Välkommen den första november

God förmiddag, hoppas att ni har vaknat utvilade och fulla av energi något som jag tyvärr saknar helt idag. Natten har varit lite si och så med orolig sömn och ett alldeles förtidigt uppvaknande så mina ögon känns väldigt grusiga just nu.

Men i vilket fall som helst så är min favorit dag här, söndagen och vi går också in i november måndad. En månad där mörkret faller tidigare och tidigare, där oftast regnet och dimman ligger tät i luften vilket så klart inte känns så jätte upplyftande.

Men då fokuserar jag på det positiva istället med månaden.

Kanske så kommer årets första snö och lägger sig som ett pudrigt vitt täcke på marken och förvandlar naturen vit och fin.

Planeringen inför advent är äntligen i full gång likaså bakningen av saffransbröd och dom underbara dofterna som hör adventsbakningen till.

Jag vilar och tar igen mig, dricker te och läser jultidningar. Kanske så ska dom sista julklapparna slås in och ute så ska löven som fallit till marken krattas upp och sen så ska advents granen köpas. Jag älskar pyntningen som sakta men säkert börjar att ta form.

Man får göra det bästa av denna mörka och gråa månad, tända mängder med ljus och bara vara. Passa på att ta promenader dagtid medans det ännu är lite dagsljus kvar för det behöver både kroppen och själen.

Se till att brygga en god kopp te att njuta av och kanske värma sig med efter promenaden.

Vi kanske just nu ska lägga lite extra tid på att ta hand om oss extra mycket och göra sådant som vi tycker om.

I vanliga fall så hade jag sagt att umgås med nära och kära men i år blir ju vintern annorlunda, i rådande corona tider så får vi leva lite annorlunda och mer sparsamt med umgänge.

Det är bara att gilla läget. Håll ut och håll avstånd som vi brukar säga det kanske just nu är det finaste sättet vi har att visa att vi bryr oss om våra nära och kära att just hålla avstånd.

Jag tror det blir en liten annorlunda advent och jul tid i år men det är bara att göra det bästa av den.

Och jag passar nu på att välkomna november månad, jag ska njuta av den och göra det bästa men min längtan efter december och advent finns där men nu är det inte långt kvar.

Hur förhåller du dig till novenber månad?

Jag önskar er en fin söndag, njut av dagen och passa på att bara vara.


Stor kram

❤️

Gillar

Kommentarer

Ditten_datten
Ditten_datten,

Då jag ogillar höst o vinter samt jul ...lever jag som jag brukar...åker bil jobbet 5 dagar per vecka, går ut den timma på fm som krävs för att sköta mitt jobb. Åker o hämtar F ibland, tar mig till butiken för mat måste vi ha. Därefter är jag inomhus. Nissehuset kommer nog upp men sen är det stopp.....ljusstakar o stjärnor granar o annat bjäfs får vara för min del

nouw.com/ditten_datten
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

🥰 jag ska bara försöka att överleva

nouw.com/stenhagenbettan
Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,

Jag planerar lite inför julen, barnen vill vara hemma denna julen, brukar vara hos makens föräldrar annars sen min mamma gick bort.

Men barnen vill vara hemma så det blir att planera lite vad man ska äta mm. Jag älskar julen men den är tuff den min mamma gick bort.

Inte samma sak längre.


nouw.com/densaknadefamiljen
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Att ha hemma jul är mysigt. Nej tyvärr så blir det ju så och saknaden blir ju extra tydlig vid sådana helger. Kram ❤️

nouw.com/minresatumörmittliv