Energi till att blogga har inte funnits på ett tag, jag ber om ursäkt!
Dagarna har kantats av att jobba från morgon till kväll för att sedan vara på sjukhuset hos min mamma som har genomgått två hjärtoperationen. Allt har gått bra men hon är inte utanför farozonen än. Jag hoppas att hon tagit till sig allt läkarna har sagt och att hon gör som de säger! Fast ingen i familjen gör väl det nästan....

HS har varit fruktansvärd nu under sommaren! Jag vet inte om det är värmen eller att jag fick en förkylning som inte gav sig. Min kinesiska medicin läkare är på semester än så ingen akupunktur har det blivit och jag bör bli bättre med den. Mina örter har jag fått, gått tillbaka till de första jag fick och jag tror att de är de som hjälper mig mest av de jag provat. Lite mera sömn kanske hjälper lite med eftersom att det inte blivit mycket av de nu på ett tag.

Satt bredvid en som tittade i en katalog med kläder idag och hamnade bland bikini. Jag hade läkt ihop så fint att det skulle inte vara någon risk att bada ute bara jag tvättade mig direkt efter så att inte sand eller något annat skulle hamna i såren. Pang så åkte jag på förkylningen och allt blossade upp. Den största måste ha varit som två äggulor. Hej då bada i sommar! Det måste vara 4 år sedan jag badade utomhus eller på badhus eftersom de bett mig undvika det då jag kan bli sämre. Man ska inte ta åt sig men ibland kan jag bli så förbannad över folk som lägger ut bilder på Facebook eller instagram att de inte kan bara för de måste jobba.
Ja men för fan ni får ju bada när ni är lediga!!! En del får/kan inte för att de har en sjukdom!
Skulle vilja plocka bär eller svamp i år. Hm nja jag vet ju hur pass ont jag kommer att ha i ljumskarna efter och är det verkligen värt det?
Cykla, som jag saknar min cykel!! Testade att cykla men hej hej vad ont det gjorde.
En annan sak som kan få mig att bli galen är när folk ska läxa upp en om en vikt och hur man ser ut. Nä jag är inte storlek 32-34 och 45-50 på vågen. Magdans är det jag tränar och går i trappor. Allt annat gör ont eller gör att jag kommer då ont pga bölderna.
Ja jag skulle vilja springa en mil på lätta fötter utan att det gör ont

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Blivit dåligt med uppdatering här men det har varit så mycket annat att fixa.
Mamma har opererad i hjärtat, jobbat, fixat saker åt en kompis, åkt en massa bil.
Någonstans ska man ha tid till att ta hand om sig själv, det för jag någon annan dag!

Likes

Comments

En massa känslor i kroppen just nu. Oron och osäkerheten kring vad de ska göra med min mamma och hennes hjärta när de lägger in henne på tisdag. Det vi vet är att hon ska ligga uppkopplad mot en monitor och att de ska fixa med nya mediciner åt henne. På ett sått känns det bra att hon får stanna ett par dagar på sjukhuset men samtidigt jobbigt när de inte riktigt vet till 100% vad de ska göra.
Känslan av att stå på sidan och se mamma så här dålig och inte kunna göra något gör ont. Ingen vill förlora sin mamma.

Jag älskar dig mamma ❤️

Likes

Comments

Lillebror kallas för Liten då han vägrade lyssna till annat 😂 Passar ändå bra för han är mycket mindre än Figaro

Liten kom för snart 3 år sedan. Jag hade flyttat till min nuvarande lägenhet och märkte att Figaro tyckte inte om att vara ensam. Han var van att någon var hemma mycket med honom. Tur som jag hade så fick en kollega en kull på 4 st hårig bollar. Vi pratade ihop oss om att jag skulle få ta en av henne och se om det fungerade med Figaro, annars skulle hon ta tillbaka honom. Så en dag i september ringde hon och sa att kom och hämta honom nu!! Haha han va mer vild än tam just då och hans mamma less på sina barn 😂Letade fram buren och jag och mamma åkte för att hämta honom.

Hemma på soffan låg Figaro i goda ro och var glad över att inte han åkte i bur. Han hatar åka bil.
Liten satt knäppt tyst i buren när jag klev in med honom och Figaro vägrade hoppa ner från soffan. Hans kungliga höghet Fatso ville inte bli störd, men jag hade något med mig som luktade konstigt. Liten fick sitta kvar i buren bara så Figaro fick känna lukten. Ojdå när han kände den. Fräste och spottade och morrade mot buren! Vad hade jag med mig hem?!!? Haj gick aldrig fram till buren så jag öppnade den och Liten gick ut som att han alltid hade bott här. Han var uppvuxen med sin morbror till katt och var van vid en större katt.

Introduktionen gick väldigt smärtfritt. Mest jag som var orolig men de fick sköta allt själv. Liten spenderade natten på min kudde och Figaro blängde ganska surt på mig ett tag men tinade upp när han insåg att bråka med den fluffiga bollen och inte mig var enklare. Väldigt snart sov de tillsammans och åt tillsammans. När ena gick på lådan satt den andra utanför och tittade på 😂 Vilket de än gör idag. Idag kan man inte sära på dem.

Liten är väldigt pratig av sig men kunde inte jama riktigt från början. Han öppnade munnen men ett litet väsen kom bara 😂 Han ville sova innanför tröjan om jag satt i soffan men aldrig blivit en knä katt. Han sover helst på min bröstkorg med tassarna mot hakan. Han kör sina crazy race på kvällarna och drar sin leksaks pinne överallt! En sådan där pinne med fjädrar, fast väldigt fort utan fjädrar 😂 Den ska jag kasta ibland i flera timmar på kvällen och han springer och hämtar den till mig. Han sitter gärna och åker runt på axlarna. Han utvecklade ett beteende när han va ca 1 år att slicka på min händer. Han gav sig inte utan skulle verkligen slicka. Efter ett tag tänkte jag att jag ska testa sockret när han gör det. Jodå ibland var jag väldigt hög och ibland farligt låg. När sockret låg bra så slickade han inte. Han känner helt enkelt av när jag är hög/låg!

Nu ligger båda och sover, i ett överskåp 😂

Likes

Comments

Jag bor med två väldigt håriga sambos. Idag presenterar jag ena.

Möt Figaro! Fatso som min mor kallar honom pga hans storlek 😂 Han har alltid varit en stor och tung katt.
Han kom in i mitt liv i september 2009 efter att jag blev tvingad till att lämna gården som min pappa ägde. Han bror tog över den helt och jag lämnade mina djur där. Den jag saknades mest var katten. Jag grinade och grinade och grinade lite till, varje dag. Min syster såg hur jag led över att inte ha något djur och speciellt hur jag saknade katten. Några dagar efter min födelsedag så kom mamma in på mitt rum och sa att jag skulle stanna där. Jaha tänkte jag och fortsatte att läsa min bok. Jag hörde efter en stund hur dörren öppnande och att jag fick order om att stå ut och hålla ut händerna. Vad håller de på med?
Mot mina händer känner jag något fluffigt. Öppnar ögonen och där står min yngsta systerdotter med en kattunge i händerna och håller fram till mig. Tårar av lycka sprutar! Där va han! En liten kattunge! Grå och vit med svart nos och rosa trampdynor! Han blev verkligen min katt.

Han har rivit ner saker! Klöst! Bitit mig men aldrig klöst någon utan bara på möbler. Han var mer vild än tam! Hoppade upp på mammas rygg från köksbordet när hon stod vi bänken. Gick på gardinstängerna 😂 Kastreringen kom ganska tidigt för honom, 5 månader va han. Det hjälpte för att han skulle bli lugnare och fick ett foder med lite lugnande medel i som bara säljs hos veterinär.

Han har växt upp med mig och min mamma och aldrig tyckt om män. Jag vet inte om det är att de har för mörk röst eller vad det är men han undviker dem gärna. Han gömmer sig gärna i sitt eget bo i ett av överskåpen i sovrummet. Han har alltid försökt varit så högt upp som möjligt. Precis som ett barn att leka inte nudda golvet 😂

Han är verkligen världens bästa kisse! Han är så gosig så man kan inte ana. Han ser när jag är ledsen. Sina egna idéer om vad som ska serveras i matväg men där förlorar han ganska ofta. Han ser inte vattnet i skålen utan känner med tassen, ibland så hör man hur han fräser då han kört ner nosen utan att känna 😂
Han är verkligen en en kvinnas katt, och han är min ❤️😻

Likes

Comments

Att vara tillbaka på jobbet innebär att rutinerna kommer tillbaka. Rutiner med att ta medicin på rätta tider, äta vid rätta tider och kliva upp i tid. Alla som känner mig vet att jag HATAR att kliva upp före 9:30 om jag är ledig 😂 Ibland får man offra sig om man har bokat in akupunktur eller om mamma vill ha skjuts till sjukhuset eller något annat viktigt man gör under en ledig vardag.

Att ha insulinsprutor på tid och kliva upp i tid hjälper min kropp att må bra. Jag har högt socker på morgonen så insulinet verkar som mest när jag sover. Man ska äta frukost, lunch och middag på så lika tider som möjligt för att insulinet ska verka och kroppen må bra.

Önskar att jag orkade skriva ett längre inlägg men helt slut efter att ha jobbat. Kroppen är inte riktigt med än 😂

Likes

Comments

Semester i alla ära men ibland är det skönt att komma tillbaka till rutiner!

Likes

Comments

Jag valde att lämna den västerländska medicinen för min HS och sökte mig till den kinesiska. Sprutorna jag fick från sjukhuset fick mig bara att må dåligt, riktigt dåligt! Konstant snorig, feber, yr. Ångest och depression. När jag kände att depressionen höll på att dra ner mig totalt i ett mörker valde jag att tvär sluta med sprutorna! Min diabetes var riktigt åt helvete! Jag frågade specifikt om sprutorna påverkade min diabetes och läkaren säger att det skulle den inte göra! Allt skulle vara så bra så.
Blev kallad på återbesök efter 3 månader. 5 min... Hela 5 min tyckte de att det räckte! Proverna såg ok ut, det va knappt att de ville titta på bölderna!
Fick höra från en person att när man har de sprutorna jag hade så skulle man gå och lämna prover på sjukhuset va 3dje vecka för att kolla alla värden. Jag va dit en gång.
- Ja du råkade nog hamna mellan två stolar.

Jag sökte mig till kinesisk medicin via kontakter som testat om mått mycket bättre.
Första besöket blev ganska långt då vi gick igenom mycket. Hur stress påverkar, maten, drycker, vad som hänt tidigare i livet.
Man tror att detta började redan 2009 efter att min pappa dog, stressen som blev efter och att jag ej fick sörja ifred. Även idag har jag lite svårt att acceptera att han är borta. Många andra beslut i livet gjorde att jag blev stressad.
Iallafall så började vi med akupunktur och ny kost och örtmediciner. Alla form av mat och kryddor son skapar hette i kroppen skulle bort. Kaffe, chili, vitlök och inget rött kött. Nu skulle det vara ris, fisk, kyckling och grönt te. Te till en som druckit kaffe sedan hon va 7 år!
Raka vägen till tehandlaren för att köpa grönt te som skulle ta ner hettan i kroppen. Rabarber/grädd och summer of passion blev favoriterna. Jodå detta skulle gå med te bara det fick ta sitt tag. I hela 6 veckor såg jag inte åt kaffe men så smakade jag en halv kopp och en halv kopp per dag blev lite mer och snart va jag borta från det gröna te. Även kosten slarvade jag lite med för jag tyckte varför i helvete skulle just jag drabbas av detta!? Varför kan inte jag äta som andra?! Resultatet? Jo heja bölderna va stora ni blev!
Nu börjar jag jobba igen efter 2 veckors semester så nu tillbaka till rutinerna med mat och bort med kaffet igen. Tröstar mig med att kaffet på jobbet är som avloppsvatten 😂
Kosten blev ändå inte så himla jobbig som de första dagarna utan kaffe. Redan i mitten på januari tog jag bort kött men behöll fågel och fisk i kosten med massa grönsaker. Kosten, att jag tog bort sprutorna gav även ett bra resultat på min diabetes. Jag kunde dra ner på insulinet och jag hade inte lika stora känns har vid högt och lågt längre.

Nu ska jag ta och dricka den där koppen jag gjorde iordning när jag började skriva. Skål!

Likes

Comments

Idag blev det två olika caféer i Stugun och lite loppisar. På måndag börjar jag jobba igen så detta blev det sista jag gjorde på min semester.

Jag har inte gjort så mycket under min semester av olika anledningar. Har jag gjort allt jag tänkte? Nä! Gör det något? Inte ett skit!
Jag har slutat hänga upp mig på sådan små saker som att man inte hann med att göra det man hade tänkte. Det kanske fanns något som jag tyckte va viktigare. Man väljer faktiskt vad man tycker är prioriterat. Det som är viktigt för dig är kanske inte viktigt för mig.

Likes

Comments