigt att självbilden dalar neråt och kvar blir jag med en svajande självkänsla och nedvärderande tankar om mig själv. - och så ska det inte behöva vara.

Blev inspirerad av någon podcast som jag lyssnade på här om dagen. Kommer dessvärre inte ihåg vilka som pratade om det... Men tanken slog mig att min instagram faktiskt inte alls är sund för mig och mitt mående. Jag som ständigt har klickat i följarknappen på väldigt många träningsflöden, intalat mig själv att detta ger mig inspiration, när det egentligen varje gång skapar ångest när squatsvideon rullas upp i flödet och själv ligger man med en skål glass i sängen.

Känns skönt att jag kunde göra något vettigt för mig själv. Att bara klicka bort det som skapar negativitet och som bidrar till onödig ångest. Varför tillåta sig själv att må dåligt över saker när man egentligen bara kan klicka på avfölj och sen aldrig mer bli påmind av det som en gång bara gav en ångest. Det komiska i det hela är dock hur mina följare i samma veva också har minskat. - Vi följer alltså varandra bara för att den andra följer tillbaka? Jag följer personer som jag vill följa och därefter är de upp till dom själva om dom vill följa mig tillbaka. Tydligen är det något som inte gäller för andra.. förstå hur många som egentligen påverkas negativt av andra bara för att dom egentligen inte har valt att följa vissa personer. Att det bara ska vara så. - Nä hörni, ändring på det. <3

Mår för övrigt inte så jättebra just nu och därav min långa frånvaro från bloggen. Känner mig trött på att skriva, på att vilja höras och synas. Vill isolera mig lite. Få vara med mig själv och vara snäll mot mig själv. Kikar in när jag känner att det är en sån dag. Ibland vill man bara ligga kvar i gropen lite innan man orkar ta sig upp ifrån den. Samla kraft inför nästa. Kom ihåg att DU är viktig och att DU måste vara SNÄLL mot DIG SJÄLV.

Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Så skönt att rensa!! Jag slutade helt med instagram för några månader sen och det var en riktig lättnad även om jag saknar det ibland :O Kram
nouw.com/naatly