Vissa dagar vill man bara hoppa över.

Idag vaknade jag upp till en sådan där dag som jag gärna bara skulle vilja hoppa över.

Kroppen värker i precis alla muskler som jag har, huvudet spränger och jag är så himla trött. Jag vaknar knappt på morgen eller igentligen knappt under hela dagen.

Jag är konstant mörk under ögonen vilket inte är ett bra tecken men det närmar sig snart ett återbesök om någon månad till endo- läkaren så jag får förlita mig på att svaret finns där när dom tar alla dessa årliga prover som är ganska många.

Det är så himla tråkigt att känna sig som en bly klump i kroppen och vissa dagar så känns det knappt som att jag orkar röra på fötterna. Det här är inte jag, det är inte så här jag vill må.

Men det är ju bara att finna sig i det just nu vad har jag för val.

Nu är jag äntligen klar med bakningen och den tog tyvärrr mer på mig i år än den brukar även om den både brukar ge mig mer värk och trötthet så var det i år ännu värre.

Det blev tre sorters kakor bakelseformar, pepparkaks kakor och strassburgare.

I vanliga fall så brukar jag tycka att bakningen är kul men när man inte riktigt har orken så drar det tyvärr ner den känslan lite. Annars så tycker jag att bakning är rena terapin 😊

Det blev ju inte direkt bättre av att man hade planerat för strassburgare och står där med degen färdig gjord och inser sen att ingen av de två spitsarna jag har fungerar. Den nya ville inte alls fungera och den gamla fungerar första omgången innan den gick sönder alltså vilken otur kan man ha.

Det blev att snabbt rycka ut till min mamma som hade en sprits och tack och lov så fungerade den så att jag kunde få kakorna klara är inte detta så himla typiskt när man skall göra något speciellt. Men det är ju tur att det ordnade sig i slutänden.

Så nu är lite av alla måsten överstökade så jag ska bara vara och njuta av dagen, vila och återhämta mig ta dagarna som dom kommer gå promenader för det är något som jag prioriterar högt trots dålig ork. Och så hoppas jag på att jag kan få lite mer kraft innan julaftonen är här.

Kanske så blir det att se lite jul fimer för att komma i stämning.

Jag har ännu lite jultidningar kvar att läsa samt en bok som jag tänkt att börja med nu inför jul.

Jag börjar sakna min brorsdotter och hoppas att få lite ork att träffa henne snart och hitta på något.

Imorgon så är det redan lucia och då blir det nog en lussekatt och pepparkaka. Annars så har vi inget inplanerat.

Jag får ta en dag i taget nu och se vad jag orkar med jag kan inte göra så mycket annat just nu. Ibland blir jag bara så trött på varför just jag skulle drabbad av alla dessa kroniska sjukdomar.

Det är också svårt ibland eftersom sjukdomen inte syns på utsidan. Den som känner mig väl kan nog se när jag har en sämre dag men eftersom det inte syns utåt är ibland förståelsen svår.

Man kanske tycker att jag ser pigg ut på utsidan fast jag på i sidan känner mig som hundra år gammal och som att min kropp håller på att värka sönder. Jag kan ha svårt att röra armarna för att varje rörelse bara blixtrar av smärta, benen värker och det gör till och med ont under fötterna när jag går.

Varje muskel, led och bindväv gör ont. Smärtorna sållar min ork fullständigt. Och trots detta så kämpar jag dagligen med att få en sådan ” normal ” dag som det bara går för att jag över huvudtaget ska orka ta mig igenom dagen.

Jag tänker sällan på hur mitt liv som frisk skulle ha varit för det gör för ont att tänka på och det skulle snarare stjälpa mig.

Jag är i den här situationen nu och med alla dom autoimmuna sjukdomarna som jag fått så  får jag bara finna mig i det och göra det bästa av en tuff situation.

Jag kämpade i flera år för att hitta läkare med special kompetens jag sattsade mycket egna pengar på det i hopp om att hitta en läkare som hade någon medicin, behandling som kunde göra mig bättre eller i bästa fall frisk.

Men sanningen är den att allt detta finns inte dom sjukdomar jag har är kroniska och man kan tyvärr bara lindra besvären.

Jag får se till att bara vila idag och det blir inga nya projekt nu.

Men det här är ändå  en av mina sämre dagar, en av dessa dagar som jag bara skulle ha velat hoppa över............... 💔
Gillar