​Jag har nu under en längre period tänk på om det är dax att jag öppnar bloggen för det vardagliga skrivandet, eller om det blir för mycket för mig själv att försöka komma igång med skola, hinna plugga, jobba, träna volleyboll och sedan hinna umgås med familj och vänner. Jag tror att det kommer bli mycket vardags snack och ni kommer nog ofta få höra om mina dagar i skolan, på jobbet eller fritiden. Vissa dagar önskar jag att jag startade upp bloggen igen för att jag har så mycket att säga då, andra dagar vet jag att det blir bara skitsnack och jag själv hatar att läsa sådana bloggar. 

Kommerntera gärna hur ni känner, starta upp den vardlagligen eller som tidigare där jag slänger in ett inlägg när jag känner att jag har något att säga. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Idag på svenskan i skolan så fick vi läsa ett litet urklipp från en bok och sedan leta reda på ett citat som du själv reagerade på. Citatet lyder : ”Mest av allt störshan av mitt namn ( Ram Mohammad Thomas) – Vad ä det för nonsensnamn som blandarihop alla religioner”

Min reaktion : Ska det inte vara okej att ha vilket namn som helst? Ska manbehöva vara arab för att kunna heta Ahmed eller Mohammed i förnamn, måste manvara svenska för att kunna heta Andersson o Eriksson i efternamn. Vart tarvärlden vägen idag? Människor blir påhoppade på stan för att dem har ettannat efternamn eller har en annan hudfärg. Ska man inte kunna få gå på stanutan att bli på hoppad för vart man kommer ifrån eller vilken religion man trorpå. Vad ger en polis rätten till att klanka ner på en annan människas namn, NärJag läste detta citat blev jag nästan lite förbannad. Ingen har rättigheter attklanka ner på någon annan, ingen har större makt än någon annan. Men poliser isin helhet tror att dem är störst bäst och vackrast. Dem är ingenting specielltinte hur dem beter sig. Ska man behöva slå ner en kille med en annan hudfärgför att dem tycker att han inte har rätt att gå på våra gator. Ska kvinnor medslöjor vara rädda för att gå hem för att dem bär slöja och tror på sinreligion. Samhället håller på att braka samma, samhället håller på att falla,just för att det är människor som tror att dem äger hela staden för att denråka gå runt med ett tjänstevapen i fickan. Man ska alltid behandla alla somman själv vill bli behandlad, så det är inte ett dugg konstigt att poliser blirknivhuggna eller skottskadade i dagens samhälle.

Likes

Comments

​Jag visste redan efter första dagen i nian vart jag ville gå för program och på vilken skola. Detta ledde till att det ända som gick i mitt huvud under hela nian var att får exakt 15 poäng högre än vad medianen låg på för mitt program. Jag gick på en prova på dag här på skolan med en vän och jag trivdes jättebra. När jag fick beskedet om att jag hade kommit in jublade jag hela natten lång. JAg var så glad. När jag sedan fick veta att jag hade hämnat i samma klass som Alen vart allt bara bra. Min klass har jag inte riktigt lärt känner, eftersom att just min klass är någon slags uppdelning. Men jag klara mig  jättebra med dem jag vänner jag har utanför klassen. Skolan i sin hel het är jättebra, jag tycker att dem har snabbat upp min problem ganska tidigt och jag har fått jättebra med hjälp. 

- Är att skolmatsalen ligger med ca 7 minuters gångavstånd från skolan.

+ bor du vid vädergatorna eller norr om Salabacke har du ettan (som går hela vägen till skolan) nästan utanför dörren.

- Skoldatorerna är inte dem fräschaste men dem är bra.

+ Vi lämnar in 90% av våra uppgifter genom skolans portal, ett jätte smart sätt, jag har bara en miss från portalen och det var min labbrapport som inte lämnades in.

+ Det finns en väldigt bra kiosk i skolan som är mycket populär och det finns alltid färska och goda smörgåsar om man har missat frukosten eller har en lång dag i skolan.

+ Vi har väldigt sköna dagar i skolan, iallafall vi på sam linjen. Jag har inte mer än fyra lektioner per dag och lektionerna är på 70 minuter. Då hinner man oftast bli klar med det man behöver och det är jätteskönt. Då slipper man liksom alla dessa läxor om man inte har hunnit blivit klar på lektionen.

+  Skolan har en väldigt bra och rolig elevkår som gör allt för att man ska trivas på skolan.

Det finns egentligen inte så mycket negativt på Lundellska. Det är bra lärare, lärare som bryr sig och förstår och framför allt lärare som tycker om sitt arbete och vet vad dem ska göra.

Om du dessutom ska gå linjen Vård och Omsorg här på Lundellska så har jag två vänner som är jättenöjda med sitt val och dem valde helt rätt. 

Likes

Comments

Vad är egentligen volleybollen för mig?

Volleybollen för mig är någon väldigt stort, jag spenderar vardagar helger och lov med just volleybollen. Jag vet precis hur min resa startade och det var inom 4H 2012. I nästan ett helt år spelade jag  bara för att lära mig spelet och för att sedan kunna spela under två läger jag åkte på. Hösten 2013 började jag få upp ögonen ännu mera för volleyboll och jagvill ha det som min nya hobby. En helt ny hobby istället för Ridningen ellerdansen. Jag började spela i en nybörjar grupp för UVBS (Uppsala volleybollsällskap). Eftersom att jag redan kunde dem flesta grunderna så var det hyfsatlätt för mig att gå in och träna fullt ut. Efter ett halvår vart jag och tretjejer uttagna till U16 laget för att spela en pool final, vi kvalade ossvidare till SM och fick spela i Göteborg. Efter den helgen så var mitt ända målatt satsa och gör mitt. Det kom bara en massa nybörjare in och ut ur laget helatiden som gjorde att det ända vi gjorde på träningarna i typ 4 månader var attlära oss grunderna om och om igen. Jag började tappa allt intresse förvolleybollen och det var allt för många gånger som jag kände att det varttråkigare och tråkigare. När vi började spela en massa cuper vart mitt intressetill fyllo igen. Även fast det aldrig gick riktigt bra så kändes det ändå somatt jag alltid hade kul ute på planen. Jag kan väll säga att det var för ca ettoch ett halvt år sen som allt inom volleybollen för mig handlade om att satsaoch på samma gång kriga och ha kul. Vi vart ett fullständigt lag som gav sigfan på att träna alla dagar vi har träningar, köra riktigt hårt på cuperna ochjag tror idag att det vart en riktigt grym start för oss. Vi åkte till Göteborgi April förra året, jag hade en riktigt rolig resa, I april i år bär vi nog avigen. Det blir då min tredje resa till Göteborg och i år får vi se om vi kvalartill SM eller om det blir en öppen klass som det blev förra året. I höstas slogvårat 99 lag ihop med ett ganska splittat C-lag. Idag till hör jag nu UVBSC-lag och UVBS ungdoms A-lag. Idag får jag spela som passare och jag försökerjust nu få in så mycket passar kunskap som det bara går. Även fast serien snartär slut så har det varit riktigt roligt med alla dessa borta och hemma matcher.Men jag måste ändå säga att det roligaste är att åka iväg på cuperna Men idag är jag glad att jag har dem lagkamraterna som jag har idag och att vi har blivit ett riktigt bra team. Ett team, ett dream-team och vi alla vill nå samma mål och det gör mig så himla glad!

XOXO 

Likes

Comments

Att kicka igång gymnasiet med en klockren start är inte det de bästa man kan göra ellerhur?
För mig gick det lite mindre bra! Jag kände redan andra veckan att det var något som inte stämde. Men jag gick in med inställningen godkänt och närvaro! Ingenting gick som jag hade tänkt mig jag kammade hem flest F i klassen satt på en massa frånvaro o en jävla massa slapptid på lektionerna. För mig startade inte gymnasiet något bra, efter fem veckor var jag tokig på dessa långa bussfärder, tokig på att se samma gamla klassrum, korridorer och den långa vägen till matsalen! Men när det var två veckor kvar innan jullov kände jag mest YES! Jag hade redan tagit jullov fyra veckor innan den var planerad, jag var helt död jag var helt hjärndöd!
Mitt jullov var sömn, sömn, sömn jag gjorde inget annat. När jag började skolan igen den 11 januari 2016 kände jag att nu är det skärpning, gå på lektioner, sitt inte av lektionerna, ha 0% frånvaro o se glad ut! Dem två första veckorna gick som på dans! Jag fick beröm av minst 3 lärare för att dem såg att jag hade en ny inställning, ny motivation och helt nya kunskaper! Men för två veckor sen braka helvete ner! Det är som att min sömn har tagit över min kropp, det är inte jag själv som har övertaget av min egna kropp, övertaget har min sömn tagit väl hand om! Min frånvaro blir bara högre och högre idag är den uppe i 12%. Det spelar ingen roll hur många alarm jag ställer, det spelar ingen roll hur många telefonsamtal jag ber om, det är som att min sömn är för kraftig för att väcka, som att min telefon sover precis som mig! När det gäller att gå upp 6 på morgonen på en lördag för att spela volleyboll hela helgen kommer jag snabbare upp ur sängen än vad jag hade gjort om det hade brunnit i ärslet på mig!

Jag har nu under en längre tid om jag ska byta skola men gå kvar på samma linje för att kanske kunna få ut lite ny motivation till att faktiskt kunna ta studenten! Min andra tanke har varit att jag ska välja en helt ny linje och skola och sedan gå om ett år! Men min största "rädsla" har varit att just gå om, jag har några vänner som har gått om ett eller två år som jag idag säger att "tänk om du inte hade gått om, då hade du tagit studenten i år" allting blir bara som en jävla dubbelmoral!
Ett beslut, ett år , annan linje och annan skola eller kriga, skapa motivation, börja plugga o slippa det hemska året efter vännerna!
Det känns som att det mesta är upp till mig just nu men jag vågar tyvärr inte kriga ensam i detta! Gymnasiet handlar mycket om eget ansvar och mycket eget arbete men jag har aldrig fått vara med om det tidigare, jag har alltid haft en lärare placerad brevid mig som ett stöd, man har det som ett handikapp!

Men med ett stöd av min mamma, Linda, och Korina så ska jag säga dig att kriga själv kommer jag något aldrig behöva göra!

Likes

Comments