Hej och hoppas att ni har en jätteskön eftermiddag!

Idag har jag tyvärr inte tid att skriva något jättelångt inlägg - har många ärenden som jag ska ta hand om nu i eftermiddag då vi slutar jättetidigt. Ska köpa en ny vinterjacka, gå och shoppa lite saker som jag har behövt länge och plugga inför ett prov. Red iallafall Mirre igår - det var en helt okej ridtur. Jag tror att det var på grund av hur jag inledde uteritten. På grund av att det blir mörkt så otroligt snabbt nu, var jag väldigt stressad då jag kom hem vid 4. Mirakel är en sådan häst som speglar ens egna känslor, och att vara stressad är inte något som jag vill att han ska vara. Dock reflekterades min stress på Mirakel vilket ledde till att han var extremt upp i varv de första 10 minuterna.


Vi var ute och klättrade, och då han var stressad i början ville han gärna trava både upp-och-nerför alla backar. Jag, som då hade lugnat ner mig en hel del hade inte riktigt samma vilja. Min lösning blev därför att han fick göra halt både innan och efter att vi klättrat upp eller nerför en backe, vilket lugnade ner honom. Sista 15 minuterna av vår klättertur blev riktigt bra, och jag har definitivt lärt mig en läxa om stress och hur det kan påverka ridpass med Mirre. I övrigt gick det väldigt bra, han tycker att det är jobbigt att klättra men är samtidigt så pass nyfiken att han med glädje går uppför de flesta backar om han inte är alltför trött.


Nej, nu måste jag ta och börja fixa inför allt jag ska hinna göra nu i eftermiddag. Ha det!

/Tilde

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej och glad onsdag på er!

Jag är otroligt lättad över att det äntligen har lugnat ner sig i skolan lite. Nu är två jättestora prov avklarade, och det innebär att jag (förhoppningsvis) kan slappna av lite mer. De senaste två veckorna har varit otroligt jobbiga, därför har jag inte uppdaterat alls här då skolan har slukat nästan all min tid. Jag har dock självfallet hållit på med Mirakel under denna period, något som definitivt har varit en stress relief för mig. Han har en förmåga att göra mig väldigt avslappnad, och jag trivs jättebra med honom i allmänhet. Under denna vecka har jag försökt vara med honom så ofta som möjligt - har rephelg på teatern nu på lördag och söndag, så kommer troligtvis inte hinna göra saker med honom då.


I måndags tog jag ut honom på promenad, och det är VERKLIGEN något jag måste göra oftare med honom. Jag och Mirakel må fungera på alla plan när det gäller ridning - där är vi 100% samspelta och det går alltid bra när jag rider honom. När jag leder honom är det desto krångligare, jag är tyvärr lite för otydlig med mina kommandon vilket leder till oförståelse för Mirre och stress för mig när jag leder honom. Har dock den senaste veckan läst en massa hästböcker för att grotta ner mig lite i tips, bland annat ''Lydnadsträning för hästen'' (2005) av Tobbe Larsson & Ursula Wilby. Kan verkligen rekommendera den, efter att jag läst den känner jag mig mycket säkrare på det!

Måste bara bifoga denna supersöta bild från ett ridpass som jag hade med Mirre förra veckan. Vi tränade dressyr och höll precis på med övergångar mellan trav och skritt i serpentinbågar när det helt plötsligt började snöa?! Hur kul som helst tyckte både jag och Mirre. Han har ju en helt fantastisk man - en riktigt haflingerperfekt. Fluffig, lång och gräddfärgad är den vilket bidrog till att snöflingor landade i manen och fick det att se ut som att jag hade hällt glitter över honom. Enda minuset med Mirres i övrigt fantastiska man är att han ibland blir lite irriterad på den, därför gör jag ofta manflätor/pannluggsflätor på honom för att bespara honom det.

Cheerios!

/Tilde

Likes

Comments

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen förverkligat tanken jag haft i huvudet i flera månader - att skaffa en blogg som till 1oo% är om Mirakel. Att jag inte gjort detta tidigare är ett klassiskt drag av mig, tyvärr tillhör jag den människokategori som skjuter upp saker lite för ofta. Men men, ingen gråt över det här för nu är bloggen ÄNTLIGEN uppe! Har slitit massor med designen, min layout etc. men om jag känner mig själv rätt lär jag få ett ryck om någon vecka och göra om den igen hahaha. Den får iallafall duga för nuet, för jag är inne i en väldigt händelserik period och sitta och traggla med en bloggdesign är inte riktigt vad min tid behöver läggas på just nu.


Idag är min tanke att jag kör en introduktion om vi som kommer bli de mest omtalade på denna blogg - jag och Mirakel. Bloggen är något som jag startat upp som ett hobbyprojekt, mest för att det kan vara kul att ha i framtiden och se tillbaka på när Mirakel är en färdigutbildad häst och för att minnena med honom måste förevigas någonstans. Att ha en blogg är ju dessutom ett perfekt sätt att (förhoppningsvis) berika andra också - min dröm är att ni kommer att gilla bloggen och vad jag skriver här etc. Tanken är att jag ska uppdatera denna efter passen med Mirakel, men jag är helt säker på att jag kommer att skriva inlägg utöver de (dagligen ifall jag har tiden).


Jag kan då börja med att presentera mig själv som kommer att skriva denna blogg. Jag heter Tilde Lind, är 15 år och kommer ifrån Uppsala. Mina intressen är ridsport, teater, fotboll och musik och utöver det så går jag också i 1:an på gymnasiet. Jag antar att de flesta som läser denna blogg är mina vänner, min släkt eller bekanta etc. men annars känner ni eventuellt igen mig från appen Musical.ly där jag just nu har 8k följare (overkligt hahaha) eller från min tidigare blogg. Spännande fakta om mig är att jag har bott utomlands (i Kenya och USA) i en tredjedel av mitt liv - därför är det rätt naturligt att engelska är mitt favoritämne. Jag är även modell för Stockholmsgruppen Models.


Miracle Pop är min unghäst. Han kom till världen år 2013 och är avkomman efter vårt varmblodssto (som är på foder) Chili Pop. Han har utbildats sedan han föddes för att kunna sakta ta steg emot att bli en färdigutbildad allroundhäst, och det är min mamma Erika med hjälp av mig som nu rider in honom (något vi började med hösten 2016). Mirakel, som han oftast kallas fyller 4 år i Maj och är utan tvekan en av de finaste individer jag känner. Har aldrig träffat en så förstående och positiv häst i hela mitt liv, och jag får ofta inspiration ifrån honom. Rolig fakta om Mirakel är att han är en mästare på att gnaga och det finns inget han gillar så mycket som när han får sätta tänderna i saker.


Nu har ni fått lite information om mig och Mirakel - nu är det dags att på allvar köra igång bloggandet! Jag är extremt taggad inför detta och jag hoppas att ni som läser detta känner samma sak. Min förhoppning är att jag ska köra igång att skriva mer inlägg imorgon, dock är jag inne i slutskedet av intensiv pluggning inför halvkursprovet i Kemi 1 så det är högst upp på min prioriteringslista just nu. Jag önskar er iallafall fortsatt trevlig läsning på denna blogg - det ska bli så spännande att ha denna blogg genom Mirakels utbildning till ridhäst! Ifall ni har frågor, önskemål eller tankar - tveka inte att skicka iväg en kommentar eller ett mail till tildelind@hotmail.com.

Ha det jättebra!

/Tilde

Likes

Comments