Vardagen rullar på och den här kryssningen går det inget bra för oss. Vi behöver sälja massor mer men som i resten av världen så är januari månaden efter julklappar så det går ganska trögt. De senaste månaderna har det varit väldigt mycket upp och ner här på båten, varken jobb eller privat har liksom aldrig varit i balans. Jag älskar mitt jobb vet att det är tuff press på att alltid sälja både för höga summor och stora volymer. Men jag tycker inte det är rättvist när man blir utpekad för att inte bidra med tillräckligt när man bara tittar på dollar värde och inte ser alls till procenten. Jag förväntas bidra med minst 30% av målen men jag hävdar att så länge jag är över 30% av vad vi som team gör så borde det jämförelsevis vara ganska okej. Så nu blev jag precis tillsagd att jag inte bidrar tillräckligt vilket fick mig att räkna på mina siffror vilket visade sig vara 47% av totalen?! Rätt okej för att vara en av sex personer i ett team?!

Det är inte lätt att dölja det längre, min konstanta ångest. Jag har som en varningslampa inom mig som sänder ut signaler till huden att blossa upp som en hudsjukdom så fort jag är stressad, nervös eller full av ångest. Försöker skylla på solbränna men den blir sällan såhär ojämn, att inte veta vart jag ska ta vägen är den enkla anledningen. Är det bättre att ta ett steg ner och slippa lite av pressen eller ska jag bara bita ihop och hoppas på en uppgång igen ?!

Varför utsätter jag mig själv för det här? Jag hade säkert älskat ett 9-5 jobb där jag går hem efter jobbet och lämnar jobbet där det är och plockar upp där jag lämnade nästa morgon, lediga kvällar, lediga helger... men vart är utmaningen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så jul och nyår har passerat. Aldrig mer kommer jag datera papper med 2017 igen. Jag vill skriva om allt fantastiskt som hänt under det senaste året, jag vill berätta Om allt extraordinärt som har varit del av mitt liv för det känns som att det är det som förväntas av oss i detta ”titta på mig och mitt perfekta Instagram liv och bli avundsjuk” samhälle vi har tagit oss till. Men det blir inte så idag, missförstå mig rätt, jag älskar hur människor står på sig och stolta står för framgångar dom gör och drömmar dom når - älskar det. Men bara för att man använder snygga filter kan man inte göra guld av en bajskorv.

Mitt 2017 har varit fullbokat kan man säga, konstant press att vara bäst men hela tiden bli bättre, jag har kryssat runt i ett tiotal länder och haft 320 arbetsdagar. 45 dagar då jag inte varit på en båt någonstans i världen, 35 dagar i Sverige. Och det är här jag kommer fokusera. 45 dagar då jag har lärt mig så mycket om mig, Sverige, min familj och mina vänner.

9,5% av mitt 2017 var i Sverige, 35 dagar utav 365.

Jag vill aldrig höra frågan igen ”vad ska du göra nu då?” När jag är med dig i Sverige, jag vill aldrig se ditt frågande, ofta förvånade men ibland även dömande ansikte när jag återigen förklarar att det här är min semester, att jag snart ska ut på båt igen. Om du inte är redo att svara på frågan om hur mycket du tjänar, vad får dig då att tro att det är okej att ställa den frågan till mig? Och nej jag har ingen lägenhet, ja, jag bor hos mina föräldrar och hos mina vänner när jag är i Sverige för jag har bara dom få dagarna att vara med dom, att äta middag med dom, prata med dom, se hur de förändras för varje gång jag lämnar och kommer hem igen - så nej jag har ingen tom lägenhet som står och samlar dam och kostar pengar och energi när jag inte ens bor i detta land.

När jag är med dig en av dessa dagar, snälla var inte arg på mig för jag inte kunde ge dig hela den här dagen - jag ger dig så mycket tid jag har jag lovar! Men om jag bara har en timme med dig, jag är säker på att du har massor av spännande saker som hänt i ditt liv som jag så gärna vill vara del av - kan vi göra en deal - berätta om det, dela med dig av allt jag missar, va där med mig - skratta, gråt, skrik - vad du än behöver men försök att låta mobilen ligga, jag ska också försöka, försöka vara i nuet med dig.

Jag har försummat så många från mitt Sverige liv och det vill jag säga förlåt för! Jag gör mitt bästa och jag vet att jag måste bli bättre på att höra av mig, kanske skicka levnadstecken men en sak vill jag poängtera, lika väl som jag kan höra av mig till dig kan du höra av dig till mig - internet och messenger är en fantastisk upptäckt som fungerar oavsett vilken tidszon jag är i.

Lite dystert kanske det låter men såhär ser mitt liv ut, det här är min vardag. Jag älskar att komma hem till Sverige - det är min semester, jag vill fylla den av magiska människor och samla energi i form av minnen innan jag ger mig av igen. Jag vill att Du är del av det! Du är viktig för mig!

Gott nytt 2018 - låt det bli ett magiskt år - jag hoppas vi ses!
En annan sak; än på tre år har inte jag haft någon svensk vän eller familj som kommit och hälsat på mig #justsaying

Likes

Comments

Det här var ju nye riktigt meningen, att det skulle vara helt tyst här. Jag skulle ju skriva om alla historier jag hör och äventyr jag upplever men det har varit helt kaos åt alla håll! Från ett nytt skepp över till ett gammalt, ett nytt team som precis börjar gå i rätt kugghjul till ett gammalt sim inte längre klickar alls, från en position till en annan och med an blandning av nya vänner och gamla, förändringar som gör att förväntningar inte uppnås samtidigt som de överträffas av andra - det är bergochdal bana på hög nivå!

Och som om inte det vore nog så ska halva teamet bytas ut nu lagom till jul ruschen.

Ja så ser det ut och har gjort den senaste månaden, räknar inte med någon form av stabilisering den kommande månaden så jag tar en dag i taget och som tur är finns det ju alltid ljusglimtar i vardagen. Människor som är guld värda och små detaljer som får mig att le och som värmer mitt hjärta.

Just idag sitter jag på en strand i Grand Caymen, en magisk ö som har gett mig så mycket mer än jag någonsin hade kunnat tro! Det är en magisk ö det här.

Rika människor gömmer sina pengar här så att dom slipper skatt, andra rymmer från sina vanliga liv och kommer hit för att tjäna bra med pengar och bo på en paradis ö och ta hand om turister.

Hade jag fått ett erbjudande bra nog hade jag nog inte varit sen med att stanna!

Likes

Comments

Hej där ute, undrar vem just du är... du som vill läsa om mig och mina äventyr? För det är vad mitt liv är tycker jag, ett långt äventyr. En magisk resa som jag anser mig jädrans lyckligt lottad att ha hamnat på.

Jag har varit på resande fot så länge jag kan minnas, aldrig känt ro på en fast plats under någon längre period så för tre år sedan tog jag beslutet att konstant leva ur en resväska (eller tre). Jag reser jorden runt, bor på ett kryssningsskepp och säljer konst som profession.

Hur hamnade jag här? Jag vet inte riktigt, en ständig lust om att vilja se mer, veta mest och alltid ha nya utmaningar? Kanske var det därför. Kanske var det här meningen från början? Jag älskar det och några fler år på havet blir det nog.

Jag tänkte öppna ett litet fönster till mitt liv. Välkommen att kika in! Jag tänkte visa vart jag är, vart jag har varit, jag tänkte berätta de mest fascinerande historierna jag har på lager om allt från konst till skeppsdrama men också om mig, det faktum att jag ibland behöver ventilera om saker som man tyvärr aldrig kan rymma ifrån oavsett hur långt man flyr.

Vem du än är - tack för din tid! Av så många saker du kunde göra just nu så valde du att ge några minuter till mig - jag uppskattar dig!

Ha en underbar dag!

Likes

Comments