Att ge sig av till andra sidan jordklotet helt ensam är inte bland det enklaste jag har gjort. Men det är definitivt det bästa. Ångrar inte en endaste sekund att jag valde att åka iväg på denna resan ensam. Har fått frågan så många gånger om det inte blir ensamt. Både ja och mej brukar jag svara. Men mest nej. Under mina 9 månader här har jag nästan aldrig känt mig ensam. Man är alltid omringad av människor när man t.ex. bor på hostel och jag har även lärt känna så många människor här som idag är nära vänner.
Men självklart kommer det dagar ibland där man känner sig lite nere och ensam. Men det är inget konstigt alls. Skulle vara mer konstigt om jag aldrig kände mig ensam, med tanke på att jag faktiskt åkt själv till ett land där jag inte kände en enda människa.

Tänkte dela med mig av lite tips jag tycker man ska tänka på om man funderar på att ge sig på en resa på egen hand.

1. Var social och framåt!
Tro mig man kommer så långt på att bara gå in med en positiv inställning och att vara social. Det är så himla enkelt att skaffa vänner här bara man är lite framåt. Var heller inte rädd för att fråga människor om t.ex. vägen, hur saker fungerar eller liknande. Här i Australien är alla så extremt trevliga och hjälpsamma.
2. Bo på hostel!
Att dela rum med flera främmande människor kanske inte låter som det roligaste. Men tro mig, det är i de flesta fall inte så illa som det låter. Detta är en perfekt plats för att hitta folk att umgås med. Det kan till och med vara så att du hittar någon du klickar med så bra att ni bestämmer er för att leta lägenhet tillsammans. Ett annat tips när man kanske lärt känna staden lite mer är att flytta in i ett sharehouse där du förmodligen kommer få många nya vänner.
3. Gå med i Facebookgrupper
För de flesta länder finns det fb grupper som Svenskar i... eller backpackers i ... Detta är personligen en favorit. Jag är med i flera sånna här grupper som Svenskar i Australien, Svenskar i Melbourne men även internationella grupper som Backpackers in Sydney osv... I dessa grupper kan du få tag i all information du behöver. Allt ifrån allt du behöver veta inför din resa, hur man betalar skatt osv..., till lediga lägenheter och jobb. Jag hittade t.ex. min lägenhet i Melbourne genom en av dessa grupper. Men inte tala på hur många vänner jag träffat igenom dessa grupper! Har t.ex. några gånger skrivit ut ett enkelt inlägg och frågat om någon vill ta en kaffe eller vin så hör folk av sig. Svårare än så är det inte.

Så om du är sugen på att ge dig ut på en resa men är lite osäker på att göra det ensam, sluta tveka och bara gör det! Du kommer inte ångra dig!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det går absolut inte i ord att beskriva hur jäkla fint det faktiskt är här. Vattnet är så turkost och sanden helt kritvit. Besöker man en av de finaste platserna i världen är det väl ändå givet att ta så mycket bilder som möjligt?! Därför får detta ställe ett helt inlägg.

Likes

Comments

Efter några fantastiska dagar i Rainbow beach/ Fraser Island var det dags för en nattbus på ca 12h som tog oss till Airlie beach. Detta är jättemysig hamnstad som påminner om alla mindre städer på östkusten som i princip enbart består av en gata. Här blev vi dock väldigt överraskade av utelivet. För att vara ett sådant litet samhälle var det verkligen bra drag på nattklubbarna. Hade utan tvekan en av mina roligaste utgångar i Australien här i Airlie beach.

Men vad har detta lilla samhälle att erbjuda förutom nattlivet? Jo detta är nämnligen utgångspunkten för alla turer till Whitsundays öarna. Precis som i Rainbow beach spenderar man en natt innan och en efter sin seglingstur.

Något som man kan tycka är lite tråkigt är att det är i princip förbjudet att bada i havet här. Man får självklart lov att göra det, bara man använder en stingersuit (våtdräkt). Anledningen till detta är för att det finns farliga bläckfiskar, stingrockor, hajar osv... Men detta problemet har dom löst genom att bygga en lagoon! Den är riktigt nice faktiskt, de finns till och med en konstgjord strand. Trots att jag bara spenderade två dagar i själva Airlie beach hann jag med lite poolhäng med de härliga människorna jag lärde känna på vår whitsundaysbåt!
Stay tuned, ska berätta mer om vår seglingstur i nästa inlägg!

Likes

Comments

Bästa gruppen, Katies kittens<3

Bakishäng vid lake Wabby

Väldigt gammalt skeppsvrak som är en riktig populär sevärdhet

Underbara Emelie och Katie (och jag hihi)

Likes

Comments

Efter bergsklättring hamnade vi på toppen av Indian head

Badade i härliga champagne pooler

Gled runt på badringar i Eli Creek och njöt av livet till fullo

Likes

Comments

Hur amazing är inte lake mckenzie?? Så tråkigt att det tyvärr var lite mulet väder just då vi var där

Sådana här mysiga solnedgångar njöt vi av varje kväll!

Likes

Comments

Äntligen var det dags för det som kom att bli den stora höjdpunkten på östkusten. Av alla backpackers jag träffat under min tid här i Australien har de flesta besökt Fraser Island( eller ska dit) och jag har inte hört en enda människa som varit missnöjd med sin vistelse där. Det bådade väldigt gott i mina öron så det var inga tvivel alls att Fraser Island skulle vara inkluderat när jag bokade min resa.
Jag valde att boka min tour med företaget "Dingos" och jag rekommenderar dom verkligen! De skötte allting så himla bra och jag är supernöjd med allt.

Efter en natt på hostelet i RB stod vi upp tidigt som attan där de erbjöd pankaksfrukost (!!! vet ni hur ofta man äter de som backpacker? Eh typ aldrig) till säkertsbriefingen där dom bland annat tog upp hur man ska hantera situationen om man stöter på en dingo. Japp ni läste rätt. Det kryllar nämnligen av vilda dingos på denna ö.

Vi blev uppdelade i grupper 8, började packa våra bilar och begav oss mot vad som skulle bli ett av våra största äventyr.
För att kunna ta sig runt på denna ö behöver man 4WD bilar då hela ön består av sand. Det råkar till och med vara världens största sandö.
Att bara cruisa runt i vår 4WD längst den vita stranden och lyssna på musik var en fantastisk upplevelse bara det. Förutom detta hann vi även med en hikingtur och ett besök vid lake mckenzie den första dagen. Efter dagens äventyr begav vi oss mot campingplatsen där vi skulle sova i tält de kommande två nätterna. Vi rundade av kvällen genom att laga mat tillsammans och aningen för mycket goon...

Dag två var vi uppe med tuppen och gjorde oss redo för ännu mer äventyr. Förutom strandkörning hann vi även med bergsklättring upp till Indian Head och badande i både champagne pooler och Eli creek. Eli creek var helt klart magiskt. Det var som en liten ström flod som man åkte längs på stora badringar. Vattnet i floden var helt kristallklart och var 100% drickbart. Även denna äventyrsfyllda dag rundade vi av vid campingen med mat, alkohol och en helt otrolig stjärnhimmel.

Dag tre var vi alla slutkörda, men som tur var, var det en lugnare aktivitet inbokat på schemat. Alla begav sig till Lake Wabby där vi i princip bara hängde på stranden och badade hela dagen tills det var dags för oss art bege oss in mot fastlandet igen.

Dessa tre dagar på Fraser Island var helt magiska. Alla som någon gång besöker Australien borde verkligen ta sig till Fraser Island. Inte bara det att vi fick se sån fantastisk natur, utan man fick vänner som känns som sin familj. Att spendera tre dagar tillsammans i en bil fick oss verkligen att komma varandra nära.

(Märkte nu när jag satt och redigerade att det är omöjligt att få med alla bilder i ett och samma inlägg, kommer därför dela upp bilderna i flera inlägg).

Likes

Comments

Efter att ha spenderat några dagar i en storstad blev det dags för den aningen mindre staden Rainbow beach. Eller stad och stad, skulle väl mer påstå att det är ett väldigt litet samhälle. Ändå är detta ett av de populäraste ställena som vi backpackers besöker.
Hur kan det det vara så populärt att besöka detta lilla samhälle som i princip bara består av en underbar strand och några få butiker? Jo det är nämligen här utgångspunkten är för nästan alla (undantag Hervey bay) Fraser Island tours.
Alls företag som organiserar turer till Frader har ett eget hostel i Rainbow beach. Det går alltså till så att man checkar in på hostelet och dagen efter åker man iväg till Fraser Island där man spenderar några dagar och sedan åker man tillbaka till RB och sover ytterligare en natt på samma hostel som tidigare. Har tänkt att skriva ett eget inlägg och förklara mer om Fraser Island.

Så hur spenderar man sina dagar i Rainbow beach? Majoriteten hänger antingen på stranden eller vid poolen på hostelet. Man kan även ge sig ut på en kortare hike till en riktig stor sanddyna. Det sistnämnda lockade oss lite mer. Så jag och Katie, en underbar människa som lärde känna där, begav oss ut och vandrade upp för berget där vi tillslut möttes av dessa fantastiska vyer.

Likes

Comments

Det kändes som ett måste att besöka Royal botanical garden när jag befann mig i Brisbane. En jättemysig park där jag spenderade många timmar genom att vandra omkring. Köpte även med mig lunch en av dagarna som jag njöt av i solen på en gräsplätt precis brevid en mysig liten sjö. Detta stället är perfekt för picknick!

Likes

Comments

Framåt kvällen under min första dag i Brisbane var det äntligen dags för reunion med Maria och Amelie. Hade inte träffat dessa tjejer sedan vi umgicks i Melbourne vilket var nästan tre månader sedan. Oj vad kul det var att träffas igen, dessa tjejer är utan tvekan några av de roligaste människorna jag någonsin träffat. Vi började vår kväll med middag på Vapiano som sedan fortsatte med ett x antal glas vin och en lyckad utgång! Lyckades på något sätt ta oss in genom VIP ingången och dansade sedan konstant tills stängning. Längtar redan tills vi ses hemma i Sverige igen!

Dagen efter spenderade vi i princip enbart i sängen. Kanske inte det ultimata när jag bara skulle vara i Brisbane i två dagar. Men då det regnade hela dagen kändes detta faktiskt mer än okej. Hade faktiskt ytterligare en reunion inplanerad senare mot kvällen och denna gång med Simon! Vi hade inte heller setts på ungefär tre månader så var verkligen så kul att träffas igen.
På något sätt är det så skönt att ha någon här nere som man känner hemifrån, det blir som en liten trygghet. Vi träffades och bestämde oss för att käka middag tillsammans. Som vanligt när vi ses blir det att vi sitter och pratar i flera timmar. Vi både hade varit med om så mycket på dessa månader som vi ville berätta om, speciellt han som precis avslutat sin östkustresa. Sätt även och smed lite planer för framtiden som jag hoppas blir av!

Likes

Comments