Välkommen April månad

Igår så gick vi över till sommartid och det kommer att bli ljusare och ljusare kvällar på ett sätt härligt det enda lilla som jag kan säga att jag kommer att sakna är väll att dom lite mörkare kvällarna med tända ljus och där man kurar ihop sig i soffan för återhämtning är över för en tid.

Eller jag menar själva återhämtningen kan man ju ännu göra utan jag tänkte mer på att mysa med tända ljus.

Idag så går vi redan in i första april och alla april skämt haglar men jag brukar inte dra några sådana skämt kanske mest för att jag inte är så bra på att luras.

Jag har i dagarna förberett här hemma för kalas med att baka lite fika bröd då kärleken i huset snart fyller år. Jag tycker att det är riktigt kul att baka men denna gång så gick det mest på ren vilja då min kropp var trött och inte riktigt hängde med som jag ville.

Men jag fick ihop lite kanelbullar och havrekakor sen lyxade jag till det med en sats släta saffransbullar som jag tänkte att jag kunde ha till påsken jag brukar ibland baka med saffran till påsk och sen så gör jag ett uppehåll tills julen kommer med saffranet.


Jag tycker att ställa sig och baka det är som rena terapin vet inte vad det beror på men jag älskar det.

Faktiskt så borde jag en dag även ställa mig och baka lite matbröd då jag tycker att det man köper ute i affärena ledsnar man lätt på.

Vad önskar jag mig nu då av April månad om jag får önska mig helt fritt så vill jag ha värme, sol, utflykter, förberedelse på tomten inför odlingarna, återhämtning, en bra påsk,att det går bra på mitt läkarbesök, att släkt och vänner får vara friska och att inte månaden tar slut för fort och att bara få vara med älsklingen.

Fast igentligen så är sanningen den att jag gör inga jätte stora förhoppningar innan om något för det kan ibland bara resultera i besvikelser utan jag tar dagarna och vad dom har att erbjuda med en öppen famn sen får det bli som det blir. Det brukar vara allra bäst så.

Nu så skall jag bara njuta av den första dagen av april och jag ska se till att försöka ducka för alla dessa april skämt som dyker upp överallt jag är nog ganska vaksam en sådan här dag på vad man ska tro på eller ej 😊 Men vem vet jag kanske trillar dit ändå.

Vädret kunde inte vara bättre det är strålande solsken.

Hoppas nu att eran första April dag blir fin och att ni klarar er från april skämten 🌸


Gillar