Tiden går så fort! Har redan varit här en hel månad! Den senaste tiden har jag skiftat mellan att studera, shoppa och träffa nya vänner. Jag fyllde ju också år under den här tiden, så nu är jag hela 21 år gammal. I Sydkorea är jag dock 22 eller 23 år då dem räknar på ett annat sätt här. Detta innebär att en korean som är 19 eller 18 koreanska år och åker till Sverige kan dem räknas som minderårig. Tillbaka till saken så är bilden längst ner till vänster från när vi firade min dag på en klubb i Hongdae. Det var en väldigt rolig men lång kväll då vi var tvungen att stanna ute till 5 på morgonen. Studentkorridoren ( Bild i mitten till höger) som jag bor i har en curfew och mellan 1 och 5 på natten/ morgonen kommer vi inte in. Det är ju inte låst så vi skulle kunna gå in men då får vi ett antal penalty points och när du väl nått 20 ( tror jag) points så blir du utkastad.

Igår ( 24 september) var det 1 månad sedan jag flyttade hit och det firade jag med att gymma och sedan vandra lite i skogen bakom skolan ( bild 3 och 4 ). När jag nådde toppen så upptäckte jag en sorts lekpark för barn som var så otroligt fin. Fick mig att vilja bli 5 år igen.

Jag var även på 2 Night markets under dessa veckor och det var helt underbart mysigt och fint. Om ni någon gång har vägarna förbi Sydkorea under sommar/ tidig höst måste ni åka till en av dessa. Bilden längst ner till höger är ett misslyckat försök till att ta en fin selfie vid en stor gate som finns i stan, jag har en tendens till att inte kunna stå still när någon ska ta kort på mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vädret

1 vecka hade gått vid det här laget och det var väldigt mycket att ta in. Det som var mest krävande var nog värmen! Det var verkligen så otroligt varmt under den här tiden. Förutom dem två dagarna då det regnade, men till och med då var det outhärdligt varmt. Under dessa två dagar av regn köpte jag ett paraply. Det var det första paraplyet jag kunde hitta på en av dem C & U affärerna ( vanlig mataffär) på min skola., och jag ska säga er att det var ett jädrans fint paraply. För att komma fram till varför jag berättar om detta otroligt fina och fantastiska paraply så blev det stulet bara några timmar efter jag köpt det. Fick såklart pallra mig till närmaste paraply och köpa ett nytt som knappt gick att fälla ut.

Myeong-dong (명동)

Under veckan åkte jag och några till med tunnelbanan till en av de större shoppinggatorna i Seoul och kollade runt. Jag testade på en del av den street food som fanns där friterad ( ?) kyckling och riskakor ( inte som dem vi har i Sverige). Det var en otroligt varm dag ( som vanligt) och jag kände mig ganska glad över att vara här. Vi hittade en affär som heter Artbox där man kan köpa lite allt möjligt med fokus på skolmaterial ( notebooks, pennor m.m) och så hittade jag dem här små post-it lapparna som man kan använda för att markera en sida i en bok med. Det roliga med alla saker i den här affären ör att allt är så otroligt " gulligt". Saker som vi i Sverige skulle klassa som lite barnsligt var något som vuxna faktiskt använder. Det var samma med mitt T-money card. Allt här känns så otroligt " Gulligt". Något roligt jag hittade på den här gatan var ett kattcafé. Det är alltså flera livslevande katter som du kan klappa och kela med medans du fikar.

Mat och Night market

Maten, var ska jag börja? Maten är helt otroligt god och samtidigt så förbannat starkt ( ursäkta min franska). Om ni någon gång far till Sydkorea och dem frågar om ni vill ha stark eller mild mat ta inte stark, det kommer vara ditt största misstag. I det här läget är det inte värt att spela cool. Jag och min Roomie hittade en restaurang där dem lagar maten framför en! Jag har även fått chansen att smaka Koreansk barbeque som var så otroligt fantastiskt gott. Som tur var hade vi med oss en korean som kunde beställa och lära mig hur man ska äta.

Likes

Comments

Min första dag i Seoul var inte så exalterande som jag trodde att det skulle bli. Detta berodde inte på att Seoul var under förväntan, snarare tvärtom. Det som dämpade glädjen av att nu äntligen befinna sig i Sydkorea var Jetlagen. jag var otroligt trött hela dagen, plågsamt trött. Sedan så var det väldigt varmt. Ett otroligt bra väder. Jag gick runt i shorts och kände äntligen att det var sommar. På hemvägen från affären så förbannade jag de fina vädret med stora tunga påsar i vardera hand. För att göra saken värre så glömde jag min engelska flera gånger och pratade ist svenska med människor som inte kunde förstå det.

Vid incheckningen fick jag och de andra utbytesstudenterna hjälp av äldre elever. Det var stressigt och vad som kändes som hundra olika stationer. Detta är dock förståeligt då vi är runt 400 utbytesstudenter. Lägenheten eller snarare rummet jag ska bo i är inte jättestort men fint. Det höjde mitt humör att se hur fint de är och att jag faktiskt är här nu!!!

tog inte så mycket bilder idag så det kommer upp fler imorgon!Likes

Comments