Äntligen skolstart

Varje år när sommarlovet är slut så känns det så himla skönt att få gå tillbaka till rutinerna igen! Efter 10 veckor ledigt för barnen så är jag mer än glad när skolan kör igång, det är liksom en lättnad på något sätt! Äntligen så är barnen inte hemma 24/7 och jag slipper höra frågan om mat hela tiden. För på sommaren så äter vi inte samtidigt tydligen, nä - på sommaren äter vi när man har tid och är hungrig vilket innebär att det kan bli tre luncher och tre middagar på samma dag!
Nu är det ju så att jag har stora barn varav den ena inte har sommarlov längre och för den andra så var det sista sommarlovet hon har haft. Ändå kände jag samma lättnad som alla andra sommarlov, puh äntligen.....dags för skola igen! Konstigt egentligen för mina barn sköter sig väldigt bra själva men det är väl den där matgrejen....vårt kylskåp är tydligen alltid tomt.......enligt barnen.
Det finns aldrig någon mat hemma, fast vi handlar för 7000kr per månad. Det finns ingen god mat, det är ju lite jobbigt när två barn har helt olika smak....finns ingen chans att de båda ska bli helnöjda! Vi har aldrig gott bröd, den ena ska ha mörkt, den andra ljust bröd......vi har inget pålägg.....nä, de äter salami och sedan har de olika smak igen......det är faktiskt ett litet helsike att göra dem nöjda så jag skiter i det. Nu köper jag det jag tycker om och passar det inte de små liven så får de handla egen mat! 
Men som sagt, livet återgår till det normala igen, skolan har börjat och rutinerna börjar sätta sig. Vem är det som säger att vi inte behöver rutiner? Det är ju nästan det bästa som finns!
Gårdagen bjöd på en liten utflykt till Varberg och till surfarnas paradis - Apelviken!
Vi stötte på en söt ekorre, Bernie blev galen - jag vill ha den, var nog hans enda tanke!

Kram på er!

Annica

  • Livet

Gillar

Kommentarer