Här kommer några exempel på några utav de fjantigaste problem många av oss i I-länderna har till och från varje dag och som vi även klagar över:

1. Min hand är för stor för att få in i chipsburken, så jag är tvungen att tippa på den.

2. Jag åt för mycket mat till lunch och nu är jag trött.

3. Jag glömde att ta med mig min mobil till toan och jag var uttråkad hela tiden.

4. Jag råkade klicka på iTunes och var tvungen att vänta i två minuter innan jag kunde stäng ner det igen.

5. Jag kan inte höra tvn när jag äter knapriga snacks.

6. Min mobil har bara några procent kvar men laddaren ligger så långt bort! (5 meter)

På riktigt nu, hur lat får man vara? Dessa situationer tror jag att de flesta har varit med om. Och det värsta är att vi inte tänker oss för. Den första punkten var möjligen att ta i med men det finns tillfällen då det händer. Men den tredje punkten tycker jag själv är väldigt viktig att prata om. Måste man ha med sig mobilen in på toan? Vad har den där att göra? Du går in på toan för att göra behov för att sedan gå ut igen och göra annat kul. Att sitta på toan i flera minuter bara för att du har en mobil är inte nyttigt och inte heller förstår jag mig på det. Mobilen är en manick som drar åt sig så otroligt mycket bakterier och bajsartiklar. Att sitta där och peta på en skärm för att sedan kanske råka peta sig i ansiktet eller för att av någon anledning stoppa in fingrarna i munnen kan göra dig riktigt sjuk. Är det då värt att sitta där inne på toan och roa dig med mobilen om du kan bli så himla sjuk? Det är rent ut sagt äckligt och jag tycker att alla borde tänka över var vi tar med oss våra mobiltelefoner och att vi verkligen inte behöver ha de överallt jämt och ständigt. Och nummer fem är det lataste som jag hatar att ens höra om. Att hämta sin laddare som kanske ligger 5 meter bort är förskräckligt om man inte klarar av. Att ta sig de meterna är det ingen som har dött av och inte något som helst jobbigt. Jag själv, så fort någon bara får ut sig den kommentaren, får panik och vill knappt lyssna. Folk har blivit så förfärligt lata och borde tänka sig för riktigt noga. Men kom ihåg... att det finns så många andra där ute som inte har det lika enkelt som vi har det och att vi har möjligheter att göra saker själva som bara krävs egen styrka men knappt heller det! Tänk er för och ta den lata vardagen till en ny nivå och bättra dig själv!

~Emma

Likes

Comments

Jag satt och funderade på många saker den här kvällen och stötte på vissa citat osv. på olika sociala medier som säger mycket om vår värld som vi lever i idag. Vi har mycket krav på världen i sig som kan behövas diskuteras. Jag fick en känsla att starta denna bloggen för att få fram åsikter och inleda diskussioner om vår värld där vi lever, utvecklas och som vi även måste ta hand om för att i framtiden kunna existera. Jag hoppas på en rolig färd genom dilemman och diskussioner och att DU som läser detta också vill engagera dig och läsa på denna blogg. Tillsammans kan vi skapa förståelse för saker och ting. Vi hörs!

~Emma

Likes

Comments