• Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Livet

Just nu är det mycket som händer i mitt liv, fast egentligen händer det inte någonting. Jag är drabbad av stress och det är ingenting jag håller för mig själv, för varför skulle jag?

Stress kan se ut på många olika sätt och det finns inget rätt eller fel. Jag kommer inte gå in i detaljer på min typ av stress men jag är drabbad av en inre stress som påverkar min psykiska hälsa, även kallat psykisk ohälsa. Inom psykiskt ohälsa finns många typer av "diagnoser", som t.ex panikångest, vilket jag har. Jag märkte av detta för inte alls längesen, och har bara pågått i några veckor. På senaste, eller rättare sagt 3 dagar tillbaka var jag med om en väldigt läskig händelse som kommer sitta kvar i mitt huvud ganska länge....

Klockan var 05:30, går alltid upp den tiden på vardagar, då jag kände av att jag inte mådde bra. Var inte febrig, inte den sortens sjuk, jag mådde bara inte bra. Bestämde mig för att vara hemma och somnade om. Efter ca 15 minuter vaknade jag, vaknade upp med att jag inte kunde röra mig, fick inte fram något ljud och kunde inte öppna ögonen. Kan beskriva det som att det var någon som höll fast mig, höll fast alla mina muskler i kroppen, som jag var förlamad. Jag försökte skrika, ropa på hjälp men fick inte fram något ljud, försökte öppna mina ögon men det var som om någon slöt dom. Detta höll på i ca 4 minuter, paniken spred sig i hela kroppen, tills.. jag märker hur allt faller på plats igen. Jag är rädd. Tar upp min telefon och ringer till min syster som är på övervåningen och ber henne komma till mitt rum. Hon satt där ett tag och vi pratade. Kände hur allting bara släppte, som att jag kom tillbaka till jorden igen. Under dagen var jag jätterädd, ville sova men vågade inte. Dagen gick och det blev kväll igen.

Klockan var runt 20:00 och jag gick till mitt rum, tänkte sova men sen dök tanken upp om att det kanske skulle ske igen. Satte på en film för att få bort tanken, somnade ganska snabbt efter det. Det gick en timma, klockan var exakt 23:58, vaknade upp med att jag inte kunde röra mig. Den här gången var det värre. Jag kunde verkligen inte röra mig, det var som att jag var död, men med medvetande om att jag lev. Försökte skrika, ropa, det gick inte. Det värsta var att jag heller inte kunde andas, fick inte ens fram ett pip, inte ett andetag. Jag känner hur jag flyger ut från min kropp. Jag ser mig själv liggandes i sängen från andra sidan rummet, snabbt igen kommer jag tillbaka till min kropp. Jag känner hur någon trycker mot mitt bröst, öppnar ögonen försiktigt och jag ser en man. suddigt men jag ser en man ovanför mig. Det är en skugga som jag aldrig tidigare sett. Känner hur paniken åker inom mig och jag gör allt i min makt för att kunna röra mig men jag kan inte. Jag kan inte röra mig. Jag känner hur mitt hjärta slår, det slår hårdare och hårdare, tills jag känner hur allting släpper. Jag känner hur jag återvänder till att kunna röra mig. Jag flyger upp, tar på mig en filt och springer upp till mina föräldrars rum och säger "känn på mitt hjärta, känn hur hårt det slår". De kände och sade att jag skulle lägga mig i soffan (har berättat detta för dom och de visste vad som hänt innan) Jag är rädd, känns som att jag blir förföljd när jag lägger mig i soffan. Jag är så rädd så att jag skickar en snap till mina två bästa kompisar, som tur är en av dom vaken och håller mig sällskap en stund och jag blir lugnare. Klockan går och blir plötsligt 02:00. Jag försöker googla på det jag varit med om och jag får fram ordet "sömnparalys". Blir rädd när jag läser för att det beskrivs exakt allt jag upplevt.

Sömnparalys får man bland annat om man har sömnbrist eller drabbad av psykisk ohälsa, har hittat anledningen till varför jag upplevt detta fenomen. Det är inget som är farligt på något sätt, men upplevs som väldigt skrämmande för vissa. För mig är detta jätteläskigt och är nu jätterädd för att somna på kvällarna för att jag inte vill uppleva detta igen.

Det är svårt att förklara för någon som inte varit med om det, men om du vill kan du googla "sömnparalys" för att få en bättre förklaring till vad det är.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

favoriter

Tänkte lista mina absoluta favoriter när det gäller film, serier, musik och mat.

FILMER:

nummer 1 på Listan är "Titanic", och kommer nog alltid vara. Har sett filmen 17 gånger (har räknat) och den är lika bra varje gång. Har du inte sett den, well, då är det time to do that haha.

nummer 2 är "Twilight". Det är en filmserie med 5 filmer. Alla delar hänger ihop och man blir beroende så det händer att man kör ett maraton med alla filmer samtidigt. Twilight är en drama/romantik med spänning och du kommer inte ångra dig att du såg den.

nummer 3 är "Sully". Det är en film som handlar om en flygolycka som hänt på riktigt. En film som jag rekommenderar starkt, även om man inte är intresserad av flyg. En väldigt spännande fil,m men kan framkalla mycket tårar (gjorde det för mig). Tror det är en film som alla gillar, värt att kolla på den.

nummer 4 är en väldigt bra film, "Circle". Det är en sådan film som alla letar efter. Den utspelar sig på en plats under hela filmen då det händer saker hela tiden, man blir aldrig uttråkad. beroendeframkallad film och man vill se den om och om igen.

serier:

nummer 1 på listan är "Under the dome". Säger bara en sak, se den, du kommer fastna direkt!

nummer 2 är "Stranger things", som många nog har sett. Ja, den kan vara ganska långtråkig i början, men jag lovar dig att efter 5 avsnitt är du besatt. Slutet är rörande och du kommer antagligen börja gråta. Den är sååå bra.

nummer 3 på listan är "Pretty Little Liars". Den serien är en väldigt spännande sådan med mycket mysterier och spänning med 7 hela säsonger. Låter mycket men tro mig, de 7 säsongerna går väldigt fort för man har maraton haha!

nummer 4 "13 reasons why". En väääldigt bra serie. En serie som visar hur ett vanligt liv kan se ut för en tonåring. Många har sett den men om du inte gjort det, well, do it.


MUSIK:

Musik är livet och det är sällan man går en dag utan att ha lyssnat på musik. Jag är en person som verkligen inte tycker om rap, har aldrig gjort det, tycker att det är långtråkigt att lyssna på och det är inte min stil. Min genre inom musik är pop/house och tropical house. Man kan ha åsikter om just Tropical house och många tycker att det är en dålig genre, men tropical house är typiskt mig.

nummer 1 på listan är, just nu, "So far away" - martin Garrix. Första gången jag hörde denna låten blev jag helt besatt av den. Den är bara såå bra men det värsta med favoritlåtar är att man en gång kommer tröttna.

nummer 2 är "Cruise" - Kygo. Den låten är en orginal låt från "Fifty shades darker". Tycker låten är riktigt bra, en sådan låt som jag haft på min spellista i snart 1 år och inte tröttnat. Lyssna på den!

nummer 3 på listan är "Walls" - Ruben. Först tyckte jag låten var jättedålig men efter jag lyssnat 2 gånger var det min tredje favoritlåt.

nummer 4 är "Home" - Machina gun kelly (med i filmen BRIGHT) Fastnade för den låten direkt, även om det är lite rapp i den.


Det är svårt att ge någon direkt förklaring till sin musiksmak, för det går från person till person om vad man gillar.


Mat:

Vem bryr sig om denna rubriken? matälskare haha. här är mina topp 4 favoritmaträtter.

nummer 1 är tacos med kyckling. Låter väl lite "obvious" men jag älskar det. Om man har kyckling istället för köttfärs blir det godare :)

nummer 2 är pizza, också rätt obvious men pizza är gott, speciellt capricciosa och pizza med räkor. Det finns en pizza som jag skulle vilja testa men inte så säker på den, tropicana, som består av ost, skinka, banan, ananas och curry...

nummer 3 är västerbottenpaj med räkor... alltså ni måste testa det!

nummer 4 är något med kött, speciellt oxfile. Jag är den personen som vill ha så rött kött som möjligt, näst intill rått haha... till det så passar sötpotatis bäst.

Hoppas du fick något tips, men som sagt så är favoriter från person till person.

Likes

Comments

solen är som det låter, det låter glatt och fint, vilket det är. Är det sol så är man ofta glad, är det regn är man oftas ledsen.

Det finaste med solen är att den alltid lyser, oavsett om man ser den eller inte. Det är något vi människor också bör ta efter, även om vi inte kan se det i människor, tror jag att vi alltid har en sol någonstans där inne, även om vi går emot oss själva att visa den eller inte.

Men solen har också ett slut, iallafall om man ska se det land till land. Om slutet är i Sverige, är början i Thailand, är slutet i Thailand är början i USA. Det finaste av det är att någons slut blir en annans början. soluppgången blir en annans solnedgång.

Min favorit av soluppgång och solnedgång är solnedgång, eftersom färgerna är så fina. På något sätt känns det fridfullt att sitta på ett berg, eller vid havet och bara se solen sakta gå ner över horisonten, med en baktanke på att det är någon annans morgondag. De tillfällen man kan sitta och titta på solen gå ner sakta är tillfällen man ska ta vara på, för det är nog den ända gången man faktiskt tänker på hur fint livet är.


Livet må vara rent förbaskat ibland, men du, komihåg att bakom molnen är himlen alltid blå.

Likes

Comments

diverse saker

Det finns en del saker i livet som är riktigt annoying.. om någon är intresserad på vad jag stör mig på så fortsätt läs :)

1: Sverige,

2: När folk smaskar, när dom äter. Har alltid stört mig på det och kommer förmodligen alltid göra det. Det värsta är när man sitter bredvid någon som gör det medans man äter....

3: Folk som går långsamt, speciellt om dom går mitt framför en.

4: När det är kallt. Är en person som fryser så det blir bara mer störande.

5: Folk som skriver "www" i adresser man ska söka på, även fast det inte behövs,. Det tar bara längre tid och det är såååå onödigt. Lärare brukar ofta göra det.

6: Folk som skakar hand löst, det är sååå störande. När man skakar hand ska man väl ändå göra det? vad är meningen med att bara lägga handen i den andras?

7: När folk knäcker sina fingrar, mår sååå dåligt när folk gör det.

8: När sladdar, t.ex hörlurar trasslar ihop sig... det är sååå irriterande.

9: När folk låter sin telefon ringa och inte svarar,, men lämnar ljudet på .

10: När folk tar kort med sin ipad.....

11: När man plötsligt vaknar ur sömnen när man "trillar". Läskigt..

12: Måndagar

13: När folk klagar på att det är för varmt.Great things never comes from comfort zones.

Likes

Comments

Resor

Denna resa såg jag verkligen fram emot. Jag hade nedräkningar och jag tittade på massa bilder för att få feeling om hur det skulle vara.

London var en fantastiskt stad! Det var precis så som jag föreställde mig.

Jag har i nästan hela mitt liv velat åka till London, för att jag tycker att det verkar som en mysig stad, vilket det absolut var! Vill så gärna tillbaka. Vi var i London i 4 dagar, men det räckte inte... haha..

Jag åkte dit med mina föräldrar och min farfar. Vi åkte med Norwegian, som gick tidigt på morgonen så att vi hade hyfsat med tid till att titta oss omkring och lära känna staden. Vi kom dit runt 13 tiden, då vi skulle leta upp vårt hotell/lägenhet, endast med en karta och adress. Tror du vi lyckades med det? Nej. Inte alls. vi gick vilse. London är ungefär 1 600km2 stort med ungefär 9 miljoner invånare, Så vad skulle oddsen vara att vi skulle hitta vårt hotell bara på en liten karta? Eftersom Eftersom London är känt för att ha trevliga människor så hjälpte såklart människor till. Vi stod still vid ett litet hörn på ett kvarter då en ung man i 30års åldern kom fram till oss och sa: "You look very lost, do you guys need help to find anything?" Och det behövde vi, så mannen visade oss vägen och vips var vi hotellet.

På första dagen åt vi den klassiska engelska maträtten "Fish'n Chips",Såklart är det gott, men ja, maten står uppe i halsen sen...

På våra 4 dagar i London gick vi och tittade på Big Ben, Piccadilly Circus, Tower Bridge, London eye, det stora shopping området Oxford Street.

Det bästa på hela resan var när vi åkte London eye. Det var något av det mäktigaste jag varit med om. Man såg sååå mycket. Det är något jag verkligen rekommenderar till er som åker till London.

Något som var väldigt speciellt var när vi åkte till "China Town" Det kändes som att gå i Kina fast än att man inte var det. Vi gick där genom gatorna, det luktade mat och var fullproppat med folk. När vi gick där genom kvarteren gick vi förbi ett matställe, där tillagade dom bland annat bläckfiskar, grisklövar, lungor, hjärtan, njurar, tungor och mycket mer.... man fick se det också.. Inte den finaste synen kan jag ju säga... haha.

För att komma fram någonstans i Staden är man tvungen att ta tunnelbana som ligger nere i undermarken. Det finns totalt 11 linjer med totalt 300 hållplatser. Tunnelbanan i London kallas även för "The Tube" då den ser ut som en. Jag kommer ihåg när vi skulle åka till Oxford Street. Vi letade efter den rätta linjen som skulle ta oss dit, bara det att den linjen var längst ner, längst ner av alla i djuptunneln. Bruna linjen kallas den. Den ligger 59 meter under marken. Vi var livrädda, det var knappt några människor där nere och det enda man hörde var ljuden var tågen som körde snabbt förbi. Det var kusligt.

London var som sagt en fantastisk stad. Stadspulsen är ett faktum, mycket mycket trevliga människor och billiga priser. Det som drar ner det lite är att London inte har någon särskild bra matkultur, vi hittade knappt några bra restauranger och när vi väl gjorde det så var det inte en jättefin smakupplevelse. Men om man ska se det i det stora hela rekommenderar jag er till att åka dit! Ni kommer inte ångra er.
PICCADILLY CIRCUS

TOWER BRIDGE

UNDERGROUND

BIG BEN

PICCADILLY CIRCUS

Likes

Comments

drömmar

Jag har många drömmar, och en av dom är att flytta härifrån. Jag bor i en liten håla utanför Göteborg. Den hålan är rena möget-ett ord jag lärt mig från en väldigt fin människa.

Jo, en av mina absoluta drömmar är att flytta från Sverige, för om man flyttar från Sverige flyttar man från alla problem. Tänker dock inte ta upp problemen för då blir man hatad.

Målet är att komma så långt bort från Sverige som möjligt, jag tänker mig Nya Zeeland, Australien, Kanada, USA, Hawaii eller faktiskt Island.
Island är ett land där man kan leva fritt. Ända grejen som man behöver oroa sig för är vulkaner, men det är inget problem alls om man jämför med Sverige.
Tänk dig att att leva i Nya Zeeland.. omg vad härligt.
Eller att bo i Hawaii, att få leva sitt drömliv. Min dröm är att leva på en fin Ö, simma med delfiner i havet, surfa på vågorna, äta ananas, mango och kiwi och titta på solnedgången vid havet med någon man tycker om. Livet i några ord.

Jag har alltid drömt om ett liv som vart något annat än vad jag själv lever. Just nu lever jag mellan livet och döden, och då menar jag att jag är väldigt stressig, inte självsäker alls, drömmer mig bort på dagarna om ett annat liv, bor mitt i ingenstans med långt avstånd från allt. Det som jag lever för nu är att jag har en väldigt fin bästa vän som jag tycker väldigt mycket om, en fin familj som jag tycker om och något av det bästa är att jag har blivit kär i en fin människa som jag tycker om extremt. Han är en sådan människa som alla borde ha i sitt liv. Han har allt, finns inget fel.

Du som har tänkt på att göra en förändring i ditt liv, gör det. Du lär ångra dig 100 gånger om du inte gör det. Livet är för kort för att dra ut på saker. Gör det nu innan det är försent. Det kan vara vad som helst, som att till exempel säga dina åsikter utan att skämmas, säga till personen du är kär i att du gillar den, flytta, resa, eller bara leva.
Du har ett liv, ta vara på det och gör något av det. Det är mitt råd till dig.

Likes

Comments

drömmar

jag har en dröm, min näst största dröm och det är att bli pilot. Har velat bli det sen jag har 8 år och håller fortfarande kvar i den drömmen,

Det bästa med att vara pilot, vad jag tror och vad jag vet, är att man lever sin dröm. alltså att vakna 04 på morgonen och åka till jobbet, när man vet att man kommer spendera timmar uppe i luften med antingen soluppgång, solnedgång, åskoväder eller storm. Att kunna på något sätt leva sitt liv uppe i luften och släppa allt nere på jorden en liten stund. Det behövs.

Har rest mycket i mitt liv och varje gång jag går in i ett flygplan kollar jag alltid in i cockpit och ser alla olika knappar, lampor. Det ser så coolt ut på något sätt.

Tänk dig sitta i cockpit mitt i natten, se alla stjärnor, kanske norrsken, vintergatan medan du sitter där med din andra kompis och äter godis medan du lever life. Ja det låter som ett bra jobb.

Pilotjobbet kan ses som att man inte gör någonting in princip men det är helt tvärt om. Tänk att du styr ett helt flygplan, två personer helt själva uppe i luften med tusentals knappar.


Men vet du vad min största rädsla är? Jag tror inte du kan tro på det men du vet nosen på planet? Alltså längst fram? Jag är så rädd för det. Det känns som att jag är den enda människan på denna jord som har den typ av rädsla, för att jag tycker själv det är jättekonstigt. Jag vet inte hur jag ska förklara hur jag tycker det är läskigt, men på något sätt så skrämmer det mig sååå mycket.

När jag var mindre, från 1 års ålder tyckte jag flygplan allmänt var jätteläskigt., flygplanstoalett, taket på flygplanet, sätena, golvet, motorerna och nosen (cockpit fast utanför). Mina föräldrar har en gång berättat att när jag vet 1 år och skulle gå på flygplanstoaletten började jag skriva och sparka för livet för att jag var så rädd. Dom har även berättat att jag var väldigt obekväm som barn när vi flög. Nu när jag är äldre beter jag mig lika dant, ingenting har förändrats.

Det är samma sak med att se flygplan under vatten, såååå creepy.

Som barn och fram till nu har jag även haft som grej att jag måste ställa mig i kö långt innan man ska boarda flygplanet, för att jag är rädd att jag ska missa planet.

Mina föräldrar och även jag tror och nästan vet anledningen till varför jag är så rädd för allt detta, och det är att vi tror att jag dött i en flygolycka i mitt tidigare liv. Men vem vet.


Likes

Comments

drömmar

Jag har alltid gillat att resa.
Men har kommit till något stadie i livet då det enda jag vill är att resa och komma iväg från detta land.

Mitt drömresemål är att resa jorden runt och det är något som jag velat ett långt tag.
Liksom att åka en sväng till Hawaii eller Cuba, Schweiz eller Norra Norge eller varför inte Tokyo eller USA.
USA är ett land jag verkligen fastnat för, speciellt den fina staden New York. Stadspulsen, maten, folket, livet.
Att gå runt på time square eller Manhattan och bara leva life.

Sedan har jag länge velat åka till Schweiz. Ett sånt fint land. Bergen, naturen.
Har sett bilder på hur fin naturen och allt är i Schweiz, ett drömresemål om man gillar äventyr och se sig omkring, som jag.

Om jag ska beskriva min drömresa (kortfattat):
Börja resan i Norra Finland eller Norge för att se norrsken och stjärnhimmelen, sedan vidare till Japan (Tokyo) för att se hur annorlunda det faktiskt är där till skillnad från övriga länder, sedan vidare till Bahamas eller Hawaii för att få värmen och det tropiska livet. Efter det tar jag USA (New York) bara för att få känna på den riktiga stadspulsen och den goda maten + att se allt som man sett i filmer. Sedan, efter USA, åker jag till Schweiz för att få se den otroligt fina naturen och möta alla trevliga människor som bor där.
Efter Schweiz blir det Italien för att få äta en äkta och riktig pizza från pizzan och pastans land.

Beskrivningen, resan och listan kan göras lång och skulle egentligen vilja åka till alla land som existerar (okej, inte alla). För att jag är den personen som gillar äventyr och att se saker. Livet är för kort för att vänta, och livet är för kort att inte göra det man faktiskt vill göra.
Ta vara på tiden du har här på jorden. För du vet inte när det är försent. Gör det du vill, skit i vad andra ska tycka.
Alla här på jorden har någon dröm och har någonting som dom skulle vilja göra. Och jag vet att du också har det.✨

(Inte mina bilder)

Likes

Comments

Hej.

Har länge funderat över detta med blogg men har aldrig vetat om det passar mig eller om "jag är anpassad för det", men vems val är det? jo, mitt. Har alltså valt att börja blogga.

Jag är den tjejen som ofta klankar ner på mig själv och ofta bryr mig väldigt mycket om vad andra tycker. Det är jag inte ensam om. Men om jag sa säga något positivt om mig själv så är det att jag är målmedveten och vet vad jag vill här i livet, vilket andra kan lära sig efter. Det gäller att hitta sin grej och vad man är bra på..

Jag är säker på att du, som läser, har något som du är bra på.. Ta vara på det och satsa på det. Är det kanske att måla? Ta lektioner! Gå vidare med det och utveckla det. En dag kanske du är världens största konstnär! Du kanske är bra på att sjunga? dansa? eller kanske spela fotboll, hockey? Det finns något för alla, det gäller bara att hitta vad det är, sedan har du alla förutsättningar i världen till att göra vad du vill.

Jag har många drömmar. Min största dröm är att resa jorden runt, själv eller med någon jag tycker om, spelar ingen roll. Har alltid haft drömmen om "the tropical life" som det så fint heter, att leva fritt och inte bry sig om vad andra tycker. Är snart där, bara några år till i skolan, lite jobb, sedan har jag alla förutsättningar i världen till att leva det livet jag vill.


Har du någon dröm eller vet du vad du är bra på? kommentera gärna :)

Likes

Comments