Sarjasuositukset

Olen todella huono olemaan kipeänä, sillä mitä silloin voi tehdä -ei mitään. Ja siinä juuri olen huono, vain olemaan. Tämän takia olen myös aina ollut huono katsomaan sarjoja, sillä nekin vaativat paikallaan oloa. Läheiset perheenjäsenistä poikaystäviin asti ovat oppineet tämän monen "laitanko pausselle" kysymyksen jälkeen kun olen taas alkutekstien jälkeen hypännyt viikkaamaan pyykkejä.

Mutta kun nämä kaksi yhdistetään, sairauden tuoma pakko vain maata ja olla, siihen levottomaan oloon ettei tee mitään, on helppo antaa itsensä laitaa telkkari päälle ja katsoa vihdoinkin ne parit tuotantokaudet sitä sarjaa mikä myös lojunut siellä to do listalla.

Itse en kuitenkaan omista Netflixiä, tai Viaplayta, joihin kiinnyin kovasti tyypin luona, niihin ja niiden loputtomaan tarjontaan sarjoja joissa ei tarvitse ajatella. Ja sarjoihin joista en saanut tarpeekseni.

Mutta minulla on HBO Nordic, palvelu jonka unohdan aina epäsäännöllisen säänöllisesti ja muistan sen olemassaolon kun mietin mitä katsoisin seuraavaksi kun katsomosta ja ruudusta loppuvat tarjonta.

Ja nyt haluaisinkin jakaa pari sarjaa joita tullut katsottua näin sairasvuoteelta, sarjoja jotka oikeasti ovat pitäneet minua ja kuumeista mieltäni paikallaan.Supergirl, ei varmaankaan yllätys että tämä löytyy listalta, olenhan koukussa kaikkiin supersankari- ja fantasiasarjoihin ja elokuviin. DC Comicsin Supergirl-hahmoon perustuvassa sarjassa seurataan supermiehen serkun, Kara Zor-Elin, taistelua pahuutta vastaan. Sarja on siitä kiinnostava että siinä ei juurikaan käsitellä Supermiehen tarinaa, vaikka parissa jaksossa hän esiintyykin. Teräsmiehen lisäksi sarjassa vierailee muitakin tuttuja supersankareita mm Flash ja Arrow. Sarjassa käsitellään enemmänkin Karan tarinaa ja historiaa kryptonilta, sekä muita ulkoavaruudesta maahan saapuneita asukkaita. Ensin minut tähän sarjaan koukutti Calista Flockhart (kuinka moni muistaa Ally McBealin?) joka näyttelee parilla ensimmäisellä kaudella CatCo yrityksen johtajaa. Mutta lopulta jäin koukkuun juurikin Karan tarinaan ja hänen ihmissuhteisiinsa. Niihin jotka aina tuntuvat epäonnistuvan. Iso suositus.The Good Fight, kuinka moni seurasi aikoinaan Good Wife sarjaa ja rakastui Diane Lockhartin hahmoon? Jos vastasit kyllä, kuten minäkin, tämä kyseisestä sarjasta tehty spinoff on ehdottomasti laitettava korvan taakse. Poliittinen draamasarja nuoresta lakimiehestä Maiasta ja hänen mentoristaan ja kummitädistä Dianesta, jotka joutuvat jättämään työpaikkansa ja aloittamaan kaiken alusta suuren taloushuijauksen vuoksi. Sarjan tapahtumat alkavat vuoden päästä siitä mihin Good Wifessa jäätiin, ja muutkin tutut näyttelijät Good Wifesta antavat siipensä sarjalle. Alicia Florrick on kuitenkin jätetty sarjasta pois mikä on mielestäni hyvä, sillä näin sarja on pysyy kuitenkin omanaan. Suosittelen.Westworld, sci-fi draama sijoittuu valtavaan syrjäiseen teemapuistoon, Westworldiin, jossa kävijät ovat vuorovaikutuksessa puiston työntekijöiden luomien ja ohjelmoimien androidien kanssa. Jokaisella androidilla on oma roolinsa ja taustatarinansa, jonka mukaan jokainen päivä eletään. Kuitekin osassa uudestaan koodattujen androidien toiminnoissa on käyttäytymisiä jotka herättävät huolta puiston ohjelmoitsijoissa. Voiko androinilla kuitenkin säilyä aikaisemman roolinsa muistot, ja mitä käy kun nämä muistot ohjaavat nykyistä käyttäytymistä? Roolisuorituksensa sarjassa antavat mm Anthony Hopkins ja Evan Rachel Wood. Sarja onnistuu mielestäni yllätämään juonenkäänteillään monesti, ja onkin oltava hereillä pysyäkseen mukana. ISO suositus.


Muita sarjoja jotka ovat listallani ja odottavat katsomistaan ovat Outlander, Sharp Objects, Manifest, A discovery of witches pian sekä 26.10 alkava The Vampire Diaries -sisarsarja Legacies, minkä katsomista näistä ehkä eniten odotan.

Onko muita sarjavinkkejä sairauspäivien varalle, vai oliko joku kyseisistä sarjoista omasta mielestäsi pettymys?


Tykkää-merkinnät

Kommentit