I helgen har jag bara myst med August i stort sett. På fredagen tog vi oss till Nova Gallerian där vi handlade på 30%-rean på VOLT. Salina jobbar där så vi var ju tvungna att supporta henne ;)

"Jag får väl unna mig" sa August. Och jag undrade om han seriöst ser inhandling av bl.a. mössa, vantar och halsduk inför vintern är att 'unna sig'??? Det är väl snarare en fråga om överlevnad i vårt land?

På fredagskvällen lagade vi 'kött, pommes och goda såsen' vilket var min favoriträtt när jag var liten. Fläskfilé, pommes frites och sen en sås pappa gör på créme fraîche, paprikakrydda, dijonsenap och vitlök. Så ganska simpelt, men ack så himla gott!!! Mumsfilibabba!! Vi handlade massvis av godis och tryffelchips samt en helt sinnessjukt najs tryffelkorv som vi mumsade på till för- och efterrätt haha.

Annars har vi låtsas plugga ibland (läs: sätter oss för att plugga, men gör ingenting) tillsammans med Wendela, Tuan, Salina och Sofia. På 3 dagar har jag och August lyckats se klart säsong 1 av Stranger Things då August inte hade sett den tidigare. Snart kommer säsong 2!! Så exalterad!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

*mitt fb-inlägg*

Jag började först med att skriva en rätt lång status om sliskiga killar jag träffat på...

... men sen såg jag killars statusar angående 'Me too'.

(Vill bara tillägga redan nu att JAG VET ATT INTE ALLA MÄN ÄR VÅLDTÄKSMÄN, så)

Vissa män erkänner sexuella trakasserier och får lovord? Antingen ska ni bara erkänna och sen bättre er och sen är det klart. Och har ni begått något grovt sexuellt trakasseri så ska ni anmäla er själva till polisen om ni menar allvar. Men inga lovord för det???

Det är ju ingen som smsar våldtäksmän som blivit dömda efter erkännande i domstol och ba "YAS MAN SÅ MODIG SOM ERKÄNDE ATT DU FÖRSTÖRT EN KVINNAS UNDERLIV, SJÄLVFÖRTROENDE OCH VILJA ATT FORTSÄTTA LEVA" typ.

Men sen har vi 'inte alla män'-männen som alltid dyker upp. MEN PÅ RIKTIGT INGEN PRATAR OM ER. Om ni kollar djupt inom er själva och inser att ni aldrig aldrig aldrig har sexuellt trakasserat någon så är inte 'me too' riktat till er. Simple as that.

Om du aldrig våldtagit någon eller någonsin närmat dig en tjej på sätt som kan varit felaktiga, eller aldrig lagt opassande kommentarer om en tjej eller liknande så är det asbra. Vad vill du ha, en medalj?? Lovord??

'Me too' handlar snarare om vad ALLA KVINNOR varit med om.

Istället för att 'RÄDDA KVINNOR' blir problemet så kanske ni ska leta problemet i VARFÖR vi är rädda?

- Bartenders som är sliskiga och inte slutar varken när man ber dem eller till o med när man säger man har pojkvän. Men som blir rent av aggressiva när de inser att min pojkvän är på baren och de tycker det är MITT FEL (???) att jag inte varnade dem.

- Fulla gubbar på tåget i min pappas ålder som tyckte det var lämpligt att börja stöta på 18-åriga jag som var på väg hem från träning i mörkret.

- Killar som tar på ens rumpa, luktar i ens hår, smeker ens lår och så vidare utan någon som helst tillåtelse från mitt håll.

- Killar som kondomvägrar för att oönskade graviditeter är ju inte deras problem. De tycker väl att kvinnor får gå på preventivmedel (som kan krångla med deras hormoner)...

- Antalet killar som blivit arga om man inte vill kyssas, gå hem med honom eller skicka nakenbilder.

- När killar varit för på och jag blivit irriterad och därmed fått höra att "Du är en sån bitch, han gillar ju bara dig"

- Den gången jag var på väg hem från en fest och väntade på bussen och en man närmade sig mig och började försöka ta min hand o smeka den trots att jag gång på gång bad honom snällt att gå.

- Att jag blivit kallad hora och slampa (innan jag ens hade förlorat oskulden???).

- Att jag var ute på krogen och på en gata såg en man som stod över en kvinna som satt hukad mot husväggen och grät. Han var aggressiv. Jag gick fram och försökte hjälpa henne. Hon bara grät och såg rädd ut. Han skrek till mig att jag skulle 'mind my own business'. Hennes ögon skrek av rädsla, men hennes läppar stammade bara fram små 'tack' och så sneglade hon mot honom och blev tyst igen... och la sen till 'men det är nog okej nu'.

- Alla miljoner gånger jag har fått kommentarer om min kropp på högst oönskade sätt.

Alltså: ALLA MÄN ÄR INTE VÅLDTÄKSMÄN. Det vet jag, det vet du och alla andra. Men tydligen så har ju i princip ALLA KVINNOR varit med om sexuella trakasserier... och det är INTE OKEJ.

Likes

Comments

Jag skrev typ ett av mina senaste inlägg för 2 månader sen... haha, orimligt dåligt. Jag älskar ju att kunna öppna bloggen och läsa om mitt liv och kika på bilder och minnas allt kul som hänt. Avskyr egentligen sådana här inlägg där jag bara går igenom 2 månader på 1 inlägg. Orimligt.

Jag har haft massvis av grupparbeten och skolan håller fortfarande ett sjukhelvetes tempo, haha! Jag har blivit framröstad som en av två klassrepresentanter på programråden tillsammans med Salina. Så ja vi ska hjälpa till att hålla utbildningen vid liv helt enkelt. Utbildningen är för övrigt helt jävla amazing!! Man får verkligen en bred kunskap och jag är verkligen intresserad av det vi läser om vilket är underbart!

Jag kommer dela en del bilder bara för att ge smakprov på ungefär vad jag gjort. Jag har klippt håret, pluggat i mängder på biblioteket, umgåtts med nya classmates, gått på P3 Älskar i Hbg, myst i mängder med August, haft föräldrarna på besök som kom med massa saker hemifrån så jag kunde fixa fint på rummet, jag och Agge åt underbar middag med dem och skrattade tills tårarna sprutade, firat 9 månader med August på Pinchos där vi provade en drink med smak av Fizzy Bubbliz, vi har ätit pizzor från VED som är sjukt goda men billiga, druckit vin och öl och ja, haft det allmänt bra faktiskt.

Likes

Comments