Halloj!

Jag vet, det har varit ganska tyst här nu ett tag. Det har varit ganska mycket nu då vi haft provvecka i skolan och en massa inlämningsuppgifter som ska göras. Provveckan gick väl helt okej, lite stressigt men ändå skönt med kortare dagar. Den här provveckan hade jag fysik, finska, biologi, samhällslära och matte, vilket alla är mina favoritämnen! En provvecka betyder också att en ny period börjar efteråt och vi kommer ännu ett steg närmare det efterlängtade sommarlovet 😍

Måste bara poängtera hur otroligt vackert det är just nu. Älskar verkligen vintern och snön. Jag hoppas så att snön hålls kvar ett tag till så man hinner njuta påriktigt av vintern!

Annat som hänt under de senaste veckorna är att jag i helgen deltog i FSS-kick off i Jakobstad. Det var en helt jättekiva helg med workshoppar om bland annat skoldemokrati och psykisk trötthet, god mat och helt fantastiska människor! Evenemanget började kl. 17 på lördag med middag och workshop, fortsatte med lekar och kvällmat. Efter det fick vi följa med hur ett IU-möte går till och satt sedan långt in på natten och diskuterade allt mellan wc-pappersrullar, ekonomi, skolan och randiga strumpor 😂 Nattens diskussioner är nog något vi sent glömmer och än en gång har nya vänskapsband skapats och är otroligt tacksam för allt roligt vi fått vara med om i helgen ❤ Tack alla som var med!

Kram! ❤

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har skolan börjat igen men det var då inte det jag tänkte berätta om utan om resan jag var på med ett gäng härliga scouter. Vi startade alltså på onsdag morgon den 3.1 och tog färjan över till Umeå. Efter en timmes lunchpaus fortsatte vi resan mot Hemavan och kom fram någon gång på kvällen. Kvällen bjöd på yrande i matbutiken, tacokväll och en hel del skratt.

De tre följande dagarna skulle spenderas i backen. Vår stuga låg inte långt från backen så det var bara att hoppa i skorna och åka iväg. Den tredje dagen tittade även solen fram vilket var ett perfekt slut på resan. Resan toppades av god mat, gott sällskap, fint vinterväder, sena kvällar och kanske en av de bästa vintersporter som finns!

Lite äventyr hann vi också med. Bland annat åkte vi pulka utan pulka, och istället åkte vi på spadar och plastpåsar eftersom ingen av oss hade med någon pulka. Bastubad med hopp i snön testade vi också på. Hemresan kändes mycket kortare och mitt i allt var vi framme i Umeå där vi åkte till Ikea och Avion shopping innan vi fortsatte till hamnen.

Under resan körde vi förbi några älgar och renar som gick längs vägen. Det kändes smått konstigt att komma hem till -3 grader då man vant sig vid -20 grader i Hemavan. Hur som helst var det ändå skönt att komma hem, få duscha och gå i bastu, gosa med mina två katter och få sova i egen säng.

- Mira


Likes

Comments

Hejsan!

Mitt första inlägg!! Nytt år och nya möjligheter alltså. Därmed vill jag välkomna er till min blogg som kommer vara lite som en gott & blandat godispåse. Jag, Mira, är en 17-årig tjej från Vasa, som gillar att fotografera, vara med djur och vänner, träna och sjunga.

Hoppas alla haft ett riktigt bra och lugnt nyår. Det har i alla fall jag, kvällen spenderades först med några vänner och bekanta för att sedan åka hem till familjen och fira med dem. Senare mot kvällen satt jag och min lillasyster och följde med ishockeymatchen mellan Finland och USA. Lite trött efter en lång kväll gick jag och lade mig, läste en bok jag fått till julklapp för något år sedan innan jag somnade. Nyårsdagen, (idag), åkte jag och lillasyster ut i skidspåret då det var så fint väder. Roligt var det och en hel del skratt blev det då ingen av oss riktigt stått på skidorna på länge :D

Imorgon ska jag jobba men på onsdag åker jag iväg tillsammans med några andra från vår scoutkår upp till Hemavan för att åka slalom några dar. Det kommer bli kul och ska försöka ta lite foton att lägga upp här då jag kommer hem :)

Stay tuned!

Likes

Comments