Allmänt

Hej på er!

Vi är nu inne i 2018 och har redan hunnit till februari!

Hur fort kan tiden gå?

Vardagen rullar på och jag knegar på. Barnen går på föris (och det går såå bra!) Kristian har börjat jobba uppe i järpen igen. Han behövdes där så han jobbar där nu mån-tors. Funkar helt okej, självklart är det trist men jag och barnen får vardagen att gå ihop.

Barnen växer så det knakar, tänk att Viggo blir 3 år i sommar! Det är ju ett tag kvar men det går fort. Lilly har ju fyllt 1 och hon springer för fullt! Hon är en väldigt bestämd liten dam och fortsätter det såhär så får vi nog det tufft. När hon inte får som hon vill så blir hon så sur, men vi försöker att stå emot och inte ge oss. Barnuppfostran är inte alltid lätt och vi väljer våra strider. Dom började ju på föris nu i januari och det har gått super bra och det känns väldigt bra. Lite ledsna när man lämnar men vill inte följa med hem när vi hämtar. Så det är väl ett gott betyg.

Vi har snart bott i Sollefteå i ett halvt år. Och vi trivs än, självklart saknar jag vännerna vi har haft och tyvärr så har vänskapen runnit ut i sanden. Såå tråkigt men sant. Kanske för att man har fått upp ögonen vilka ens riktiga vänner är. Vilka som tar mer energi än vad de ger.
Och där någonstans kände jag att nu har jag fått nog.

Huset händer det inte så mycket med just nu, vi ska renovera ena badrummet och sedan har vi en hel del att göra när sommaren kommer. Det ska bytas panel på huset, måls om utvändigt, trädgården ska fixas och eventuellt taket ska bytas. Ja ni hör ju, vi har en hel del att stå i.
Lilly 1 år!!

Lite jul har vi ju också haft såklart!

På julafton får vi ert samtal av min farmors boende där som säger att hon är dålig. Jag, pappa och min bror åkte genast dit. Där och då trodde jag att farmors tid var ute. Men tack och lov vände det och varje gång jag varit där sedan dess har hon varit pigg!

Hon älskar när barnen är med och ho har till och med klätt upp sig och stigit upp när vi kommit. Krutgumman!

I början av året fick min fina vän barn, så efterlängtad och mysigt💗

Lite äventyr har vi hunnit med också. Barnen fick en skoter av sin pappa och jag vet inte vem som är mest nöjd av pappan eller kristian. Viggo övar för fullt på sin skidkarriär med sin farbror.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Siat jag skrev var det augusti, dagen innan Viggo fyllde år. Nu är han 2 år och vi har äntligen flyttat och fått vårt älskade hus sålt.
Såklart känns det super skönt att få sålt huset, inte bara för att det kostar oss pengar att stå med 2 boende men nu kan vi verkligen släpp allt med de huset och behöva bekymra oss om vi får det sålt eller ej.

Som sagt så har vi ju även flyttat in i vårt nya hus och här trivs vi super bra men det känns som vi aldrig kommer i riktigt ordning. Av någon anledning så finner vi alltid fulla flyttkartonger i garaget som skall packas upp... Men att allt känns så rörigt har mycket med att göra att vi har köpt ett mindre hus än de vi hade innan och har absolut inte ett garage på 70 kvadrat att ha massa grejer i. Vårt förra garage kommer jag verkligen sakna även om jag aldrig trodde det. Att alltid ha en varm, slippa skrapa rutan osv är en lyx. Det var guldvärt att ha det. Nä men som sagt vi trivs super bra här i nya huset och det kändes så rätt med en flytt. Äntligen närmare min familj och allt de som inte fanns där uppe. Så tacksam över denna flytt.

Barnen då? De växer så det knackar, Lilly blir snart 1 år!!! Vart tog detta år vägen?? Älskade älskade lilla förken. Hon kryper och klättra för fullt, går ej ännu men det kommer nog snart. 2 super vassa tänder har hon också fått. Äta själv ska hon göra och sover helst i mamma och pappas säng.
Viggo är det full fart på, han är en riktigt energiknippe. Men älskar att mysa och kramas också. Han har också blivit väldigt stor och vi väntar med spänning på att hans tal ska komma.
Bägge barnen är hemma med Kristian då jag faktiskt fick jobb i samband med att vi flyttade hit. Kristian är en super duktigt hemma pappa och allt rullar på här hemma. Men bägge barnen står i förskolekö och vi hopps att få en plats till Viggo snart och Lilly skolar vi in efter årsskiftet någon gång. Snart har jag stora barn som går på föris. Känns konstigt men samtidigt väldigt kul.

Här är vårt hus och våra fina barn!

Viggo fick en sandlåda i födelsedagspresent och det har använts flitigt.

❤️❤️❤️

Här är min arbetsplats. Så vackert och jag trivs så bra!

Jag återkommer med uppdatering!

Likes

Comments

Allmänt, Viggo

Sista bilden med Viggo i magen🙈❤️ tänk att imorgon blir han 2 ÅR!!! Helt sjukt vad tiden går. Och jag kommer så väl ihåg denna dag för 2 år sedan. Jag och mamma var på väg till stranden och jag skulle bara gå på toan, och då gick slemproppen. Tänkte inte mer på det utan vi åkte till stranden. När vi kom hem så tog jag en dusch och vi åt middag och där började värkarna komma. Jag sa inget utan jag höll ut. Men dom kom tätare och gjorde ondare. Det var alltså dags att ringa in till förlossningen och vi var välkommen in. Men FÖRST var jag tvungen att platta håret, jag kunde ju inte föda barn med ofixat hår efter duschen... så ja där satt jag på stolen medans mamma plattade mitt hår. Vi kom in till förlossningen och blev inskrivna kl 00.00 den 23/8. Fick bricanyl och smärtstillande för att sätta stopp på värkarna så jag skulle få sova för jag var för trött för en förlossning. Och när jag vaknade så visste jag att det var dagen jag skulle bli mamma för första gången❤️ nu ska vi sova och imorgon ska vi fira vår älskade lilla kille🎈🎂

Från början till slutet. Tänk att i min mage har det legat en liten liten kille (ja hans lillasyster också såklart).

Att ett nytt liv kan skapas är otroligt!

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!

Denna vecka jobbar både jag och min sambo så min mamma och hennes man är här och passar barnen. Men då jag slutar tidigt varje dag så har vi hunnit med några utflykter och varit på mini semester i Norge, då jag var ledig en dag.
Super mysigt med utflykter. Idag är vi påväg upp till Kolåsen:-)

Norge är otroligt vackert och jag skulle så gärna vilja vandra där någon gång och även besöka Oslo. Hurtigrutten skulle jag också vilja åka.

Vad gjorde vi Norge då? Egentligen hade resan ett syfte men är att bara vara då. Vi skulle nämligen fylla på blöjförrådet. Som alla vet så är det mesta dyrt i Norge, väldigt dyrt. Men just blöjor är OTROLIGT billigt. Ett paket går på ca 30kr!! Sjukt billigt.
Vi var i stikelstad och i Verdal. Kikade på kyrkor, klappa får och bara kollade miljön och naturen. Vi hade tagit med oss lunch och fika, så ett och annat fika stopp blev det såklart!

Nu har vi blöjor så vi klarar oss ett tag. Snart har Viggo och Lilly samma storlek i blöjor. Vet inte vem som är liten eller stor;)

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!
De här med flytt, småbarn, att hålla kärleken vid liv och har en fungerande vardag är inte alltid lätt...

Jag skulle ljuga om jag sa att allt var bra. Inners inne så är allt kaos. Inners inne så är allt så jäkla rörigt och ska jag vara ärlig så ser jag inget slut.

Det här var ju en sommar vi båda skulle vara ledig och njuta. Ta ut semester och föräldrardagar men ja det blev ju så mycket annat istället.
Flytten närmar sig eller ja att vi för nycklarna till vårt nya hus. Ska såklart bli super kul och spännande men när vi får nycklarna väntar det 2 intensiva veckor med renovering. Jag hoppas inte att vi tagit oss vatten över huvudet bara.

Men annars så har vi faktiskt haft en veckas semester nu där vi försöker ta vara på dagarna med varandra och bara vara familj. Vi har hunnit hälsa på Kristian mamma och hennes Morgan på deras sommarställe och sedan var vi hemma i Sollefteå hos mina föräldrar i en vecka.. vi har hunnit med super myckett, mycket kvalitetstid med familjen, njutit, ätit gott, solat, badat, Ikea och handlat saker till nya huset och sedan har vi eller ja Kristian hunnit ner till Stockholm fram och tillbaka för att köpa ett nytt kök tull huset. Ja fullt upp med andra ord.

Bjuder på några bilder från våra dagar!
Jag älskar verkligen Sollefteå på sommaren, hela staden blommar verkligen upp. Det är aktiviteter för hela familjen och det finns många restauranger att äta på! Längtar redan till nästa sommar då vi bor i denna fina stad.

Likes

Comments

Allmänt

Allt kan vända så snabbt!

Papperna var påskrivna och ja allt var för bra för att vara sant typ och så får man detta jäkla mejl...

"Köparna" till vårt hus har valt att dra sig ur och inte slutföra köpet. Hela gårdagen vart förstörd och jag blev så arg och besviken.

Men ja livet stannar inte för de och vi har redan kontaktat mäklaren igen och huset ska nu läggas ut. Vi hann ju aldrig göra det så dessa "köpare" fick veta att vi skulle sälja innan vi gått ut med det.
Det kommer bli bara men det här beskedet kändes så jäkla surt och tungt. Nya tag och försöka se framåt!

Hoppas ni haft en bra helg!

Likes

Comments

Allmänt

Vi är inne i mitten av juli och hade man gått på vädret så hade det lika gärna kunnat vara höst nu. 8 grader och regn. Gissa om jag är less och vill utomlands typ NU!!

Men det får vänta... jag har tagit på mig extra jobb i butik i sommar, super kul faktiskt! Komma ut och träffa människor, ingen dag är den andra lik och man får sakna barnen. Men det är inte alls mycket jag jobbar egentligen men ja jag märker ju av i kroppen. Även fast det inte är tungt så blir det ju en hel annan sak än att gå hemma.
Och huvudet får arbeta en hel del som den inte heller är van med där hemma.

Tror även det är nyttigt för Kristian att var hemma och vet hur det är att vara hemma med 2 barn som inte alltid är nöjda och glada, hehe.


Annars så packar vi för fullt saker i flyttkartonger och slänger/säljer saker vi ej behöver. Behövligt men ack så tråkigt. Men tur det är dåligt väder då gör det liksom inte så mycket. Hade varit värre om det var sol ute.


Förra helgen var vi på 60 års kalas, barnens morfar fyllde år och det firade vi med tårta och sol. Barnen träffade jämnåriga. Mellan Viggo och William skiljer det ca 4 månader och de tog en fika tillsammans på trappen.

Likes

Comments

Allmänt

Lilly blir 7 månader nu i juli och vi ammar, det är de ändå hon får. Jag är så nöjd och lycklig över att vi har kunnat amma. Så tacksam över den möjligheten. Att jag skulle amma har varit en självklarhet för mig sedan jag var gravid med Viggo. Och med honom så ammade vi tills han var 6månader och sedan ville han inte ha bröstet mer. Och jag hade som mål då att amma tills han var 6 månader. Vi lyckades trots att vi strulade på med den där amningsnappen.

Med Lilly så känner jag att hon får amma så länge hon vill och har behov för det. Vi har prövat ge henne gröt, mosad banan osv men inget av de har varit intressant för henne. Och ja det är jag helt okej med, det får ta den tid det tar. Då jag är borta från barnen och Kristian har Lilly så får hon ersättning, det tar hon och hon blir inte förvirrad sedan när hon ska amma. Amningen med Lilly har varit så mycket lättare och bättre än med Viggo. Det är nog därför jag känner att jag kan amma på så länge vi vill och kan.


Jag har alltid ammat mina barn när dom begärt mat, var som helst och har faktiskt aldrig mött på någon som tyckt det varit stötande eller gett blickar. Jag känner mig trygg att amma var som och det är så skönt och ger en frihet. Så som på lekland i bollhavet eller på ett café.

Likes

Comments

Allmänt

Alltså jag blir så deprimerad av detta väder. Det blåser och det är regn i luften och sedan kommer solen en liten liten stund...

Vi hade ju bestämt oss att vi skulle åka utomlands i sommar då bägge barnen är under 2 år då, vilket gör resan så mycket billigare. Men då så mycket annat kom i vägen som flytt osv så kände vi att vi kommer inte hinna eller ha pengarna till en flytt och resa. När man är föräldraledig så får man prioritera sina pengar noga. Men nu känner jag att jag skiter i pengarna, vi åker ändå. Jag kommer aldrig hinna få någon färg hemma i Sverige denna sommar, vi är nu inne i juli och solen lyser med sin frånvaro och jag blir oerhört deppig på detta väder. Det är liksom inte ens kul att vara ute med barnen. Jag är ständigt inne och kolla på sista minuten resor, jag vill jag vill jag vill. Jag måste bara övertala Kristian också... Vi får se om det går men jag kanske kan muta med något?

Förra sommaren var vi på Cypern, dit vill jag åka igen. Allt var så jäkla bra och vi alla var nöjda.

Likes

Comments

Vardag

Våran helg var underbar! Vädret bjöd på strålande sol och värme och vi har verkligen njutit av varje sekund.

I fredags efter vi hade en visning så tände vi upp grillen och åt god middag på våran altan.
På lördagen så åkte vi upp till Kolåsen där barnens farfar har en liten stuga, vädret var super bra och vi grillade korv, åkte båt och grejade. Viggo tog ett dopp också. Barnen och vi var nöjda och glada.

I söndags så kom regnet och vi spenderade dagen inne med massa mys och plocka här hemma. Hade vänner över på tacos.

Kort och gott så var helgen fantastisk!

Älskade barn❤️

Likes

Comments