Vad betyder musiken för mig.

När det kommer till musik så lyssnar jag nog nästan på precis allt.

Musiken har betytt väldigt mycket för mig genom åren och i uppväxten så fick den mig att orka kämpa vidare. Mikael Jacksons musik fick mig att tro på en framtid och min egna betydelse.

Den tröstade mig mycket. Men jag lyssnade på mycket mer än så min musiksmak är nog väldigt bred och det var den väldigt tidigt.

Pink Floyd upptäckte jag redan i 14 -15 års åldern och deras musik älskar jag än idag.

Och vem har inte dansat natten igen på disco golvet till låtarna ” rhythm is a dancer ” , What is love ”, det var tider det.

Hitsen haglade dom blev helt sönder spelade.

Eller varför inte alla dessa låtar som man har dansat tryckare till kanske med killen man gillade” I want to know what love i is ”, ” She’s like the wind ” ,” Total eclipse of the heart ” ,” Purple rain ” ja listan kan göras hur lång som helst på bra 80-tals låtar.

Man har skrattar, gråtit, blivit peppad av olika musik genom åren. Musiken har fått mig många gånger att glömma stressen eller dom jobbiga sakerna som hänt omkring mig.

Den har kunnat läkt mig och gett hopp.

Idag så föredrar jag en promenad med lurarna i öronen och lite bra musik, det kan förhöja promenaden ytligare och få mig att helt släppa alla tankar som kanske av olika anledningar har rört sig i huvudet under dagen.

Det finns nog bara en musik kategori som kan stressa mig något så enormt det är hårdrock den här aggressiva och skrikande, den kan få min stressnivå att gå fullständigt i taket och den kan få mig att vilja slita mitt hår.

Tur att vi alla är olika men för mig är det obegripligt att man kan stressa ner till den musiken.

Däremot riktigt bra och välgjorda rock ballader det lyssnar jag mer än gärna på. 

Kommer ni ihåg när tracks med Kaj Kindvall gick på radion på lördagarna det programmet lyssnade jag mycket på och satt där på mitt rum och spelade in dom låtarna som jag gillade på mina kasettband.

Dagens ungdom vet nog oftast inte vad ett kassettband är.

Idag är det annat som gäller spotify har kommit och jag gillar att sitta på spotify och sätta ihop egna spel listor blandningen som då blir är nog bäst.

Men jag gillar också att lyssna på specifika artister och jag gillar fortfarande att lyssna på radio men jag tycker också om att se musiken live.

Så musiken den kommer nog alltid att ha en stor plats i mitt hjärta och den har alltid varit en stor del av mitt liv. Den kan få mig på bra humör, den kan peppa mig, läka mig, den kan få mig att bryta ihop för att sen orka resa mig igen och den kan få mig avstressad och hoppfull.

Vad betyder musiken för dig? Vilken musik lyssnar du helst på?

Kram K

Gillar

Kommentarer