Header

Graviditeten

Hallå! Det var längesedan, jag började blogga på blogg.se men kände att jag trivs bäst här på nouw men bloggen där kommer finnas kvar ändå men kommer sätta lösenordskod tills vidare..

I alla fall så har det kommit in önskemål om att jag kunde börja blogga om graviditeten och självklart går det att fixa, som rubriken säger så har jag idag gått in i Vecka 16 (15+0) och tänkte berätta lite hur jag mår, vad som händer i magen och med min kropp och jag använder mig utav appen "Gravid & Baby" som jag kommer ta information av.

Barnet:
Barnet mäts från och med nu från huvud till fot och i början på denna vecka är barnet cirka 14cm långt och armar och ben är färdigbildade samt alla lederna fungerar. Barnet kan till viss del koordinera sina rörelser då nervsystemet funderar och musklerna svarar på hjärnans signaler.
Det är fullt av rörelser i livmodern- fostret rullar runt, sparkar, gör volter, rynkar pannan, öppnar och stänger munnen och kan suga på tummen. Det kan vara svårt och känna rörelserna nu då fostervattnet har en dämpande effekt.
Underhudsfett börjar nu bildas och brukar kallas för brunt fett som hjälper barnet att hålla värmen sedan när det är fött och barnets naglar börjar bildas.

Vad händer med min kropp?
Råmjölk börjar redan bildas nu och det är en klar vätska som kan komma ut från brösten om du klämmer. En del kvinnor kan också uppleva att livmodern blir spänd och drar ihop sig vilket kallas för sammandragningar. Sammandragningarna beror på att livmodern tränar sig inför förlossningen. Så länge det inte gör ont så är det helt ofarligt och får du ont ska du kontakta din barnmorska eller läkare. Men ibland kan tilltagande sammandragningar också vara ett första tecken på urinvägsinfektion.

Hur mår jag då?
Jadå, jag mår alldeles utmärkt. Lite illamående på morgonen och ibland på kvällar men ett glas juice så är allt som vanligt igen. Annars så växer magen så det knakar och jag mår fantastiskt bra.

Vad tycker ni om första inlägget? Rösta här nedan!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Instagram@missleijon