Trots det jobbiga så fortsätter jag att ” kriga ”

Just nu är jag inne i en lite tyngre period av smärta igen, varenda muskel, led och bindväv i kroppen strejkar och sänder ut smärtinpulser som är svåra att stå ut med.

Problemet är ju att det finns ju ingen riktigt bra medicin emot detta som tar bort smärtan riktigt bra. Jag har dom bästa men dom är ändå inte tillräckliga eftersom detta smärttillstånd är så himla svårt att komma åt.

Även om jag skulle ta ren morfin så skulle smärta tränga igenom den medicinen också utan att ha tillräcklig effekt.

Just nu så består nätterna av för lite sömn min kropp slappnar inte helt av pga. smärtan. Det första man känner på morgonen när man slår upp ögonen är en dundrande huvudvärk och en kropp som värker som om man hade blivit totalt överkörd av en lastbil.

Just nu så sitter smärtan i precis hela kroppen till och med under fötterna när jag går så har jag smärta. Att greppa saker är svårare än normalt mina fingrar är lite stelare och det smärtar över lederna och det blir lätt just nu att dom sakerna som jag håller i tappar jag lätt greppet om.

Det är svårt att sätta ord på smärtan och hur den känns men jag brukar säga att en muskel kan kännas som ett öppet köttsår... smärtan kan vara som en miljon nålstick i ett öppet sår. Nervsmärtan kan vara både stickande och brännande På en smärtskala som oftast sjukvården använder sig av och som går till tio och där tio år värsta tänkbara smärta så ligger jag ofta när det är som värsr upp mot tio. Efter min operation så toppade jag nog över tio till och med vissa stunder.

Jag är aldrig helt smärtfri men smärt nivån kan vara på olika plan och just nu är den väldigt hög. Kylan bidrar till detta i och med att minus graderna kom nu så kom också denna höga smärta som ett brev på posten.

Det jobbiga med att ha ett liv med kroniska smärtor är att den stjäl så ofantligt mycket av min ork och energi.

Just nu så är jag trött dygnet runt och när eftermiddagen kommer så kan jag sitta i soffan och nicka till för att jag är så slut. När det är som värst så är det ibland svårt att hålla fast i den positiva inställningen som jag alltid försöker att ha till livet. Det blir för tungt...

Tänk er själv att vara fast i en kropp med denna ofantliga smärta och aldrig få chansen till några dagars semester eller paus ifrån den. Det är som jag brukar tänka sjukdomen är ett heltids jobb den pågår 24-7.

Det är tufft att slåss emot den och ändå så låter jag den sällan få besegra mig på ett sådant sätt så att jag klagar här hemma eller låter mig bryta ihop över den.

Det senare tror jag dock ibland bara skulle vara nyttigt att göra bryta ihop och få ur sig allt det jobbiga som man känner längst där inne över sin situation. Men jag kan ofta känna att om jag bryter ihop så är det som att sjukdomarna har vunnit över mig.

Fast där vet jag ju att jag igentligen har totalt fel för att sätta sig ner och släppa ut sina känslor är ju totalt det motsatta, det kan ju istället göra mig starkare och få mig att orka kämpa vidare.

För man blir ju väldigt lättad av att fått släppa ut sina känslor precis så fungerar även bloggandet det blir som en ventil för mig att kunna skriva inifrån mitt innersta, att sätta ord på det jag känner och få det ur mig. Hade jag inte drabbats av min tumör och på så sätt satt mig och börjat att skriva av mig så hade jag kanske aldrig bärjat att blogga heller.

Ni ser det är som jag brukar skriva allt skit som man drabbas av i livet för oftast något positivt med sig i slutenden ändå.

Idag så får det bli en riktig vilo tisdag för mig och jag ska se till att hålla mig riktigt varm om musklerna och bara vara.

Igår så blev det ett besök på sjukhuset och en injektion på dagsjukvården så jag hoppas 🙏🏽 verkligen att det kan ha lite positiv effekt även på tröttheten och värken men det återstår väll att se om det hjälper.

Ute så skiner solen och det är en jätte fin vinterdag.

Jag önskar så att jag hade orken, energin och fick vara smärtfri så skulle jag orka betydligt mer än vad jag idag gör.

Det är just precis avsaknaden av det som ibland gör livet lite svårare att orka leva 💔 Man vill vara frisk!

Och för er som inte förstår hur det är att leva med kroniska sjukdomar.... Vi är inte hemma för att vi bara vill vara lediga, vi har inte valt detta liv, det finns inget lyxigt över att vara sjuk, vi är inte lata för vi fightas med våra sjukdomar 24-7 och vi ger inte upp.

Och trots det jobbiga så fortsätter jag att ” kriga ” på dag ut och dag in.

Amen 🙏🏽


Gillar

Kommentarer

Nanda
Nanda,
Att ha en kronisk sjukdom är som ett heltidsarbete med ständig övertid. Jag brukar säga att det medicinska tillståndet begränsar mig men att begränsningen endast är en del av mig. Oavsett hur många timmar den upptar så är inte begränsningen min identitet, den är ett kapitel i min bok, inte hela boken. // 🍏
nouw.com/nanda
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Håller med dig och kloka ord ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv