Vad jag jobbar med

Eller rättare sagt, vad jag gör på min praktik och vad som snart är mitt jobb. Ni som följer mig aktivt här kan knappast ha missat att jag just nu har praktik, och ni som har följt mig länge har nog rätt bra koll på att jag pluggar till dietist. Men jag tänkte berätta lite mer ingående vad jag faktiskt gör om dagarna så att ni vet lite mer vad en dietist faktiskt kan göra.

Jag gör min praktik på en barnmorskemottagning. Detta var rätt så obekant för mig eftersom jag inte hade någon aning om vad en dietist hade att göra på en barnmorskemottagning. Men nu är jag så glad att jag hamnat där jag är för jag tycker verkligen det är så härlig patientgrupp att jobba med!

Så de jag träffar främst är personer som har problem med övervikt och då hjälper jag alltså dem att bättra på sin livsstil och hålla sin vikt stabil under graviditeten för att få både mamman och bebisen att må så bra som möjligt. Så vi jobbar både med måltidsplaner, näringstäthet och lite hjälpmedel som ska göra att patienten når sina mål. Väldigt spännande och för de allra flesta går det faktiskt väldigt, väldigt bra!

Sedan har jag även fått träffa en del med vegankost, då är det mer näringen man behöver ha koll på men också att patienten täcker sitt energibehov för att inte gå ner i vikt under graviditeten. Ibland har jag även fått möta några med mycket illamående där man också fått jobba med att patienten inte ska förlora i vikt.

Det är främst det jag gör just nu, men jag tror att jag fortfarande kommer att få se en del mer. Men jag tycker som sagt att det är sjukt roligt att få jobba med blivande mammor som är så förväntansfulla och motiverade. Man går alltid hem och känner sig nöjd och glad, precis som alla borde känna när de går hem från jobbet!!

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Men så härligt att du får praktisera på en barnmorskemottagning på så vis! Kan tänka mig att det ger mycket glädje att få hjälpa blivande mammor ❤️ Drömmer ju själv om Barnmorskeyrket, känns så viktigt att jobba med människor, speciellt inom den sektorn 😍
nouw.com/janielindahl