Valborgsmässoafton, Funderingar om livet och dess tuffa prövningar samt Träden är i full blomning

När jag på en av mina sena kvällspromenader fångade detta vackra japanska körsbärsträd i full blomning så himla fint det är synd bara att dom inte blommar så länge.

Jag har haft det lite tufft nu senaste tiden väldigt mycket värk och en enorm trötthet så jag hoppas på en vändning snart.

Att ha reumatiska sjukdomar är jobbigt och det sållar så mycket energi samtidigt som man kämpar med att orka med all smärta som finns så måste jag också kämpa mig till att upprätthålla mitt positiva tänkande för att orka med situationen.

Jag har alltid varit extremt noga med att när mina sämre skov kommer att inte min sinnesstämning faller med den. Tillåter man sig att bli bitter och arg på situationen så blir det ju som en ond spiral av allt som inte slutar väl.

Kan jag inte göra eller utföra det jag tänkt så hittar jag på något annat som dagsformen klarar av, har jag tänkt att vara aktiv på något sett och det inte går så anpassar jag efter den nya förutsättningen.

Behöver jag vila varför inte lyxa till det med en bra bok eller tidning och en kopp gott te. Inte tänka så mycket på varför jag fick ändra min plan utan istället gilla läget och göra det bästa av det.

Ledsen kan jag absolut bli vissa stunder det är ju bara mänskligt men jag låter inte bitterhet och ilska få ta plats för det skulle bara sålla mig på ännu mer energi av den lilla som jag redan har. Och jag har sett alldeles för många som väljer den vägen och hur det slutar.

Jag är så tacksam för att jag genom åren trots det jobbiga som vi drabbats av så har jag ändå på något sett hittat min väg och trots det vågat att älska livet. 

Trots att jag inte fick vara frisk, trots att vi är barnlösa, trots att jag haft lite extra tuffa perioder genom livet av saker jag bär på och har drabbats av, trots att tumören drabbade mig. Jag skulle absolut inte ha velat haft något av allt detta som jag gått igenom men nu så har det drabbat mig och då får man ta itu med det så brukar jag tänka.

Jag brukar se det som händer mig som en prövning där jag ska gå segrande ur situationen även om jag kanske först faller så blir det mitt jobb att se till att komma hel men lite vingklippt ur det.

Här om dagen så var jag på en Aloevera träff och jag köpte på mig två krämer som jag skall prova för att komma tillbukt med min handledssmärta som jag nu drabbats av.

Jag får väll utvärdera dessa sen och se hur dom har hjälpt mig men jag kan redan nu säga att dom har lindrat mer än vad voltaren gelen har gjort och den är ju inte heller nyttig alls för oss att använda.

Heat lotionen är lite som en hokus pokus kräm men den fungerar verkligen jag menar inte att lotionen är ploj utan det jag syftade på är att den letar upp vad som behövs på stället du smörjer så den kan växla mellan att antingen ge värme eller kyla.

Igår så tog jag en riktig vilodag jag gjorde inte en släng och jag kände mig riktigt lat men oj vad min kropp behövde det och jag hade turen med mig för det var riktigt varmt och skönt ute så jag intog solstolen för lite vila.

Ibland så vaknade jag till lite av mig själv och av mina små snarkningar men finns det något bättre och som är så härligt som den avslappningen som man kan få ute på sommaren fast än så länge så är det ju bara vår dock. Medans man ligger där som i en dvala och hör ljuden där långt bort i fjärran bland drömmarna och man hör vad som pågår hos grannarna men ändå inte.

När jag låg där i stolen och ibland vaknade till av mina små snarkande ljud så små log jag lite för mig själv och undrar vad små fåglarna tänkte som satt ovanför huvudet på mig i deras lilla gottis träd och åt. Dom kanske funderade på vad det var som låg där i stolen och lät 😊

Idag så är det valborgsmässoafton och vi har inget speciellt planerat vi får se lite vad formen är ikväll. Ibland har vi åkt till en brasa men vissa gånger har vi hoppat brasan och bara varit hemma och ätit lite gott och myst till en bra film. Ibland har vi gått ut och ätit lite mat.

Det sist nämnda lockar lite men vi får väll se vad det blir och vad orken räcker till för.

Jag vill önska er alla en fin valborg Stor Kram 💗
Gillar