Såhär funkar jag tack vare min Autism!

Som jag har nämnt lite i något inlägg förra veckan så skrev jag lite om min autism där, men nu tänkte jag dela med mig mer av hur jag funkar i olika situationer. Vi har ju olika tänk, vi är ju lite annorlunda i vissa sammanhang. Min kurator försöker läxa upp mig hur Autismen verkligen funkar. Jag har ju inte under 7 år tid fått lära mig hur min autism funkar och vad den verkligen går ut på så jag är ju egentligen nybörjare på detta.

Kreativitet – Jag har väldigt mycket som jag kan göra. Jag är en väldigt kreativ människa, jag göra vad jag kan, jag pysslar mig fram tills jag är nöjd.
Nya ideer – Jag kan absolut komma med nya ideer och prova mig fram. Hänger ihop lite med punkten nummer ett.
Tänka utanför boxen – Jag går mer och mer utanför min comfortzone. Jag börjar ändra mig mer och mer. Jag är inte längre i den boxen jag var innan. Jag testar nya färger när jag sminkar mig, jag testar nya klädstilar och så mycket mer.
Spännande diskussioner – Jag kan verkligen vara helt bananas ibland och ställa helt random frågor, såna man verkligen inte kan svara på... Så startas diskussionen.

Uthållighet – Den kan vara A och O, ibland är den på topp ibland är den totalt kaos om jag ska vara ärlig.
Arbetar målinriktat – Jag ger järnet med något jag verkligen tycker om att göra.
Koncentrationsförmåga – Samma här... Är det något jag tycker om fokuserar jag bara för det.

Hittar förklaringar – Det beror lite på vad det handlar om. Är det något jag verkligen kan förklara så går det undan och jag kan prata timmar om det... Men är det något jag är mindre intresserad av eller kan lite mindre av blir det oftast mer kortfattat.

Lär sig saker utantill – Jag kan lära mig saker från ingenstans, något jag inte alls har kunnat innan så gör jag det för första gången så klarar jag det. Det tycker jag egentligen är så roligt! Även om jag ska göra någon ny maträtt så kan jag göra ett recept utantill utan att ha receptet bredvid mig.

Säger vad man tycker – Jag har ju blivit väldigt mycket en person som säger vad jag tycker och tänker, men sen att personer inte kan ta emot det, det är ju inte mina problem känner jag men jag har också känslor och tankar precis som alla andra.

Inga lögner – Folk ser på mig väldigt lätt när jag inte säger som det är. Jag gör alltid något speciellt i det läget, typiskt mig är att kolla åt ett annat håll och inte personen i ögonen.

Xoxo, Becka

Instagram: Misslindhe.se Facebook: Misslindhe.se

Gillar

Kommentarer

Mrs.Kjellstrom
Mrs.Kjellstrom,
Fasiken va grymt av dig att fixa allt detta, har oxå autism och inte alls i närheten av dina svar haha 😃
MEEEEN de btyder ju bara att du har jobbat jäkligt bra med dig själv och kommit långt 😊

kram
www.mrskjellstrom.se
Amandizan
Amandizan,
Jag har inte autism men jag kan också fråga frågor (vad som helst) kan prata om allt. Kul att få lära känna dig bättre😊nouw.com/amandizan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229