Var år 2020 så dåligt?

Jag vet att vi är många som vill säga att vi lämnar ett riktigt skit år bakom oss men är det verkligen så?

Skit har väll den pandemin varit som överbbelastat vården, gjort att våran fina vårdpersonal går på knäna, isolerat dom sårbara, tagit några av våra nåra och kära ifrån oss där finns det inget som helst bra.

Men det som jag ändå kan se ljust på är att i krisen så kom människir närmre varandra, vi gjorde uppoffringar för att hjälpa varandra och för att stoppa spridningen av viruset.

Vi bemöter varandra bättre.

Jag såg olika grupper som startade upp på diverse sociala medier där man kunde hjälpa dom som var i riskgruppen att handla hem mat så att det inte skulle fattas, Ett riktigt fint initiativ.

Likaså att ringa dom som blev ännu mer ensamma i samhället.

Många har tänkt efter, kommit fram till vad som är viktigt i livet, vi har kanske blivit betydligt mer rädda om varandra och mer medvetna om att vi inte är odödliga.

vi har upptäckt nya saker vi gillar att göra sådant som går trots pågående pandemi. Många har upptäckt naturens läkande kraft.

Jag tror många inte tar allt lika mycket förgivet längre.

Vi blev med viruset mer sårbara men dom ” flesta ” har följt restriktionerna och kämpat för att få bukt med viruset.

Även om nu många kommer att ta vaccinet vilket är bra så klart så hoppas jag att vi tar med oss dessa saker som vi faktist blev mer medvetna om och som fick oss att växa och tänka till.

Det tycker jag inte vi ska glömma bort.

Vi är nog många som blivit klokare och jag är stolt över den anda som dom flesta har haft.

Vi har saknat våra nära och kära när vi inte har kunnat träffats, vi har saknat våra resor osv men tänk vad vi kommer att uppskatta allt detta sen när vi kan börja göra allt det igen.

Vi har nog också kommit på att vissa saker som vi trodde innan pandemin slog till var viktiga inte idag känns så viktiga längre. Vilket jag ser positivt på.

Jag tror att ur varje kris så kommer det i slutänden ändå något gott.

Låt oss nu ta med allt detta in i år 2021 och för all framtid.

Kram

❤️

Gillar