bästa tipsen för dig som vill ha samarbeten

Postad i: Q/A

Hej på er!

En av de absolut vanligaste frågorna jag och många andra influensers konstant får är :

Hur får man samarbeten/Hur går de till? Hur gjorde du? mm....

Därför tänkte jag idag ge mina BÄSTA TIPS till dig som vill ha samarbeten på dina sociala medier :

1. MAILA MAILA MAILA... Men vad ska man skriva hur ska man göra då? jo.. Beskriv dig, ge en sammanfattning om dig & dina sociala medier (Instagram, blogg, snapchat you know what I mean där du vill ha samarbetet.) Vem är du? Varför ska företaget samarbeta med dig? oftast när jag mailar har jag även en plan för hur jag vill att samarbetet ska gå till, vilket är bra att ha tänkt igenom innan företaget i sin tur kommer med sina åsikter om hur de vill att hela prosiduren ska gå till. TEX.. vi låssas nu att det är ett företag som säljer träningskläder som du vill samarbeta med..

EX PÅ HUR ETT MAIL KAN SE UT :

"Hej ......(företagets namn)! Mitt namn är Miranda, jag är 14år och jag älskar att gymma .Jag driver en instagram om mitt liv & träning som heter (ditt instagram namn) med (antal följare/unika besökare) jag uppdaterar min instagram 1gång per dag. Jag tycker era kläder är asfeta! Är ni sugen på ett samarbete? Och avsluta inte med "Jag hoppas ni vill samarbeta med mig" utan istället något mer i stil med "Ser fram emot att prata vidare om hur samarbetet kan gå till!" Mm... Skicka gärna med en bild på dig i mailet också :).

Det viktigaste att komma ihåg att man

2. Måste ha skinn på näsan, trots att du tycker att du har skrivit världens bästa mail måste du kunna ta ett nej, och vara förberedd på att vissa företag svarar inte jättefort. och vissa svarar inte alls. MEN även fast du skulle få ett nej får de inte sänka ditt självförtroende. Tänk istället något i stil med "De är deras förlust, inte min." och fortsätt maila ändåå. Bara för att första företaget sa nej betyder de inte att ingen vill ha dig det finns ALLTID företag, de gäller bara att hitta de. Då går vi även in på nummer 3 som är

3. GÅ TILL MINDRE FÖRETAG

Gå inte som mindre influencer till de största företagen direkt bara för att du har sett de största youtubersarna/bloggarna med 100k+ följare samarbetat med företagen. Om du har väldigt tur kanske de går men troligaste inte, gå istället till mindre företag som UF-företag eller så hittar du ett företag som har asfeta grejer men bara inte exploderat än OCH DÄR hör av dig. ta din tid att LETA de finns hur många bra företag som helst, som bara väntar på att du ska hitta dem, MAILA & bygg dig upp!

4. MEN välj inte de fösta bästa företaget du ser, tänk igenom så att du till 100% står för det du säger och att du inte säger "Jo men dehär läppstiftet är de finaste jag sett i hela mitt liv" fast du egentligen hatar det men du har kommit överens med företaget att tala gott om produkten BIG NO NO, inget företag ska NÅGONSIN kunna köpa dina åsikter. Det får även dig att inte verka trovärdig. Med dessa tips vill jag bara säga

Lycka till <3

  • Postad i: Postad i: Q/A

Gillar

Kommentarer

lindawallin
lindawallin,
Verkligen superbra tips!!
nouw.com/lindawallin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229