Hej ,

Jag startade den här bloggen för att dels vill jag se om någon som kanske läser den kan ge mig information , och för att jag själv ska kunna dela med mig under min viktresa och om information om man opererar sig .

Jag tog nyligen ett beslut om att jag ska överväga att gå under kniven för att få hjälp med att leva mitt liv innan det går för långt . Jag började söka på internett om Gastric bypass , kollat på endel dokumentärer tidigare så jag är rätt så införstådd i vad själva operationen innebär , iallafall till en viss del . Men jag har verkligen försökt googla mig fram till : Hur man gör för att få en operation . Jag vet att man kan betala själv , dock kan man få den betald om man har tillräckligt högt BMI. På dom flesta sidor som jag hittat står det att man ska kontakta sin vårdcentral , jag bor i Stockholm och jag har inte alltid bott här utan flyttade hit för några år sedan. Jag är listad på en vårdcentral men vad säger jag för att få hjälp med detta , "hej jag vill boka en tid för jag är tjock och kan inte hålla min vikt " . Jag har seriöst ingen aning hur jag ska kunna prata med någon läkare , eller hur jag ska lägga fram det . Känns som att dom mest kommer säga , ändra kosten , gå på gymmet . Jag antar att jag mest är rädd för att dom inte skall ta mig på allvar .

Jag har provat shaker diet , gymma , viktväktarna , olika koster . Men jag jojo bantar , går ner , och går upp . Jag har börjat få ont i knäna , orkar inte med det som mina andra kompisar orkar . Jag är 24 år och har ett BMI på 45.. Jag vill börja leva , inte känna mig död .

Om någon läser och har tips för att ni själva kanske gjort detta , kommentera gärna !

Tack

Likes

Comments