Min aktieportfölj

Hej!

Sommaren har rullat på och jag har gjort en del förändringar i portföljen. Enskilda innehav har successivt plockats bort och ersatts av investmentbolag. Det är för att minska risk och preppa inför eventuellt sämre tider. Jag hinner heller inte hålla koll på portföljen lika mycket längre och då är det tryggare med investmentbolag. Mitt största innehav är Investor och efter det följer Kinnevik. Jag har även plockat in ett par utländska innehav i portföljen: Berkshire Hathaway och det franska lyxbolaget LVMH.

I år är portföljen upp över 39 %. Helt fantastiskt! Börsen har gått kanonbra i år. Det är så kul att hålla på med investeringar då :D.

Mycket kan hända och om det vänder så kan det gå fort nedåt. Jag är dock i princip alltid fullinvesterad eller till och med över det med lite belåning. Man kan ju belåna sina aktier och köpa nya aktier och på så vis öka sin hävstång. Det är dock inget som jag rekommenderar till nybörjaren och man ska absolut inte ha för hög belåning. Några kloka investerare som jag har pratat med har max 20 % belåning i portföljen. Med en minskad risk i portföljen i form av fler investmentbolag så kommer jag att våga öka min belåning från nuvarande nivå.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer