Stress, dagens bloggutmaning

Dagens bloggutmaning är startad av https://www.saramadeleine.seDet här stressar mig

Det finns faktiskt ganska många saker som kan stressa mig i livet men också många som inte gör det.

Men framför allt med mina svåra smärtor som min kroniska sjukdom ger mig i hela kroppen dygnet runt, det stressar mig men det är framför allt en oerhört stressande situation för kroppen att stå ut med smärtorna och samtidigt så försöker kroppen hela tiden att värja sig och få bort smärtimpulserna dock en omöjlighet.

Under min sjukdoms tid med min tumör så åt nästan stressen upp mig, stressnivån i kroppen var väldigt hög över situationen och för att inte tala om alla ovissheter som man då levde i. Där och då så levde kroppen ett helt eget liv som var svårt att styra.

Vissa saker som ibland måste fixas och sen det inte går bra eller att det blir många turer kring den saken då kan jag ibland känna mig stressad.

Däremot så tycker jag att stress mottagligheten kan variera ibland är jag ganska tålig och ibland inte alls.

Självklart så har jag även den hormon styrda stressen som jag haft ett tag nu och som påverkar mig. Hormonerna är ju luriga att komma åt på rätt sätt. Men när även en person som aldrig har varit stressad tidigare kan i denna kaos reagera med en obeskrivlig stress i kroppen och som tyvärr är väldigt vanligt förekommande så säger det ju lite:

Även min förmåga att hantera stress kan variera vissa stunder kan jag trycka undan stressen, vissa stunder så kan jag via avslappning få den att försvinna, och vissa gånger så är den mer svår styrd.

Stress är idag en av samhällets dyraste kostnader då vi människor inte mår bra av stress. Dess negativa inverkan kan få oss att utveckla stress relaterade sjukdomar.

Kanske är samhället fel uppbyggt eftersom vi drabbas mer och mer av stress. Kanske så snurrar våra liv på alldeles för fort utan att vi stannar upp, reflekterar över vårat liv och eventuellt förändrar det som behövs.

Kanske så lyssnar vi inte på våra kroppar tillräckligt bra och på dom små varnings tecknen som funnits ett tag vilket vi borde innan det smäller till ordentligt och allt säger ifrån.

Stress är bara en ända ond spiral det gäller att hitta sitt knep att bryta det.

Det bästa är att stanna upp reflektera, ändra och ta hjälp av mindfulness och bara göra sådant dom man tycker om:

Hur är det mer er, lever ni med mycket stress?


KramGillar