Becka tipsar...

Viktor Frisk - Min superkraft

Handling: Det tog sjutton år. Sjutton år för länge. Innan superbloggaren och artisten Viktor Frisk fick sin ADHD-diagnos fick han inte rätsida på någonting. När läkaren sa: ”Det står ju tatuerat ADHD i pannan på dig, hur har alla kunnat missa det?” var det många pusselbitar som föll på plats, men det blev även en rejäl tankeställare. ADHD förknippas ofta med något negativt, en sjukdom och belastning. Man klassas som dryg, jobbig och får många gånger höra att man dum i huvudet. Men för Viktor har diagnosen i stället öppnat totalt oväntade dörrar och han har lärt sig att dra nytta av sin rastlöshet och frenesi – ADHD:n har varit som en extra motor som drivit honom till framgång och rakt in i svenska folkets hjärtan. Här berättar Viktor om sitt liv med ADHD. Om den struliga uppväxten på landet utanför Eskilstuna, om livet före diagnosen när ingen, absolut ingen, förstod honom. Om sin inre frustration, om tvivlen och skuldkänslorna. Men också om allt det positiva som han fått med sig från sina erfarenheter och hur han lyckats vända ADHD-diagnosen till en personlig superkraft. Det här är boken som Viktor Frisk önskar att han, hans familj, lärare och kompisar hade kunnat läsa när livet var som tuffast. Han är storebrorsan som hjälper till att visa vägen till hur man kan hantera en vardag med ADHD. Här erbjuder han sina egna lösningar på det som många ser som ett hopplöst läge – vare sig det handlar om en hyperaktiv tonåring eller en frustrerad omgivning. För i Viktor Frisks värld är allting möjligt. Så länge turbomotorn är igång är det bara att tuta och köra.

Såhär tycker jag: Denna boken var jag helt fast i när jag började lyssna på den. Efter 2 dagar kvar boken slut. Jag själv lyssnade på boken genom Nextory. Jag lyssnade och följde med i boken. Där var så mycket i boken jag kände igen mig av. Lite läskigt men det är så världen ser ut. Tycker det är så vågligt av Viktor själv att läsa boken. Jag tyckte om boken så mycket och tycker det är en grym resa han har gjort och fortfarande gör. Han är en så enormt stark person som vill dela med sig av detta.

Xoxo, Becka

Instagram: Misslindhe.se Facebook: Misslindhe.se

Gillar

Kommentarer

AnnaC
AnnaC,
Hur är det o jobba som personlig assistent? Jag ska på intervju o är så nervös. Aldrig jobbat med det tidigare.
misslindhe
misslindhe,
Det är ett helt underbart jobb måste jag säga, jag trivs super bra! Men sen beror det ju på hur pass mycke brukaren behöver hjälp... Men jag tycker det är super mysigt, man får en speciell kommunikation med brukaren och brukarens familj 😊 nouw.com/misslindhe
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229