Varför betyder vatten så mycket för mig ?

Vatten betyder allt för mig varesig det är sjön eller havet.

Vågornas kluckande ger mig ett otroligt lugn och jag kan liksom inte få nog.

Kanske så beror allt detta på att jag redan som barn fick möjligheten att vara mycket både vid och på sjön. Min farfar hade en båt som han vid olika tillfällen hade vid två olika sjöar.

Ofta så lånade vi i familjen den för och åkte ut och fiska det var verkligen något som jag gillade mycket att göra. Visst alla gånger var kanske inte så uppskattade som när man kom upp i tonåren och hellre hade önskat sig vara hemma eller hängt med kompisar, men det var ändå väldigt sällan som jag kände så.

Utan för det mesta så uppskattade jag det verkligen det var en plats som jag trivdes på, man kom bort ifrån krav och stoj och det var bara lugnet.

Dock var jag lite pepplig med det där att våga sätta på masken på kroken jag tyckte både att det var äckligt och så tyckte jag synd om masken. Likaså med fisken så någon stor fiskare på så sätt var jag kanske aldrig * ler * jag led med dom.

Både mina kusiner med familj på min pappas sida fiskade också och jag var ofta med farmor och farfar till sjön under min uppväxt och fiskade och jag minns hur jag kunde bara halv ligga där i fören medans farfar rodde och titta upp mot himlen.

Där och då var jag nog världens rikaste unge, vi delade något som vi alla tyckte om och att bara få vara tillsammans så i naturen det är en stor rikedom i mina ögon.


Jag minns allt detta med en stor glädje och tacksamhet, minnena kan ju aldrig någon ta ifrån mig men min farfar fick tyvärr lämna jorden alldeles för tidigt jäkla cancer.

Men jag var också så klart och fiskade ofta när jag var mindre med mina föräldrar. Men jag tyckte ibland att det var lite läskigt utan flytväst och med en pappa som inte kunde simma.

Jag var rädd att han skulle trilla i och på den tiden så var ju inte säkerheten något som man var jätte noga med tyvärr. Så flytväst användes ju aldrig.

Ibland var det lugn i båten men ibland så blev nog vi barn lite uttråkade om man satt där med sitt spö och det inte blev något napp. Vi kunde även små kivas om vart våra spön skulle vara för självklart så ville ju alla vara på samma ställe och där det nappade som mest..

Något som också alltid smakade bra var väll ändå fika korgen som mamma hade gjort i ordning med saft eller festisar, bullar, marie kex och smörgås.

Att man kan sitta här idag just nu och få upp så otroligt mycket härliga minnen det är jag så tacksam för och jag kan nästan höra vågornas kluckande ljud mot båten och känna den känslan igen.

Tänk att man kan få uppleva dom så igen trots att det är så länge sedan.

Jag är så otroligt tacksam för att jag som barn så ofta fick vistas ute i naturen. Jag hade ju vänner som aldrig fick chansen att komma ut så och det var ju jätte tråkigt för dom, jag hade en tjej kompis som tyckte att det var rena lyxen och hon fick vid några tillfällen följa med oss.

Det är nästan så att jag små ler när jag tänker på allt detta, tänk om man kunde vrida tillbaka klockan och få göra om allt detta igen och med min älskade farfar.

Jag hoppas att du sitter där i din båt och njuter av sjön och drar upp fisk eller blev det kanske havet igen, havet som du en gång arbetade på, vem vet.

Jag saknar dig så otroligt mycket, men jag vet att du har det bättre nu och att du slipper cancerns smärta. Och en dag så ses vi igen..

Men för oss som är kvar här på jorden så lämnade du ett stor tomrum.


Kram 💗

  • Minnen

Gillar

Kommentarer

Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Så fint skrivet om dina tankar och Era vackra minnen. Tack för att jag får dela detta vackra minne med dig ❤ Som du själv säger, det är något speciellt med vatten, vare sig det är havet eller sjön. (På västkusten kallar ju ortsborna havet för just "sjön") Sjön får människan att må bra, den ger själen ro, vi känner varje andetag vi tar, ger oss tid för återhämtning, tankar sorteras in i rätt fack.. En ren och skär Balsam för både kropp & själ ❤
nouw.com/passionbagareokock
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Tack för dina fina ord, håller med dig i det du skriver. Kram ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Evaeliasson
Evaeliasson,
Va fint du skriver om dina minnen ❤️
nouw.com/evaeliasson
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tack för att du delar med dig. Vågornas eviga skvalpande mot stranden ett ljud som aldrig tar slut
nouw.com/stenhagenbettan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det betyder mycket för mig också. Jag känner mig mycket lugn om jag hör eller sitter vid vattnet. Att drycka vatten är det också viktigt
nouw.com/enitalienareisverige
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Ja lugnet är så skönt det är som meditation att vara vid vattnet. Kram ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det är precis så ❤
nouw.com/enitalienareisverige