Söndags utflykten

I söndags så var jag egentligen alldeles för trött för att hitta på något men vädret var varmt och soligt och då kommer ju den där lusten att ta sig iväg en sväng.

Vi åkte mot handelsträdgården det var varmt och kvavt i växthusen men oj vilket blomster prakt det fanns jag har ju på senare tid efter det att jag fyllde trettiofem oj det var ju hundra år sen 😉  börjat att gilla pelargoner när jag var yngre tyckte jag att det var en tråkig ” pensionärs ” blomma.

Sen har jag börjat att förstå grejen med pelargoner dom är ju faktiskt väldigt fina och det finns många roliga sorter att välja på.

Det blev några ljus rosa pelargoner jag gillar den färgen och det passar så bra till huset.

Jag vet att det kan vara i tidigaste laget att plantera ut dom men jag får helt enkelt täcka dom med fiber duk och ta in dom om det blir för kallt.

Dom hade en super mysig kisse där som kom och gosa med oss och han ville inte riktigt att vi skulle sluta klappa honom. När vi sen gick ifrån honom så tittade han först bara på oss men sen kom han springande efter oss in i växthuset.

Jag förstår att han trivdes där och att bara få ströva omkring och få uppmärksamhet ifrån oss kunder som kommer.

Efteråt så åkte vi vidare vi hade med oss lite smörgåsar och åkte fram till en sjö. Solen strålade och den värmde skönt.

Vattnet kluckade mot bryggan två grabbar badade och det var verkligen sommar andra i luften ett bra beslut av oss tycker jag att ta med våra smörgåsar och äta dom vid sjön.

Allt smakar bättre vid vattnet, så det blev en dag för både blomster shopping, fika vid vattnet och lite somnar plantering innan dagen var slut.

På kvällen så var jag så trött sen så jag somnade och sov över två timmar på soffan innan jag orkade fortsätta in mot sängen.

Jag har fått en ny sommar favorit Sundaville, bägarranka ja dom har lite olika namn men i vilket fall som helst så blommar dom ifrån det att du planterar dom till sen hösten även om det blir riktigt kalla nätter.

Det är en tacksam blomma skulle jag säga.

Jag köpte den för första gången förra året och fastnade för den så i år fick det bli en repris och den är så fin med sina ljus rosa blommor.

Den breder ut sig i krukan och slingrar sig och är rik på blommor så denna kan jag verkligen rekommendera er.

Idag så skall temperaturen uppgå till hela tjugofyra grader så jag tänkte passa på att bara njuta i min lilla hörna på tomten i skuggan kanske även lapa lite sol.

Läsa lite och varför inte lösa lite korsord och huvudet orkar att hänga med för jag är ganska så trött.

Igår så var jag till dagsjukvården och fick min injektion så jag hoppas att jag får lite effekt av den.

Ni får ha en underbar tisdag.

Kram 💕

Gillar