Jag jobbar inte gratis 

När ska företagen lära sig att inte utnyttja?

Jag kan verkligen inte släppa detta. För som titeln lyder så jobbar inte jag gratis.

"Men är det verkligen att jobba om man lägger upp en bild på instagram?" Ja, det är det.

Anledningen till att jag reagerar och känner att jag MÅSTE få skriva av min frustration är av en anledning som skede nu i eftermiddags. Jag fick ett trevligt DM på instagram av ett företag som heter Picky Posters som var intresserade av att göra ett samarbete ihop med mig på min instagram. Kul! Tänkte jag och skrev tillbaka att det lät av intresse efter att jag hade kollat in deras konto och hemsida som innehöll riktigt fina produkter som jag skulle kunna tänka mig att jobba med.

I vilket fall. Bara någon minut senare får jag tillbaka ett långt meddelande om deras version och upplägg för samarbetet, att jag skulle få 30 respektive 40% rabatt om jag handlade mellan 3-4 produkter ifrån dem, efter detta skulle jag publicera detta i ett eller flera inlägg på instagram med en rabattkod på 25% till mina följare...

Jag skulle alltså betala för att samarbete med detta företaget. Betala dem för att få synas och ge dem reklam på min instagram. Hur går det ens ihop?

I mitt huvud så är det en självklarhet att du inte ber någon betala dig för att göra ett jobb. Det är precis samma sak som att jag skulle be någon göra ett arbete för mig men sedan behöva betala mig för att få arbeta med mig. Nu blev detta en konstig och rörig mening men det är precis vad detta och så många andra företag gör och har som policy.

Så nu till min fråga... när ska företagen lära sig att det verken är kul eller ekonomiskt för någon att jobba gratis? För om du betalar för något och sen ger ut reklam till företaget så är du faktiskt en kund och ingenting annat.

Jag gissar på att det är fler än jag som har varit med om detta och kanske är det alla amningshormoner som gjorde att jag bara var tvungen att yttra mig och mina tankar kring detta innan jag på ett snällt men bestämt sätt tackar nej till detta samarbete för att jag inte jobbar gratis. Ska bli intressant att se vad dem svarar tillbaka.

Gillar

Kommentarer

emmeliesehlin
emmeliesehlin ,

Jag har fått exakt samma från samma företag och tycker det var riktigt galet. Har du svarat dem efter? Skulle vara intressant att höra vad de svarar...

nouw.com/emmeliesehlin
MissJohansson
MissJohansson,

Eller hur! Jag har svarat dem men inte fått något svar tillbaka än. Blir som sagt intressant att se om och vad man får för svar tillbaka.

nouw.com/missjohansson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Amningsbubblan, det är inte att leka med

nouw.com/stenhagenbettan
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Sånt där kan verkligen störa sönder mig alltså! Vet inte hur många företag som har skrivit sådär och sen när man säger att man inte jobbar gratis så är dom inte intresserade längre. Väldigt märkligt att dom tror att man jobbar gratis, det hade ju inte dom gjort direkt. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92Instagram missjohansson92