Vatten

Jag har ju startat upp något nytt här på bloggen och det är att jag ibland via ett ord skall skriva ner vad jag tycker och på så sätt så kommer ni mig lite närmre inpå och lär känna mig


​Dagens ord är,

VATTEN


​Vatten är ju ett av dom fyra grundelementen.

Och kanske så älskar jag vatten så mycket just på grund av mitt stärntecken för jag är kräfta.

För mig är vatten nästan lite heligt och det spelar ingen som helst roll om det är en liten damm, sjö eller havet för vattnet har exakt samma effekt på mig ändå.

Vattnet gör mig lugn, får mig avkopplad och jag tycker att det är rena meditationen att sitta där stilla i tystnaden och bara titta på vattnet och se vågorna som formar sig på ytan.

Har det funnit en massa stress inom mig så är den som borta blåst när jag kommer till vattnet.​Jag har läst någonstans att vattentecknens grundegenskaper är:


Emotionalitet, mystik, fantasi, mottaglighet, intuition, förståelse, känslighet, flegmatiskhet, syntes och intresse för den dolda sidan av livet.

Vattenteckenfödda är medkännande, drömmande och empatiska. Vatten symboliserar känslolivet, och de som är födda i det elementet är oftare i kontakt med sina egna djupa känslor och andras.

De har starka och djupa känslor från hat till kärlek och förtvivlan, reaktioner på omgivningen.

De tar lätt intryck och är känsliga för sin omgivning, en bra egenskap så länge intrycken är korrekta, men de kan grumlas av intensiteten i känslorna, eller ändras av den livliga fantasin.

Vattentecken inser ofta att deras intensiva känslor har en påverkan på andra, och därför försöker de att hantera sina känslor. I kärlek älskar de med hela sitt hjärta och hela sin hängivenhet.


______________________​


​Jag måste nog säga att detta stämmer ganska väl in på mig.

Jag kommer nog för alltid att älska vatten och kanske så skulle maken och jag  fixa till någon damm eller fontän i trädgården, det har varit makens dröm länge.

Tänk att få sitta där i sin favorit stol i trädgården och kunna få känna det lugn som ett porlande vatten kan ge det skulle vara lyxigt.

Vatten är inte bara en njutning utan det är också något som är livsviktigt för mänskligheten . Rent dricksvatten är tyvärr inte alltid en självklarhet för alla att kunna få. Det tycker jag är viktigt att ha i åtanken för vi i Sverige har det väldigt bra på så många sätt.

Finns det några fler här som är i kräftans, skorpionens eller vattenmannens tecken och som känner igen sig i beskrivningen?


​Kram K

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag är ett vattendjur, fisk är mitt stjärntecken men det där med intensiva Känslor passa rinte in på mig
nouw.com/stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Så kan det nog vara för vissa vi är ju alla olika oavsett stjärntecken 😊
nouw.com/minresatumörmittliv
Ingajohansson
Ingajohansson,
Är fisk, njuter av havet vatten, men gillar inte båtliv badar helst inte i sjön 😉
nouw.com/ingajohansson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Båtar gillar jag men det är inte jätte ofta som jag badar i sjö och hav dock. Men det kanske finns land kräftor med 😉
nouw.com/minresatumörmittliv
CristinaS
CristinaS,
Jag är en oxe men det finns ingenting som jag äslkar mer än att sitta vid vattnet, lyssma på vatten eller bada. Båtar gillar jag inte och badar väldigt sällan i sjö eller hav. 😊
nouw.com/cristinas
itismadeby
itismadeby,
Vilken rolig idé av dig - är det något som flera hänger på eller är det din egna privata sak?

Ha en fin dag <3
nouw.com/itismadeby