Sanojen illuusio

Nykypäivänä on hyvin yleistä, että yksi jos toinenkin jakaa jotain osia elämästään internetissä julkisesti tai vain tietylle porukalle. Näihin päivityksiin liitämme sanoja -iloisia,surullisia, kannustavia, kaikkia niitä joita haluamme ilmoittaa tuntevamme, ja tässä illuusio ihmisestä niiden takana muuttuu lukijan myötä.

Jos kirjoitat että tänää noli hyvä päivä, töissä meni loistavasti ja sait hyvää palautetta, niin voit luoda illuusion todellisuuden tilalle. Voit muuttaa lukijoidesi näkemyksen sinun huonosta päivästä, täydelliseksi ja onnistuneeksi. Sinun ei tarvitse kertoa kuinka myöhästyit bussista, pomo taas huusi sinulle ja uusi karhu lasku saapui postissa. Kuten nykyään instagramissa, harva julkaisee käsittelemättömiä kuvia. On filttereitä, valaistuksen säätämisiä, gif animaatioita sekä tärkein,blurraus. Tämä oli jo irc galleria aikana hyvin suuressa käytössä.

Tämä jos joku on se miksi käsite someviha on tullut tunnetuksi. Koska me haluamme mielummin uskoa ihmisten valehtelevan meille. Jos jollain menee hyvin, hän varmaankin piilottelee arpia sydämesään. 

Me emme usko illusioihin, vaikka se olisikin totta. Haluamme uskoa siihen mitä me itse luemme, mitä me itse koemme, ja tottahan se on, jokainen lukija lukee tarinan eritavalla. Toinen näkee Harry Potterin sankarina, toinen kuraverisenä jonka olisi pitänyt kuolla.

Minäkin voisin nyt kirjoittaa siitä, kuinka itken pöydän alla kädet naarmuilla elämääni, koska elämä ei mennyt niin kuin piti. Vaikka todellisuudessa istun pöydän ääressä harmitellen sitä, kuinka tämäkin teksti oli paljon parempi kahdelta yöllä mielessäni, ja tällä hetkellä en itke, päinvastoin, olen ihan tyytyväisessä tilassa. Puoli hymy ja avoimet kädet käytäntö otettu käyttöön.  Haters gonna hateja niin edespäin, mutta lovers gonna love and just keep on loving.

Ja mikä parhainta, oli kyseessä tahallinen tai tahaton illuusio, ainakin kirjoittaja aina tietää totuuden. Ja se on ainoa mikä merkitsee.

Käyttäydyn kuin voisin seuloa elämästäni parhaat palat julkisesti nautittavaksi. Jokainen postaus, jokainen lataus, jokainen tykkäys, jokainen kiinnostus, jokainen kommentti on pelkkää esitystä. Miten käy, jos esiintyjän areena on tyhjä? Milloin todellisesta elämästä tuli niin tyhjää? Milloin käänsimme sille selkämme ja muutimme internettiin? [Melanie Gideon - Vaimo 22]


Tykkää-merkinnät

Kommentit