Vi kan aldrig veta vad någon annan människa bär med sig i sitt bagage.

Så sant, vi kan aldrig veta vad någon annan bär på för upplevelse, händelse eller vilken smärta personen har på insidan.

Kanske så är det just den händelsen som idag har format dig till den du är.Och innan man dömer någon så kanske man borde tänka på det.

Någon som inte har behandlat dig bra och som kanske har fått dig att helt tappa tron på dig själv för en stund. Kanske så gjorde det dig både osäker, rädd , ärrad och ledsen.

Den där handen som en gång höjdes, dom där slagen som smärtade på din kropp, dom där hårda orden som du aldrig borde ha fått höra det kom att påverkat dig för all framtid.

Din tilltro är rubbad och du är ständigt på din vakt, rädd för att bli sårad och sviken igen. Du har fått svårt att lita på andra människor och det är en konsekvens av att någon nära svek dig.

Att som barn upprepade gånger bli slagen det kommer för alltid att påverka ditt vuxna liv hur mycket terapi timmar du än har ägnat.

Det är något som aldrig ska hända, det är oförlåtligt. Redan vid första slaget så tar den vuxna ifrån barnet sin barndom.

Så vad ni än gör ta aldrig någonsin ut era egna problem mot barnet för det förstör barnets liv.

Minnena kommer för alltid att förfölja och vissa minnen har även svårt att blekna och göra mindre ont. Vissa saker som du är med om som liten tvingar dig att växa upp alldeles för fort.

Slagens smärta den känslan släpper aldrig taget, förnedringen, sveket och tårarna som rann dom gör ännu ont.

Att ingen vuxen i din omgivning törs ta steget och lägga sig i, ingen törs säga något till dig även om dom kan se att du Inte mår bra det är bara ett ytligare stort svek för dig som drabbad.

Allt detta gör ett redan utsatt barn ännu mera vilsen och ännu ensammare. Du känner dig så liten, du undrar vad du gjort för fel, du känner dig liten, liten som en myra, en myra som ingen ser.

Tänk på det nästa gång du hör om ett barn som är utsatt. Barnet kan inte hjälpa sig själv men det kan du mer än du anar.

Längtan efter att någon skall rädda dig ifrån det som pågår är stor. Det är oftast högsta drömmen man vill inget hellre än att det ska ta slut.

Ett barn skall aldrig behöva att utsättas för ett slag aldrig någonsin. Ett barn skall få vara ett barn.

Det ska vara nolltolerans mot detta.

Nu och för alltid.

Kram K    ( ” Myran ” )


https://www.bris.se/

Gillar

Kommentarer