Årets sparmål är uppnått

Jag sparar en bestämd summa i aktier varje månad och sparar i förväg om jag kan. På samma sätt kan vara skyldig mig själv att spara om jag inte lyckas lägga undan den summan en viss månad. Det varierar ju med inkomst, livet och andra utgifter. I år har det i alla fall gått som smort att spara och investera och nu i slutet av förra veckan satte jag över den sista summan som täcker för december 2021. Nu är alltså hela årets sparmål uppnått. Hurra! Det ör värt att fira på något vis. Hur skulle ni fira? Lite bubbel är aldrig fel. Det gäller att belöna sig själv på vägen.

Såklart krävs det disciplin men efter ett tag så vänjer man sig och det blir enkelt att spara och "märks inte" eftersom man ändå har vant sig vid att inte konsumera pengarna. Sedan jag började spara 2014 så är portföljen upp 165 %. Jag är extra glad över när jag inspirerar andra och när de sedan kommer och berättar att det går bra.

- Nu har jag nästan 600 000 kr, sa en kompis stolt häromdagen. Jag peppade henne att börja investera för några år sedan. Det gör mig så glad. Och allra mest för att det skapar möjligheter och frihet att ha ett sparkapital. Man vet aldrig när livet ändras.

Gillar