Cheesecakebrownie

Här har ni receptet på denna härliga kaka som Camilla Hamid gjort,

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20 x 27 cm, vilket ger 12 generösa bitar.

Ingredienser (cheesecakesmet) :
600 g färskost
1 ägg
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Ingredienser (browniesmet) :
250 g smör
250 g mörk choklad (enligt receptet ska det vara minst 70 % men jag använde en bakchoklad som var svagare då jag inte tycker om så mörk choklad)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

125 g bär av valvri sort (färska eller frysta) och sen kan man ha 50 gram grovhackad mörkchoklad eller chokladnappar. Till helgen ska jag prova att göra detta recept fast med vitchokladnappar istället.


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten för hand med ballongvisp i en bunke. Ställ åt sidan.
3 Grovhacka den mörka chokladen (om du inte köpt knappar för då behöver du inte hacka dem) och smält samman med smör på medelvärme i en kastrull.
4. I en annan bunke vispar du ägg och strösocker till brownien riktigt vitt och pösigt. Tillsätt chokladsmöret och vänd ihop försiktigt till en jämn smet med en slickepott.
5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop försiktigt till en jämn smet med slickepotten. Om du gör för fort eller för hårt försvinner luften från smeten och kakan blir platt när den är färdigt i ugnen.
6. Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp browniesmeten i den.
7. Klicka eller spritsa i cheesecake smeten på olika platser i browniesmeten. Dra några varv med en kniv tills du får ett fint mönster. Tryck ner bären i kakan.
8. Grädda brownien i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Dekorera med choklad medan kakan fortfarande är varm och låt svalna helt i kylskåpet, minst 4 timmar men helst över natten, innan servering.

Gillar

Kommentarer