Är du ärlig mot dig själv? Vågar du stå upp för vem du är?

Det är så viktigt att stå för vem man är, vilken läggning man har? Hur man är som person? Man har rätt att uttrycka sig om sin åsikter om saker och ting. Men här och nu är det inte det jag ska prata om.

Under Idol 2019 har både jag och hjärtat lagt märke till en sak... Vi började prata om detta när det var audition. Vi började diskutera en av deltagarna men som nu tyvärr åkte ut ur idol i Fredags. Vi pratar givetvis om Ellie Lilja!!! Hur många av er har läst artikeln om henne? Hur många av er har läst vem hon var innan?
Man ska aldrig gömma sig om vem man är som person, vilken läggning man har osv... Detta är något Ellie har pratat om och kommit ut med under sin tid i idol. Såhär skriver Aftonbladet:

Under slutaudition valde Ellie har berätta om sina personliga förändringar. Detta blev ett avslutat kapitel om hennes liv.
För hela svenska folket och för juryn berättade hon om sitt tidigare liv som Elias. Hon säger själv såhär: "Jag hade inte först tänkt gå in på det, det här är ju ett musikprogram. Men samtidigt har jag hela tiden tänkt att ska det berättas så är det jag som ska berätta det. Det hade jag tänkt innan jag sökte, Jag är ju en helt annan människa, men jag är också samma person på det sättet att det alltid kommer att finnas bitar som är kvar, personlighetsdrag och sånt som jag alltid har haft. Men det andra, uttrycksmässigt och bitar kring all den sorgen och det miserabla. Det är inte kvar. Det är begravt. På ett fint sätt."

Något som berörde mig så enormt mycket i fredags när Ellie fick lämna idol som var det sista hon sa... Göm er inte!

Hon har helt rätt i det hon säger, man ska inte gömma sig.. Jag kan med handen på hjärtat säga att det tog lång tid för mig att berätta för mamma och pappa. Imed att jag varit tillsammans med en tjej innan. Detta var 2012 när jag gick på gymnasiet!

Men när jag berättade för mamma var det inga problem, dom tog det med en oerhört lättnad med tanke på att vi har ju min styvpappas syster som är lesbisk och gift. Dessvärre var det med pappa för han visste jag absolut inte hur han skulle ta det, så mitt förra förhållande med en tjej vet han inte om. Det var inte förrän nu tillsammans med Emelie som jag berättade. Jag sa som det var, Emelie är min nya kärlek som jag träffade och då reagerade han inte alls. Utan sa till mig att jag får vara tillsammans med vem jag vill, han dömer inte mig alls. Det är så skönt att veta att båda föräldrarna stötar en i alla lägen oavsett läggning.

Det är precis så det ska ligga till, man ska stå upp för vem man är, varför ska man gömma sig? Varför inte bara erkänna för sig själv vem man tycker om? Så om det ät killar eller tjejer? Man ska inte tvinga sig själv till något, utan den man blir attraherad av det är den man ska stå fast vid. Man ska inte spela en person som man inte är, man ska inte göra sig till för att sen inte kunna stå fast vid vad man har gjort. Vem är du som person? Är du ärlig mot dig själv?

Instagram: Misslindhe.se

  • HBTQ

Gillar

Kommentarer

photoemmz
photoemmz,
Jag tycker det är super viktigt att va ärlig mot sig själv då man mår så mycket bättre. Måste va hemskt att behöva dölja delar av sig själv.
nouw.com/photoemmz
fibrolivet
fibrolivet,
Jag tycker nog att det kan vara svårt att vara helt ärlig mot sig själv... eller jag kan erkänna saker men bara för mig själv och inte för andra. Samtidigt så dömer inte jag någon, jag har inte fått något mandat att döma och det har ingen annan heller.
nouw.com/fibrolivet
Amandizan
Amandizan,
Jag har blivit bättre på att acceptera mig själv som jag är att jag duger som jag är oavsett vad men jag jobbar fortfarande på det och det går bättre. Att vara ärlig mot en själv är så skönt för då är man sig själv😊
nouw.com/amandizan
manellacentio
manellacentio,
Jag tycker det är jätteviktigt att man är ärlig mot sig själv. Tycker alla ska få ha den läggning de dras till för de är ändå lika mycket värda. Känner igen det du skriver men i en annan situation. Där jag ofta blir utdömd för att inte jag är tillsammans med en kille som kommer från samma land som mig. Jag känner att man attraheras av människan i sig, vare sig det är en tjej eller kille eller oavsett vart den kommer ifrån. Fast människor är snabba på att döma ut andra tyvärr.
nouw.com/manellacentio