Bönchili och rostad majskräm

Postad i: matrecept

En god maträtt som ger mycket hetta och mättnad. Jag talar så klart om bönchili. Den här går alltid hem vare sig du är vegetarian eller inte. Bojkotta fredagstacosen och gör en sådan gryta. Ingen blir besviken.

Här nedan kommer mitt recept på min bönchili och majskräm


Bönchili

Du behöver:

1 förpackning med krossade tomater

1 förpackning med bönmix

3 vitlöksklyftor

1 st gul lök

1 grön chili

5 dl vatten

1 msk vinäger

2 msk srirachasås

2 msk tomatpuré

1.5 spiskummin

1 msk farinsocker

3 msk färsk persilja

2 msk färska koriander

olivolja

salt och peppar

Hacka löken fint. Finhacka chilin. Hetta upp en kastrull med olja. Stek löken och chilin lätt, den får inte bli bränd. Häll i de krossade tomaterna. Häll i farinsocker och vinäger. Låt koka 5 minuter. Häll sedan i bönorna, srirachasås, tomatpuré, och kryddorna. Låt småsjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.


Majskräm

Du behöver:

1 burk med majs

2 msk olivolja

1 röd liten chili

3 msk creme fraiche

2 msk vipsgrädde

riven parmesan

salt och peppar


Rosta majskornen i en torr stekpanna. Finhacka chilin och rosta den tillsammans med majskornen. Mixa sedan blandingen till en grynig massa. Tillsätt creme fraiche, grädde, olja och parmesan. Blanda ordentligt. Salta och peppra efter smak.


Smaklig måltid!



#beanchili #bönchili #majskräm #hotfood #middagstipset #vadblirdetförmat #vegetariskt #soulfood

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229