2017

Nytt år, nya möjligheter och nya nyårslöften. Ja ni vet, gymkorten säljs bättre än aldrig förr och man får knappt plats i omklädningsrummen ungefär mellan den 1-10 januari. Alla godislöften, ja ni vet om man inte äter godis på ett helt år så får man 2000 kr av mamma och pappa. Alla som skålar för ett bättre år, alla som skålar med förväntningsfulla blickar och sveper champagneglasen 2 ggr innan fyrverkerierna är avskjutna och kl. slagit 00.01. 1 januari, 2017.

Jag har alltid nyårslöften. Jag har alltid haft något som jag svurit på att hålla eller riktat in mig just där och då på men som jag längre in på året helt totalt glömt. Jag vet inte hur många gånger som jag har stått där, 00.00 och sagt "detta ska bli mitt år". Förra året stod jag där och året innan det. Upprepade samma mening och var mer än taggad på att se vad det nya året hade att erbjuda. Det är såklart att man ska känna så. Vara inriktad på ett positivt år, ha bra energi från första början och satsa på det. - men jag har aldrig hållit mitt nyårslöfte. För 2015 blev inte mitt år och 2016 blev inte mitt år heller. Det var ingenting som hände. Ingenting som fått mig att känna att " wow det här var verkligen mitt år". Tyvärr har det aldrig blivit så.

Jag vill egentligen inte ha något nyårslöfte i år. Känns bara som något man sätter hög ribba på men som man sedan aldrig varken orkar eller kommer ihåg att ta tag i. Ett löfte på att något ska ske och hållas under ett år är svårt att verkligen hålla. Ett löfte bär ju på mycket mer än bara något man bör säga när kl. slår 00.00. Ett löfte är så mycket mer än så. Därför ska jag i år inte ha något "nyårslöfte" men jag ska däremot sätta upp mål. Mål som känns lagom. Mål som känns positiva och energigivande. Som kommer göra att detta år kanske blir någorlunda bra. Iallafall så bra som det kan bli. Mål som jag vill uppfylla. Mål som jag vet att jag kommer må bra av. Mål som går att klara. Inte för höga, inte för orimliga. Utan mål som är precis lagom för mig att försöka nå.

Mål för 2017:

Först och främst ska jag lägga all min fokus på mitt mående och allting som får mig att må bra! Det känns som en väldigt viktig grej och med dessa mål som jag sätter för detta år så kommer jag förmodligen hitta mig själv lite och förhoppningsvis kunna må lite bättre. Kombinera psykologtider och (som det ser ut nu, medicin) tillsammans med att lägga fokuset på saker som får mig att må bra. Som jag vet får mig att må bra där innerst inne. Lyssna på kroppen samtidigt som jag måste få den att inte tappa hoppet.

Så de saker som jag mer sätter som mål för detta år är bl.a. att ta sånglektioner hos en grym sångpedagog här i Uppsala. Jag vill verkligen få hålla på med musiken, sången och såklart dansen mer. Eftersom det får mig att må som allra bäst och därför vill jag verkligen testa på att ta sånglektioner hos henne då jag har hört mycket bra om henne! Jag tog sånglektioner osv hos en annan grym pedagog för något år sedan, vilket jag tyckte var verkligen superkul och nu skulle jag mer än gärna vilja köra på det igen!!

Och med det sagt så är ett annat mål att också VÅGA. Våga mera. Våga testa saker som jag vill men som jag backar för. Våga gå min egna väg. Våga göra precis allt som jag egentligen vill göra. Min ribba är inte så hög att jag verkligen ska våga ALLT, det tar jag tillbaka men i små steg kanske jag kan få våga något mer än vad jag tidigare kanske har tvekat och backat för. - och därmed även försöka sluta vara rädd för vad folk tycker och tänker om mig. Det är något som jag lätt gör och som hindrar mig från att just våga. Jag måste våga lita på att jag kan klara saker och sluta tänka på vad folk kommer att tycka därefter. Eftersom det egentligen inte alls är något som man borde lägga energi på, det uppmanar jag ju alltid alla andra till. Att INTE lyssna på negativa kommentarer och inte vara rädd för att gå sin egna väg. Jag måste bli bättre på att lyssna på mig själv eftersom jag egentligen vet hur viktigt det är.

Och sist men absolut inte minst så ska jag verkligen försöka, hur svårt det än är, att tänka att skolan behöver inte vara superviktig. Bara på rätt nivå till att klara den. För om jag lyckas, på något sätt,med all hjälp som jag kan tänkas få, så kommer det påverka mitt mående så oerhört mycket. Lägga upp skolan på den nivå som jag klarar den, eftersom alla är olika och ibland klarar man inte allt som alla andra klarar. & det måste jag lyssna på eftersom det faktiskt är så. Jag ska klara skolan i den nivå som jag, personligen, klarar av att nå för att jag ska kunna lägga fokus på att må bra.

Hälsa kommer alltid före allt annat.

...

Så i år blir det inget nyårslöfte för det är inte så pass viktigt för mig. Det ger för mycket press på kommande år vilket är det sista jag behöver. Det är inte viktigt hörni och åren kommer att rulla på ändå oavsett om ni sätter ett speciellt löfte som ni ska tänkas hålla under alla 365 dagarna. Nyår behöver inte vara så överhypat som det är. 1 januari 2017 kommer kännas precis som vilken dag som helst. Året kommer antingen bli helförändrat eller bli helt som vanligt. Kanske kommer du bli kär i just den där killen som du har crushat på under hela 2016. Kanske kommer du få det där drömjobbet som du önskat dig att ha sedan du var 5 år. Kanske kommer du träffa den där allra bästa vännen som du kommer ha vid din sida även när ni fyllt 80 år. Kanske kommer du vinna på lotto och resa över värdens alla hörn och upptäcka nya platser. Oavsett vad som kommer att hända så kommer du under detta år skapa nya minnen, skaffa dig nya erfarenheter och bli lite mer starkare för varje dag som går.

Nya år inspirerar mig även fast jag kan bli rädd för det också. Man vet aldrig vad som väntar och på något sätt är det så okontrollerade samtidigt som jag visst kan kontrollera det. Det blir vad man gör det till. Men som sagt, för varje dag som går på det nya året så kommer vi alltid få bära med oss minnen, erfarenheter och vi blir allt mer starkare för varje dag som går. 31 december 2017, hur kommer året vi blickar tillbaka på att se ut då?

Gillar