Veckans mat

Veckans mat

Sallad med grillade kungsräkor och grönmusslor


Ingredienser
Portioner: 5


•20 grönmusslor

•375 g kungsräkor

•2 1/2 - 3 4/5 vitlöksklyftor

•25 g bladpersilja

•2 1/2 msk olivolja

•3 4/5 msk smör

•1 1/4 tsk citronsaft

•2 1/2 krm salt

•1 1/4 krm svartpeppar

•2 1/2 msk ströbröd

Röra

•2 1/2 dl majonnäs

•3 4/5 msk soltorkad tomatcrème

Sallad

•3/5 gurka

•3/5 blomkål

•1 1/4 morot

•187 1/2 g sockerärter

•2 1/2 msk olivolja

•salt och peppar

•2 1/2 citroner

•2 1/2 endivesallad

•2 1/2 hjärtsallad

•25 g dill

•37 1/2 g machesallad

1. Tina musslorna och kungsräkorna.

2. Skala och riv vitlöken. Hacka persiljan med stjälkarna grovt.

3. Mixa vitlök, persilja, olivolja, citronsaft, salt och peppar. Tillsätt smöret och mixa ytterligare en minut. Bred smöret på musslorna och strö över ströbrödet.

4. Röra: Blanda majonnäsen med tomatpeston, smaksätt med salt och peppar.

5. Sallad: Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär den i 2 cm tärningar. Ansa blomkålen och skär ner i stora buketter. Hyvla dem tunt med mandolin eller skiva med kniv. Skala och hyvla moroten i tunna slantar med mandolin. Strimla sockerärterna. Blanda gurka, blomkål, morot, sockerärter med olivoljan och krydda med salt och peppar.

6. Dela citronerna i halvor. Ansa och dela endiverna genom roten. Ansa och plocka hjärtsalladen. Plocka dillen.

7. Grilla musslorna under lock 3-5 minuter, använd gärna en grillform. Dra grillformen till den indirekta sidan och grilla kungsräkorna, endivesalladen och citronerna.

8. Lägg hjärt- och machesalladen på ett fat och lägg på blomkålssalladen.

9. Lägg på grillade skaldjur och endivesallad. Garnera med dill och servera med majonnäsen och citronerna.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229