Utflykter som skapar minnen

Detta är min pelargon sort för i år ” Green Idols Appleblossom ” med helt underbara rosa blommor. Ibland kör man på det säkra kortet och tar dom sorter som man redan är van vid men ibland så tar jag modet till mig och provar några nya sorter.

Det är precis vad jag gjorde i år så det blir spännande.

Trädgården jag åker till heter Ekenäs trädgård en stor trädgård med stora och frodiga blommor och med jätte många olika sorter att välja på. Just det gör det hela lite extra roligt för det är väldigt lätt att hitta nya blommor och favoriter att prova.

Efter ett besök på trädgården varför inte fortsätta mot Ekenäskvarn och det cafe som bara ligger en liten bit bort ifrån trädgården och som startades av en tjej för något år sedan.

Allt är hembakat och det är ju alltid ett plus.

Det är grönt och lummigt i trädgården och så står det omaka trädgårdsgrupper utplacerade både här och där och det är bara att slå sig ner. Det är ett mysigt cafe i all sin enkelhet.

Det är ett populärt utflyktsmål endel kommer förmodligen från trädgården och efter lite shopping av blommor så stannar dom till och tar sig en fika.

Men många åker nog bara för att få en lugn fika i en fin miljö.

Det finns både skugga och sol i trädgården så det är bara att välja själv vad som passar dig. Vid vattendraget igår så passade några killar på att fiska och dom fick napp en gädda drog dom upp men kastade sen tillbaka den i vattnet igen.

Solen strålade och värmde skönt och vinden fläktade, vattnet porlade och för mig som älskar naturen, vatten och en god fika så är detta ett perfekt utflyktsmål.

Även ljugarbänken finns där för den som vill.

Sådana här utflykter gillar jag verkligen att göra det ger mig energi, visst det tar också men ändå så är det så värt det.

Trots att jag ständigt är sjuk, har dåligt med ork, ibland tappar modet lite över min situation och känner mig ledsen. Så är det just en sådan här påminnelse om allt det vackra vi har runt omkring oss, ett miljö ombyte som kan betyda allt.

Det finns säkert dom som har åsikter när dom ser mig göra en sådan här utflykt och som tänker hm konstigt att hon kan göra det när hon är sjuk osv. Dom människorna finns ju tyvärr alltid runt omkring oss. 

Men sanningen är att ingen utflykt görs utan att jag får betala för den i en försämring, jag kämpar för att ge mitt liv en mening trots sjukdom, jag kämpar för att mitt liv skall få vara ” lite ” normalt fast det ändå inte är det.

Skulle jag endast ha ett liv där jag sitter hemma vilken mening skulle då mitt liv ha, bara för att kroniska sjukdomar har drabbat mig har jag då inte rätten att leva ett så bra liv som det bara går utifrån mina förutsättningar.

Någonstans så måste jag hitta styrka detta är en av dom gånger när jag gör det.

Jag hade en toppen fin utflykt igår men jag fick också betala för den och på hemvägen så hade en enorm trötthet slagit till och mina ögonlock var blytunga.

När jag kom hem så fick jag lägga mig och vila en stund men trots att det är så himla jobbigt att mina sjukdomar tar så mycket kraft och energi så hade jag ändå ett leende på läpparna och en skön känsla i kroppen.

Jag hade ju fått haft en fin utflykt innan detta slog till, en utflykt och ett umgänge med kärleken i en helt fantastisk miljö. Jag fick ett ytligare fint minne att bära med mig i hjärtat när sen dom tyngre stunderna av smärta kommer.

Detta är nog en av grundstenarna för att jag skall orka min vardag utan dessa små guldkorn i min vardag så skulle jag inte göra det.

Så nu stoppar jag undan ett ytligare fint minne i min minnesbank och kamerarulle. Fler fina utflykter och fler fina minnen skall skapas.

För detta är livet, livet som blev lite annorlunda mot vad jag egentligen ville men som ändå trots dom jobbiga stunder ändå är helt underbart. Ett liv som jag tillsammans med min äkta hälft har skapat.

Tänk vilka minnen som dom utflykter vi gör kan skapa det är så härligt.

Ha en fin lördag 💕


Gillar