Hoppas alla har en fin kväll 💃🏻
Nu är efterrätten intagen och jisses så god den var 🤤 det blev vitchoklad pannacotta 🙃🤤
Jag använde mig av clean eatings vitachoklad med vanilj och utan tillsatt socker, det blev himla gör gött vill jag lova 😏😍


VITCHOKLAD PANNACOTTA
Till ca 4-6 personer

5 dl vispgrädde
80g sockerfri vitchoklad
2  gelatinblad


Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Häll i grädden och chokladen i en kastrull, koka upp under omrörning i ca 1-2 minuter. 
Dra åt sidan och lägg i gelatinet, blanda det väl och häll sedan upp i portionsskålar.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåp (minst 2 timmar)

Jag toppade dem med jordgubbar för det tycker jag e godast🍓🍓🍓

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon och gott nytt år på er 🎉
Idag till frukost fick det bli en vitaminberikad och fet smoothie 🤗


AVOKADO SMOOTHIE
1 port.

1 avokado
1 rätt stor näve baby spenat
1/4 pressad lime
1 dl rysk yoghurt
1 msk vispgrädde
1 msk vatten

Kör allt i en mixer, om ni tycker att konsistensen är för tjock så blanda i mer vatten 😃
För att få den ännu mer vitaminberikad så kan ni köra i lite riven ingefära också👌🏽

Man kan absolut göra den laktosfri, ta då och blanda i lite Kokosgrädde/mjölk eller Mandelmjölk istället för yoghurten & grädden 😃👍🏽
Och för er som inte vill ha den så fet så blanda i lite "vanlig" mjölk och kanske yoghurt om ni vill ha det 🤗
Man kan verkligen blanda vad som helst i smoothies 😜😅😍👍🏽


Ha en super fin nyår idag💃🏻🥂

Likes

Comments

Ja som ni ser så håller jag på och bakar för fullt 😜
Har inte så mycket kvar nu men var ju bara tvungen att göra vit Ischoklad för det är ju sååå gott!! 🤤🤤
Jag använder mig av clean eatings vita vaniljchoklad utan tillsatt socker 👍🏽
Testa!! 🙌🏼


VIT ISCHOKLAD
ca 30 stycken

100g sockerfri vitchoklad
50g kokosolja

Smält allt i en bunke i micron och rör runt, tänk på att inte värma för långe för det kan brännas vid.
Häll sedan upp i formar, jag använde hjärtformarna och de är lite större så det blev bara 20 stycken med dem.
Ställ sedan in i kylen för att stelna.
Klart 👍🏽
Super enkelt och super gott 😍👌🏽

Likes

Comments

Hej igen 👋🏽
Nu blev mitt vörtbröd färdigt också, så himla gött (var tvungen att provsmaka😜
Grundreceptet är på @wojdat (hon heter så på insta) bagels men jag tog i lite vörtkrydda och salt bara 👍🏽


VÖRTBRÖD
6 stycken

3 dl riven ost gärna mozzarella
3 msk philadelphia ost
1 ägg
3 dl Mandelmjöl
2 msk pofiber
1 msk bakpulver
0,5 krm salt
0,8 msk vörtkrydda

Sätt ugnen på 200 °c
Lägg osten i en bunke och smält den till en klump i micron.
Vispa ner philadelphia osten (använd gärna matberedare (elvisp blir svårt om du har mozzarella), vispa hårt så allt blandar sig.
Tillsätt ägg och blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, blanda ihop allt till en smet.
Smeten kommer att vara kladdig men formbar.
Gör till 6 bollar och gör ett hål i mitten med ditt finger och forma dem till bagels eller forma de till frallor.
Grädda i ca 15-20 min och låt svalna på galler. 🤗

Likes

Comments

Hej hopp!
Idag är det matlagning och den sista bakningen på schemat 😜
Nu är min Jansson precis färdig, är såååå sugen men får hålla mig tills i morgon 😜😅
De resterande käkar "vanlig" Janssons frestelse så därför är det sånt litet recept, men ni kan ju bara dubbla om ni vill göra en större 😃👍🏽


JANSSONS FRESTELSE
2 port.

150g vitkål
40g gullök
55g ansjovis (ink spad)
2,5 dl vispgrädde
Havssalt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Skär vitkålen i den storlek som du vill ha och hacka sedan gullöken.
Häll ansjovis spadet och grädden i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
Ta fram en ugnssäker form och lägg ett lager med vitkål sen lite lök och sedan ansjovis filéerna. Lägg på resten av löken och vitkålen.
Sist häller du över grädden/ansjovis blandningen och ställer in i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Puss på er sålänge! 😘

Likes

Comments

Min julskinka har rymt 🎼🎼🎼
Jag bara ääälskar julskinka (är nog inte den enda som gör det), alla har säkert redan gjort färdigt sin julskinka men jag lägger ut receptet ändå för det kanske är nån som kommer göra mer än 1 skinka i år 😜
Orginal receptet är från min mamma 😍👌🏽


GRILJERAD SKINKA

1,5 msk starksenap
1 äggula
Pofiber
Mandelmjöl

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär av svålen på julskinkan, häng ut den till fåglarna 🐧🐦🐤
Vispa sedan senapen och äggulan tills det har blandats helt, smeta ut det på skinkans ovansida (där svålen har suttit).
Strö över lite mandelmjöl och pofiber tills det täcks men det ska inte bli för mycket.
Ställ sedan in i ugnen i ca 8-15 minuter tills den har fått en gyllenbrun färg.
Sen är det bara att möööööla 🤤🤤🤤

Likes

Comments

Hej hopp!
Nu är det snart jul så jag vill baka så mycket som jag bara hinner 😬🤗
Idag fick det bli lakritsmandlar och damn vad goda de blev!!! Smakar saltlakrits 😍🤗
Om du hellre föredrar sötlakrits så lägg i lite sötma i blandningen 👍🏽


LAKRITSMANDLAR

3 dl mandlar
2,5 msk lakritspulver
25 g smör

Blanda mandlarna med lakritspulvret. Lägg smöret i en stekpanna och låt det smälta helt och häll sedan i blandningen i stekpannan.
Sänk plattan och rör om nästan hela tiden så att det inte bränner fast, det ska bli sådär brunt och lite stekt för då är det färdigt (svårt att förklara😋) 🤗
Låt de sedan svalna på ett bakplåtspapper.

Yummy!!! 🤤🤗

Likes

Comments

Hej hopp!! 🙃
Hade lite choklad kvar i skåpet och så såg jag lite jordnötter också, varför inte blanda dem?!
Det gjorde jag verkligen rätt i för det blev extremt gött 😜
Jag använde clean eatings ljusa choklad men man kan självklart välja mörk choklad också 🤗
Här kommer det super enkla receptet:


JORDNÖTSCHOKLAD

100g salta jordnötter
60g sockerfri choklad
1 msk kokosolja

Smält chokladen ihop med kokosoljan i en bunke i micron, tänk på att ta ut och blanda runt några gånger så det inte bränds.
Grov hacka jordnötterna och blanda i chokladen, bred ut det på ett bakplåtspapper, strö över lite hackade jordnötter och låt stelna i kylen.
Bryt eller skär till bitar 🍫🥜 sen är det bara att njuuuuta 🤤

Likes

Comments

Godkväll på er! 🙃
Är ni sugna på chokladkola men vill inte få i er socker?
Då e detta receptet perfekt 😋👌🏽 Så sjukt goda är dem och riktigt farliga att ha i kylen 😅


CHOKLADKOLA
Ca 30 stycken stora.

3 dl vispgrädde
0,5 dl kakao av fin kvalité
0,5 dl sötströ
0,5 tsk vaniljextrakt
1,5 dl fibersirap gold
50 g smör

Lägg allt i en kastrull och låt koka på låg värme i ca 1-2 timmar.
Ta en tsk med kolan och häll i ett glas med kallt vatten, om kolan blir fast så är den färdig, annars låt koka längre.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper.
Låt stelna i kylen (jag hade min plåt i kylen över natten) sen skär till små bitar och rulla i smörpapper.
💡Ett tips är att blöta kniven ifall det blir för klistrigt.

Likes

Comments

Hej igen! 👋🏽🤓
Jag blev positivt förvånad när jag smakade en ischoklad som jag hade gjort idag🤤
Min första tanke var "fan, varför har jag inte gjort mer än 20 stycken"! Haha😅
De blev så fruktansvärt goda!! 😱
Halva toppade jag med kokosflingor och halva la jag ingenting på.
Jag använde mig av nicks mörka sockerfria choklad och man kan självklart hoppa över sötningen i receptet, bara jag som ville ha dem lite mer söta☺️


ISCHOKLAD
20 stycken

80g mörk sockerfri choklad
40g kokosolja
4 droppar vaniljextrakt
1 tsk sötströ (går absolut att skippa)

Smält allt i en skål i micro eller i en kastrull på spisen.
Blanda flera gånger, när allt har smält så häller du det i ischokladformar och ställ dem i kylen i ca 2 timmar.
Gör gott att toppa med hackade nötter eller kokos 😍👌🏽


Likes

Comments