Tacopaj ala Missjinspo

Tacos kan man äta vilken dag som helst men ikväll blev det tacopaj på mitt sätt. Jag gjorde en 50/50 deg. Dvs en med både grahamsmjöl och vetemjöl.

Tacokryddan gjorde jag alldeles själv och den kommer jag fortsätta att göra framöver. När man köper de färdiga så är de fulla med tillsatser och socker tyvärr. Undra om man börja tänka på det här med tillsatser och socker när man blir äldre? Kanske just därför uttrycket finns ju äldre du blir desto klokare blir du, haha!

Tacokrydda:

1 msk oregano

1 tsk cayennepeppar

1 krm chilipeppar

2 msk paprikapulver

2 msk spiskummin

2 msk lökpulver

2 tsk salt

Detta räckte till 1 kg köttfärs.



Och då ska vi åter till pajen jag gjorde. När jag gör pajdeg så gör jag antingen den med kesella eller bakpulver. Denna gång blev det en 50/50 deg som jag skrev lite längre upp i detta inlägg. Jag tyckte att denna pajdeg mättade mer än just den med kesella eller endast den med vetemjöl. Man kan ju göra pajdegar på många olika sätt. Har ni några recept ni vill dela med er av?

Tacopaj

Ugn 225 grader

Pajdeg:

Du behöver:

1.5 dl vetemjöl special

1.5 dl grahamsmjöl fullkorn

75 gram smör (rumsvarmt)

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

1.5 dl mjölk

Blanda mjöl och grahamsmjöl i en bunke. Tillsätt salt och bakpulver. Tillsätt rumsvarmt smör och knåda degen. Tillsätt sedan mjölken. Knåda ordentligt. Ställ sedan in degen i kylskåp ca 15 minuter.

Ta fram degen och kavla den på mjölat bakbord. Lägg sedan pajdegen i en pajform. Nagga degen med gaffel. Förgräddai mitten av ugnen ca 10 minuter.

Pajfyllning

Du behöver:

1 kg köttfärs

2 vitlöksklyftor

1 burk majs

tacokrydda enligt ovan

0.5 dl vatten

2 msk srirachasås

0.5 dl chilisås

2 st röd lök

2 tomater

smör att steka i

Hetta upp en stekpanna med smör. Stek köttfärsen. Pressa i vitlöken och blanda i köttfärsen. Häll i tacokrydda och vatten, låt det steka några minuter. Tillsätt sedan majs, srirachasås och chilisås. Låt det puttra några minuter. Häll sedan köttfärsblandningen i pajformen.


Skala och skär rödlöken i halvmånar och strö sedan löken över köttfärsen.

Tärna tomaterna och strö över löken.

Gör sedan en äggstanning som du ska hälla över.

Äggstanning

Du behöver:

3 st ägg

1 dl vispgrädde

2 dl mjölk

salt och peppar

Knäck äggen i en skål. Tillsätt sedan mjölk och grädde. Vispa ihop. Salta och peppra efter smak och tycke.

Häll sedan äggstanningen över pajen.

Strö över riven ost över och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills osten har fått fin färg.

Hoppas det ska smaka! Tagga mig gärna om ni använder er utav mitt recept.

#tacopaj #ingatillsatser #spiskummin #chili #sriracha #srirachasås #majs #taco #foodporn #food #matärlivet #vadblirdetförmat #dailyfood #middagstipset #ikoketmedmissjinspo #hot #foody #foodstagram #mexicanfood #tacokrydda #hemmalagat #dinner

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229