HBTQ & Pride!

HBTQ - Vad står HBTQ för? 

Det är ett samlingsnamn för homosexuella, bisexualla, transpersoner, queer och andra indentiteter. Det är uttryck som bevisar vilken läggning man har och vem man blir attraherad av. Vilken läggning man har är alltid upp till var och en.

Homosexuell – Homosexuell är en person som är attraherad av en person i ett och samma kön.
Bisexuell – Bisexuell är en person som är attraherad i en person så om det är en man eller kvinna.
Transpersoner – Transpersoner kan vara bisexuell, homosexuell & hetrosexuell. Kan även indetifiera sig som man och kvinna oavsett biologiskt eller juridiskt kön.
Queers – Queers kan ha flera olika betydelser. Kan även beskrivas som ett kritiskt förhållandesätt till normer och kan också handla om sexuell läggning och kön.

Vad är Pride? 

Vad är Pride?
Pride är det engelska ordet för stolthet för att fira ändåmålet. Vilket innebär att du ska vara stolt över din indentitet oavsett vilken sexuell läggning du har. För visst förtjänar man att vara precis hur man vill?

Idag finns det runt 50 pridefestivaler runt om i Sverige. Från första början var det storstäderna i Sverige som framför allt höll i Pridefestivaler. Men idag är det även småstäder som arrangerar pridefestivaler. Alla städerna bestämmer själva hur dom vill fira sin Pride, där finns inget rätt och fel.

Prideflaggan - Vad står pridefärgerna för? 

Röd – Röd står för livet...
Orange – Orange står får helande...
Gul – Gul står för solen...
Grön – Grön står för naturen...
Blå – Blå står för harmoni...
Lila – Lila betyder anden & själen...

Xoxo, Becka

Instagram: Misslindhe.se Facebook: Misslindhe.se

  • HBTQ

Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Pride är verkligen så härligt att gå på har varit på Västerås Pride några gånger och gått i Pride paraden och det är en sån härlig känsla. Förra året hade min komun sin första Pride vecka och även då gick jag i tåget😍Love is Love 🌈nouw.com/amandizan
misslindhe
misslindhe,
Jag har aldrig varit på pride så ska bli spännande att gå på pride i Helsingborg 😃nouw.com/misslindhe
LindaRojfors
LindaRojfors,
Min dotters beskriving av pride flagga har varit sen hon kunde prata " man får älska vem man vill flaggan" . Kärlek är kärlek . Kärlek är könlöst !! Pride är så viktigt för att en föra fram detta budskap ❤🧡💛💚💙💜nouw.com/lindarojfors
misslindhe
misslindhe,
Helt rätt sagt, jag diggar din dotter 🧡💛💚💙💜❤️nouw.com/misslindhe
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229