​Dags att ta sig ett återfall iggggen.

Fast han är ju inte alls påverkad, fast det både synd, hörs och märks! Idiot! Nu är jag då trött på det att jag önskar att han avlider snart, det skulle vara en befrielse, har man varit med om för mycket när man önskar det!!!! Jag står för det!

Som syskon är det omöjligt att få hjälp. Jag har gått i terapi, men har man inte upplevt hur det är att ha en när och kär som missbrukar, så är det lätt att veta hur man ska göra. Just nu skulle jag vilja ha en medmänniska som varit med om samma sak.

Som anhörig tappar man totalt lusten för livet, man känner skam. Tror andra att jag är likadan. Detta gör att man måste alltid vara extra bra på allt för att bevisa. Nu säger vissa, att så är det inte alls, det känns nästan kränkande att höra att mina känslor är fel. Det är så i samhället, vad andra än säger! Jag har erfarenhet!! Som när jag berättar att jag har en bror som missbrukar, men.... du som är så ordentlig. Alltså tror de flesta att man är som sitt syskon.

Just nu när dåren är ute och härjar i vår lilla stad, vill jag inte visa mig ute. Dumt, jag kanske, men så känner jag.....


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag fick veta att broren missbrukade en lördagskväll för snart 27 år sedan. Jag hade då ett nyfött barn. Våra föräldrar ringde mig och bad mig komma hem. Jag kom med mitt lilla barn i bilstolen in i det kaos som rådde i huset. Föräldrarna hade då kommit på honom med att röka hasch ett flertal gånger och även hittat "aluminiumfolie" och svarta smulor på golvet.

Det var verkligen kaos, vi bönade och bad att han skulle sluta med tårarna sprutande på oss. Den kvällen var jag chockad, jag hade aldrig varit i kontakt med droger, inte mer än i skolundervisningen. Jag minns att broren skulle flytta hemifrån och jag lovade honom en dammsugare om han slutade röka hasch, han har inte fått någon än.:)

Jag minns kvällen så tydligt, hade jag vetat att detta bara var en början på ett helvete, så vet jag inte vad jag hade tänkt om framtiden....... Den dagen förändrades allt i min grundfamilj. Jag blev missbrukarsyskonet som alltid är extra snäll, extra duktig och alltid skyddar mina föräldrar. Det är inte alltid lätt eller roligt att vara så bra........Likes

Comments

​Jag har letat och letat ännu mer efter ett syskon till en missbrukare, men inte hittat någon än.

Gissar att det är som i mitt fall "det är inte något man skryter med", precis. 

Jag har varit i branschen i snart 27 år och är inte fri än! Om man någonsin blir det, även om syskonet blir drogfritt!! 

Vi är två syskon, jag storasyster och missbrukaren, lillebror. Jag saknar ett syskon så det gör ont i mig, det är antagligen för att jag har ett, men ändå inte....... Jag har två barn som är utflugna och det jag önskar mest av dem är att de alltid ska hålla ihopa!! Tack och lov har de aldrig varit intresserade av droger, det hade nog tagit livet av mig! För hur man än är uppväxt och hur bra förutsättningar man haft, så kan man hamna i missbruk! Det är min bror ett perfekt exempel på! 

Vi är uppväxta med två fantastiska föräldrar i villa, våra föräldrar var verkligen underbara. Vår pappa dog när broren var 22 år, vilket gjorde att missbruket accelererade och har fortsatt och fortsatt.......

Nästa inlägg ska jag berätta om när jag fick veta att broren missbrukade...


Likes

Comments