Hur har allt gått?

Efter att nu har gått hos min kurator i 4 månader så tänkte jag sammanfatta dessa månaderna.

Dessa månader har varit väldigt lärorika men också väldigt kämpiga och känsliga. Men jag ska försöka sammafatta detta så mycket jag kan.
Ni minns att jag skrev att jag lärde mig och tog med mig mycket därifrån och kände förändring bara efter någon gång.

Men första mötet pratade vi mest om vad jag kände och vad jag behövde ha mest hjälp med. Jag berättade som det var att jag har min autism och jag inte kan så mycket om det eller rättare sagt typ ingenting. Mötet var i 45 min och tiden gick så snabbt att man egentligen får avsluta mitt i men jag tror jag förmedla allting till henne och sa vad som behövdes. Jag berättade också att jag har så svårt att hantera min ilska vilket jag hade/har.

Andra mötet gick hon in på vad min diagnos verkligen går ut på. Hon skrev ner på tavlan vilket är super nyttigt för mig att dom använder om det är något jag inte förstår. Hon skrev ner olika kategorier och vi diskuterade var och en så jag fick mer än bild på hur min autism verkligen är och hur jag verkligen är som person.

Sen har mötena fullföljt med detsamma faktiskt. Hur jag ska lära mig själv, hur jag ska hantera olika situationer, jag har även lärt mig hur sambon funkar imed hans ADHD och min autism som krockar och är två diagnoser som inte passar ihop egentligen. Det har varit hur lärorikt som bara den men sen har vi även börjat prata om där är någon mer diagnos hos mig än bara min autism och jaa kanske, men vilken skulle det då vara tänker ni? Ni kanske inte har fått jätte mycket information där ovan men ni kan läsa mer i detta inlägg för att se vad jag har lärt mig och vad jag har jobbat på.

Diagnosen som också kan gömma sig hos mig är ADD... Nästan som ADHD men inte det hyperaktiva. Även här skrev min kurator punkter på tavlan och genom allt som hon skrev känner jag igen mig så mycket, tänkte dela med mig av det här nedan och utveckla lite:

Sömn, ätstörningar, beroende, depressioner

Jaa 3 av 4 har jag problem med... Sömn för jag sover jätte dåligt, jag sover knappt, svårt att komma till ro när jag väl ska sova.
Ätstörning har jag pga att jag äter inget, jo jag äter men jag äter inte som jag ska utan jag äter saker jag inte ska äta om ni förstår. Jag får inte in dessa 6 måltider man ska ha om dagen. Så här pratar vi inte om sjukdomen ätstörning utan måltiden överlag.
Depression har jag i svacker, vilket är super jobbigt, jag kommer i depressioner när jag inte alls mår bra och jag tänker på saker jag inte ska tänka på.

Koncentrations svårigheter – Jag älskar till exempel att läsa men kan verkligen inte koncentrera mig på bara boken och bara sitta ner och ta det lugnt, det går inte...

Glömsk/svårt med tider – Glömsk är jag verkligen så det är skrämmande emellan åt, så tråkigt och jobbigt speciellt om man ska komma ihåg hyfsat viktiga saker :(

Skjuter upp/tänker inte efter -

Orolig – Det är bara förnamnet, orolig för allt, överanalyserar typ det mesta, oro i kroppen så jag aldrig kommer till ro.

Humörsvängningar – Japp det har jag verkligen, min sambo får ta så mycket skit ifrån mig när jag är på dåligt humör. Jag HATAR det, hade önskat att det inte fanns faktiskt.

Stresskänslig – Varför ska man stressa upp sig? Varför ska man stressa och kanske gör så det blir slarvigt och man glömmer saker istället? Man ska ta det lugnt och göra det nog så man får med allt som ska vara med.

Läs & skrivsvårigheter – Som jag skrev ovan jag har svårt med läs svårigheter, jag kan inte hitta ron hur mycket jag än älskar att läsa. Bara sätta mig ner i soffan och läsa, slappna av det går inte för mig. Hur finner man motivationen?

Svårt att organisera & planera om man inte är motiverad – Om jag hade varit motiverad till att städa till exempel när jag väl säger att jag ska städa så gör jag det i ett svep och gör allt tills det är färdigt och till det jag vill ha. För då är jag igång satt och jag gör det verkligen.
Ibland har jag svårt att organisera saker och ting, kan ändra om hur många gånger som helst tills jag är nöjd.

Xoxo, Becka

Instagram: Misslindhe.se Facebook: Misslindhe.se

Gillar

Kommentarer

Madde
Madde,
Vad skönt att du hjälp. Du behöver inte svara, men när fick du din autismdiagnos? Tänker eftersom du inte fick till dig hur det påverkar dig, och att du inte fick något med dig då? www.nouw.com/madelena
misslindhe
misslindhe,
Jag fick den för typ 6 år sen... :/ Nej min gamla kurator gick inte in på djupet vad min diagnos verkligen går ut på 😟 nouw.com/misslindhe
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229