Vilken matvaruaffär föredrar jag ?

Idag är @orsakullan bloggutmaning, Ica, Willys, Hemköp eller Coop, jag föredrar?

När det kommer till matvaruaffär så är det Ica som gäller för mig. Visst jag kan absolut gå in i en annan mataffär och handla om något fattas men det är Ica som jag föredrar.

Redan på 90-talet när jag hade flyttat hemifrån och skulle handla första gången så var det Ica som gällde. Jag minns hur jag ofta tog cykeln ner till en Ica affär på stan för att veckohandla.

Och hur jag sen likt en packåsna skulle försöka att cykla hem med alla påsarna som jag hade både i cykelkorgen, på pakethållaren och hängandes på styret. Den cykelturen blev väldigt vinglig vill jag minnas jag vet även en gång när jag hade varit och shoppat och höll på att cykla omkull på vägen hem då styret var så tungt av påsarna så cykeln gick knappt att styra..

Vi hade även en mindre Ica butik som låg ännu närmre där jag bodde, det var en liten och charmig butik i källaren på ett hyreshus.

Det som jag idag tycker är så synd är att dessa matvaruaffärer bara växer sig större och större så dessa lite mindre, charmigare och mer personilgare affärer finns inte längre kvar. Idag är det mer och mer inriktat på stor köp.

Jag var till Ica och handlade senast igår och hamnade då mitt i pensionärs tisdagen där alla pensionärer får extra rabatt om dom handlar den dagen.

Jag kom då på mig själv med att gå där och tänka att undrar om det är jag som går där sen när jag blivit pensionär och handlar på pensionärs tisdagen .Vem vet pensionärs tisdagen kanske blir min grej och kanske så äger jag även en dramaten vagn.

Då ska jag ha en blommig och färgglad dramatenvagn.

Det blir spännande och se men jag har ju ett antal år kvar innan den åldern är uppnådd.

Så jag har i varje fall nu i år varit en trogen Ica kund i hela tjugoåtta och det lär jag fortsätta att vara fram över med.

Vilken mataffär föredrar ni att handla i?

Kram K

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Här hemma blir det ICA Maxi stort och bra och närmaste grannen. När vi är i Roslagen blir det COOP i Öregrund som är bäst för tillfället. Svärsonen driver en Hemköpsaffär
nouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
itismadeby,
En "dramaten" vill jag också ha... en färgglad, dom man ser idag är så neutrala o tråkiga i färgerna - fram för lite glada färger på dom *ler*
nouw.com/itismadeby
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Ja visst är dom tråkiga det ska vara lite färg så den piggar upp 😊
nouw.com/minresatumörmittliv