Header

Vardag

Som ni kan läsa i rubriken har jag precis haft en hjärnskakning. Jag hade tur i oturen att det hände sista veckan i skolan, så jag missade inte en massa nytt. Dock så förlorade jag en massa tid i skolan som jag skulle använt till att skriva på olika inlämningar. Jag har inte kunnat lämna in några uppgifter alls, eftersom man måste vila hjärnan ett bra tag innan man får anstränga sig igen. Så nu måste jag ta igen allt detta innan skolan början igen, vilket är bara om en vecka (!!!). Jag kunde varit lite smartare och börjat tidigare, men det har inte varit särskilt lockande (tror ni kan förstå mig i detta, haha)... Dock så har jag bestämt mig för att börja så fort jag har fått min Bullet Journal (vilket är idag!!). Med hjälp av den ska jag få ordning på mitt liv igen.

Träningarna börjar också nästa vecka vilket jag ser fram emot. Jag missade ju såklart även det när jag låg hemma... Nu kommer rutinerna snart igen och det gillar jag. Har märkt att jag är mer och mer beroende av mina rutiner och att jag behöver dem för att vara effektiv. Men det är nog inte bara jag som är fäst vid specifika rutiner?? Nu ska jag försöka plugga lite i alla fall, innan jag kommer spendera några timmar med min Bullet Journal (håll utkik efter framtida inlägg om detta!).

Ha det bra ✧

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bullet Journal

Jag kommer starta en ny serie som kommer handla om Bullet-journaling. För många av er är detta antagligen helt nytt. Det var det för mig också fram tills för några månader sedan. Jag upptäckte det av en slump på youtube men tänkte inte så mycket mer på det. För kanske två veckor sedan återupptäckte jag det, och kände att jag behöver detta i mitt liv, NU. Jag väntar nu ivrigt på att min Bullet Journal (BUJO) ska komma på posten (yaay).

Min plan är att jag först ska visa hur jag kommer att använda den och förklara lite mer vad en Bullet Journal är och varför det är så speciellt. Det ska bli jätteroligt och jag ser fram emot att lära mig under detta året. Så fort jag får min BUJO kommer jag börja serien!

Vi ses då ✧


#planera #bulletjournal #organisation #kalender #almanacka #planering

Likes

Comments

Vardag

Som en nystart på bloggen vill jag skriva lite om mitt nyår. När jag läser om mina känslor kring mitt firande 2016, ser jag tillbaka på en orolig och övertänkande jag. Då oroade jag mig över var jag skulle vara, med vilka jag skulle fira med och om jag ens skulle ha roligt. Jag hade roligt, det kommer jag ihåg. Men hörni, detta året slår allt.

Jag gick utanför min comfortzone, helt och hållet. Jag gick på en fest, med mestadels främlingar, hos en främling. Jag gick med några av mina bästa vänner och skulle sova där. För ett år sen skulle det aldrig vara tänkbart för mig. Även om jag inte är en blyg person så var detta ett stort steg för mig. Allt gick bra, och jag hade mitt bästa nyår någonsin. Jag ser fram emot att fortsätta umgås med de jag lärde känna den kvällen.

Ett av mina nyårslöften eller mål blir nu att försöka hålla bloggen levande. Jag vet inte om jag kommer lyckas men jag ska göra mitt bästa. Jag tror det kommer hjälpa mig att avreagera lite.


#nyår

Likes

Comments

Thaiboxning

Hej!

Wow, idag var det en händelserik träning. Det började ju såklart med den vanliga uppvärmningen, och sedan gick vi vidare till tekniker, närmare bestämt hur man ska hålla sig i rörelse. Gjorde en av oss fel, och hade hälarna i golvet fick alla göra 5 armhävningar. Till slut blev nog alla rätt irriterade haha. För mig gick det ändå helt okej. Men jag kände av att jag inte orkade med så mycket som jag brukar, men körde på så gott det gick.

Inför det kommande klubbmästerskapet skulle vi träna sparring (när man fightas, fast vi kör en "lätt" version*). Vi har gjort det lite innan och jag var inte supernervös. Det började rätt bra, jag kände ändå att jag hade lite koll på läget. Efter stund ska man byta partner och det gick ganska bra med alla. Några av killarna var extra snälla och hjälpte mig och lärde mig hur jag skulle göra (tack för att ni finns där). Jag hamnade med en av killarna två gånger vilket jag inte klagade på för han var en väldigt bra person att möta. Sen mot slutet skulle jag möta en annan kille och jag kände hur energin bara rann ur mig. Jag orkade ingenting och jag ville bara börja gråta. Men för att jag inte ville visa mig "svag" så försökte jag fortsätta. Det fick ett snabbt slut när jag kände att jag höll på att svimma. Den känslan är inte helt ovanlig på träningen, men nu kom det också något annat. Jag kunde inte andas. Jag försökte ta andetag men det kom ingen luft. Detta mina vänner var sjukt obehagligt. Jag har aldrig varit med om det innan och jag vill inte göra det igen. Jag kommer bara ihåg hur jag sätter mig ner och börja gråta och försöker få in syre. Killen jag mötte just då försökte hjälpa mig och sa vad jag kunde göra. En av killarna jag tränat med tidigare som var jättesnäll sprang fram och frågade vad som hänt, liksom många andra. Han hjälpte mig upp och höll upp mina armar så att jag skulle få in luften lättare, vilket hjälpte. Nu var jag ganska förvirrad för alla skulle hjälpa till, men en tjej där är sjuksköterska så hon visste ju vad jag behövde göra. De lade mig på golvet och jag fortsätter mitt gråtande (jag gråter ganska mycket så ni vet). Tränaren kommer (bästa tränaren ever) och hjälper mig och sen kom även en annan tränare. Sen låg jag där resten av träningen och bara tog det lugnt och pratade med den tjejen som hjälpt mig.

Efteråt kom tränaren och förklarade att det jag känt var helt normalt och lugnade mig. Sen pratade vi lite om sparring och hur jag kände mig osv. Jag mådde mycket bättre efter det samtalet!

Det här var en av de mest händelserika träningarna hittills. Men jag mår ändå bra. Jag är inte mer rädd för sparring än vad jag var innan och speciellt inte när jag vet att man tar hand om varandra i klubben. Det är skönt att veta att man får hjälp om något händer. Man stöttar varandra helt enkelt. Tack till er som hjälpte mig, ni är bäst.

Kram ♥︎


Likes

Comments

Thaiboxning, Tankar

Det här är en text där jag beskriver vad kickboxning är för mig och det jag känner behöver inte reflektera allas åsikter kring kickboxning. Jag kanske framställer kickboxningen konstigt och då ber jag om ursäkt.


Jag är så glad att en av mina vänner tog med mig på en kickboxningsträning i början av detta året. Om hon inte hade gjort det hade jag inte upptäckt hur kul jag tycker att kickboxning är.

Jag kommer ihåg i kanske 8:an eller 9:an när några killar i min klass höll i en idrottslektion, och de hade kickboxning. Jag tyckte att uppvärmningen var styrketräning och att "sparka och slåss" var riktigt svårt. Jag förstod inte grejen med det och tyckte allmänt att det bara var jobbigt. Det verkade riktigt farligt också, vilket inte gjorde saken bättre för mig. Jag är ganska rädd av mig och gillar inte att utsätta mig för saker som kan skada mig. Därför var det jobbigt för mig att någon skulle "slå på mig" och jag ville inte heller inte skada någon annan. Men sen var det inget mer med det, och jag glömde typ bort att det fanns.

I januari 2017 följde jag med på min första träning. Jag var hur nervös som helst och tänkte "Vad håller du på med?", "Hur ska du klara av det här? Du kan ju inte ens göra en armhävning!". Det är väldigt sant, jag kunde inte göra en riktigt armhävning. Men vi kom till träningen, och jag ser en massa killar som verkar vara väldigt tränade och bättre än mig, vilket skrämde mig lite. Men jag hade ju min kompis så jag var inte jätterädd. Vi började värma upp och mycket riktigt så var det som den idrottslektionen i 8:an eller 9:an. Sen började vi med teknikerna och det var då det roliga kom. Att få känna att man kan få till ett slag var roligt och stärkande. Jag bestämde mig för att fortsätta, och jag betalade in avgiften och fortsatte att träna.

För varje träning sen dess så har mitt självförtroende i kickboxningen ökat. Jag känner mig starkare som person både fysiskt och psykiskt. I början kunde jag inte en armhävning, nu kan jag upp mot 20 och för mig är det en seger. Jag kan träna med en av killarna och tänka att jag är lika bra som honom, vi är ju båda två nybörjare. Jag kämpar fortfarande med tankar som säger att jag inte kan lika mycket som de andra i min grupp, men det kommer släppa mer och mer. Det är jag helt övertygad om.

Mina tränare är hur bra som helst. De pushar en till sitt bästa och de berömmer när man gör rätt. Det har hjälpt mig jättemycket. Man måste få höra när man gör fel och när man gör rätt.

Kickboxningen har gett mig en trygghet i att jag faktiskt kan eller kommer kunna försvara mig om jag behöver. Den har gett mig en ny fysiskt trygghet i att jag är stark och att jag kan träna upp min kropp om jag vill. Jag tycker det är roligt att lära mig tekniker och känna att jag har kontroll över mina rörelser. Det handlar inte bara om vem som kan slå eller sparka hårdast. För mig handlar det om självdisciplin, självförtroende och tekniken. Har man bra teknik kommer styrkan också. För mig har helt enkelt kickboxningen varit fantastisk, och jag hoppas att jag tycker det en lång tid framöver. Så om du funderar på att testa, gör det! Är det inte din grej är det helt okej, men då har du i alla fall testat. Vill du börja träna något så testa! Det är för alla åldrar! Var inte rädd för att man inte kan något i början, för det kunde verkligen inte jag heller. Men man utvecklas, och det kommer du också märka om du väljer att fortsätta att träna.

Kickboxning är inte till för att bara slåss och skada varandra. Det vill jag verkligen förtydliga. Man går inte dit för att ha slagsmål, utan för att träna. Man tränar med mitsar (som "kuddar" man tränar teknik på) och det är väldigt kontrollerat. Mina "värsta" skador har varit några blåmärken (för att jag inte hade mina benskydd på mig, whoops). Man bygger upp självförtroende och fysisk styrka.

Kram ♥︎

Likes

Comments

Tankar

Wow, nu har det gått riktigt lång tid sedan jag skrev ett nytt inlägg.... Det har varit fullt upp väldigt länge nu och jag har inte haft nån inspiration alls att skriva. Men nu måste jag ta tag i mitt skrivande med tanke på att jag bara har idag på mig att skriva ett tal till svenskan. Även detta har jaa svårt att hitta inspiration till. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara av att skriva det men det får bara lösa sig.

Jag har också ett matteprov att plugga till, som jag trodde var nästa vecka. Dumma mig.... Alltså så är lite stressigt just nu. Även om det har varit värre flera gånger innan så blir jag riktigt stressad över de här två sakerna. Hur ska man hantera stressen? Jag vet verkligen inte... Börja med en sak i taget? Planera sin tid bättre? Ibland är det så himla svårt att göra det lätt för sig och det bara är så. Jag önskar att jag kunde hantera stressen bättre.

Till något lite roligare. Jag funderar på att börja en slags träningsdagbok. Jag tränar kickboxning två gånger i veckan just nu och har gjort det sen i januari. Det vore kul om jag skrev lite efter mina träningar, så att jag senare kan gå tillbaka och läsa om det, och se utvecklingen. Men vi får väll se hur det går, haha. Jag är inte så bra på rutiner.


Kram ♥︎

Likes

Comments

​Hello.

Oj! Nu har det gått jättelång tid sen jag skrev senast. Det har varit väldigt mycket i skolan nu början, så jag har varit tvungen att koncentrera mig på det. Det har inte hänt så mycket egentligen, men det har som sagt varit fullt upp. Nu ska jag plugga till ett stort matteprov jag har imorgon , som jag dessvärre har pluggat alldeles för lite till, men jag få skylla mig själv.... Jag har lite idéer om inlägg jag ska skriva så jag kommer uppdatera mer inom kort. Men idag måste jag koncentrera mig på matteprovet, eftersom det är så stort. ♥︎

Likes

Comments

Hello

Idag har varit en riktigt chill dag, och jag har inte gjort alls mycket. Jag har spelat sims och ätit pizza, och det är typ allt. Inte en produktiv dag som jag egentligen hade behövt. Nu har jag två dagar att göra skolarbete, som jag har skjutit upp hela lovet. Fanatiskt bra jobbat av mig...

Nu ska jag göra lite matte innan jag går och lägger mig. Jag måste lägga mig tidigare idag så jag kan komma upp tidigt imorgon. Nu måste man ju börja vänja sig vid att gå upp tidigt på dagarna igen. Sen ska jag dessutom tillbaka till optikern imorgon och prata om linserna jag har provat. De har funkat ganska bra, jag ser suddigt ibland, och ibland inte men jag vet inte vad det beror på. Optikern kanske har nått bra svar på det.

Nej, nu måste jag göra matte så jag blir klar någon gång. God natt ♥︎

Likes

Comments

Vardag

Hello, nu har jag gjort mig iordning och ätit lite så jag är redo för dagen. Idag är det inte så mycket planerat mer än att jag ska sova över hos min syster, vilket ska bli hur mysigt som helst. Vi ska titta på film, spela spel och bara ta det lugnt. Jag ska också försöka skriva lite på en powerpoint som jag ska presentera på svenskan efter lovet. Jag var klar med den men sen läste min pappa den och sa en massa bra ideér som jag vill skriva om haha. Så nu får jag ta bort typ 7 sidor och göra om, men den kommer bli bättre och mer intressant om jag skriver om det han gav mig inspiration till och det är väll tur det då.

Men min natt har dock inte varit särskilt bra. Jag kommer ut till mitt rum och hör mitt brandalarm pipa (inte hela tiden som om det brann) och tänkte "great, då får jag gå in igen och hämta batterier". Jag går in igen och hämtar mina batterier, går ut och ska byta. Nu piper det så högt så jag får ont i öronen. Jag byter batterierna men det slutar inte att pipa. Jag får panik på det och försöker googla på vad det kan bero på men hittar ju självklart ingenting, och jag försöker klara av att lyssna på det och det funkar definitivt inte. Jag försökte sätta upp den i taket igen och då går inte det, så där står jag 23:30 och försöker få slut på pipandet och sätta upp den i taket och ingenting funkar. Fy vad arg jag blev. Att ta ut alla batterier och inte sova med ett alarm som funkar är inte ett alternativ alls. Det skulle jag aldrig våga, och att ha den under ett täcke som dämpar ljudet hjälper ju inte heller eftersom den inte kan känna av rök som den ska då. Ingenting funkar, så jag smsar min syster och hon säger åt mig att "bara gå in och lägg dig" och sen har vi ett jättelångt samtal om ångest och oro. Jag gråter för, jag vet inte om jag ska vara helt ärlig. Jag hade en massa anledningar igår men inte idag när jag tänker efter. Jag behövde nog bara få gråta lite så det gjorde jag. Det slutar då med att jag går in och lägger mig i soffan och somnar. Sen blir jag väckt av min hund som inte fattar någonting, tills jag lutar mig ner mot golvet och han ser mig, haha. Då blir han glad och vi myser lite. Finns inget bättre än att mysa med sin hund ^^.

Ha en bra dag ♥︎

Likes

Comments

Vardag

God morgon allihopa!

Nu sitter jag och kämpar med mina linser framför datorn och Netflix på tv:n. Det började bra imorse men nu ser jag suddigt och bara konstigt. Jag vet inte om det beror på mina ögondroppar, eller om jag inte kan sitta med datorn, men det gjorde jag ju igår. Jobbigt är det i alla fall, och jag hoppas det försvinner snart. Jag såg dessutom suddigt första gången jag satte i linserna igår så mina ögon kanske bara måste ställa om sig igen.

Med tanke på ingenting, haha, Netflix har verklig blivit bättre på senaste tiden. Det har kommit ut en del nya filmer som jag inte trodde skulle komma ut, som Ant-Man t.ex. Dessutom så började Sherlock streama i veckan och jag är extremt taggad. Den här säsongen kommer bli superbra tror jag, och jag har höga förväntningar om man säger så. Den andra säsongen av Shadowhunters har också börjat streama nu och jag är taggad för den också. Det är inte den bästa serien jag har sett, eller de bästa skådespelarna men jag kan inte sluta titta på den, för nu har det börjat bli spännande. Jag måste få veta hur det slutar, och då kan jag acceptera att det inte är en jätteprofessionell serie.

Ha en bra dag ♥︎

Likes

Comments